Ћирилица Latinica
04.03.2021.
Колумне

Васкрсава Црна Гора, доста је подвођена оном злу од Montenegra

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

ПИШЕ: Михаило Меденица

Поштовани Иване Вуковићу, градоначелниче Титограда, да је среће ти би, момче, увелико био негде институционално збринут, но “величина” ДПС понајвише јесте у томе што је Црну Гору претврила у дневну болницу, у којој су такви као ти дијагнозу подвели под квалификацију и препоруку.

Да не буде забуне, нисам те случајно ословио градоначелником Титограда, јер ти са Подгорицом, Црном Гором, и свим оним што она јесте – немаш ама баш ништа!

Велиш, опскурни јуношо, како се Црна Гора налази у смртној опасности, јер њоме кадрира и влада Света Српска православна црква?!

Што оно кажу: “да ми је твоја памет само два дана па да одморим ко човек”, добри мој Вуковићу.

Додуше, није да и сасвим погрешио, Црној Гори заиста прети смртна опасност уколико било шта од ђавољег ДПС, макар и сећање на њега, остане и опстане!

Три деценије сте, несоји, подводили Црну Гору оном злу од Montenegra, превазилазећи умногоме ону фукару од Дрљевића, Ђиласа, Вукмановића и осталих џелата Црне Горе, па сад запеваш како јој спаса нема…

Распаљивали сте ватре мржње и презира, па се сад бијеш у прса “јуначка” куд нестадоше онолике шуме..?

На твоју срећу- Црна Гора полако васкрсава!

Можда преспоро, превише је ова власт обзирна према вама, али васкрсава!

Зашто на твоју срећу?

Зато што у лажи, превари, злу и мржњи којима верно служиш не постоји ни славно јуче, нит ведро сутра, једнако и за твоје претке и потомке, колико и за моје!

То што по поганој дужности и дијагнози жалиш за Милогорјем, убеђен да је то оно што нам је од прадедова остало да за праунуке сачувамо, то су, момче, твоји лични демони и кошмари с којима ћеш се борити довека, и то ни случајно не називај Црном Гором!

Колико је она у смртној опасности толико си јој ти, уз остале јахаче апокалипсе, разрезао рана и сломио кости, па ако где и видиш да крвари не гледај пут СПЦ већ својих руку- крвавих до рамена!

Но, велим ти, несрећно, васкрсава полако, зацелиће ране, а хоће ли теби душа, односно, та пустахија у грудима у којој ковитлају ветрови беспамети и зла?!

Ја сам Србин из Црне Горе, потомак оних истиснких Црногораца којима то није била националност већ витешка титула бранича српскога неба и земље, и моја је Црна Гора вазда била поносита и слободна.

Поносита и слободна јер смо поносито и слободно сведочили ко смо, шта смо и од каквог камена, а твоја је била поробљена од тебе самога, схваташ ли?!

Ово су више дани твоје слободе неголи моје, и слави их, будало, јер време је да се вратиш себи, ја од себе нисам ни одлазио…

Од тебе- за тебе смо ослобађали Црну Гору, да не струнеш у оном јаду милогорском, да те будућност не прећути ко бруку и срамоту, па пре него што зарежиш змисли се добро уједаш ли то себе за кост..?

Слави Свету Српску православну цркву јер те је очувала и сачувала и кад си човека у себи дао ђаволу на дар!

Сваки јој камен целивај као да мајку у руку љубиш, није те се одрекла ни када си корен кидао убеђен да ћеш и на јаловишту изнићи!

Моли се за оздрављење Црне Горе, аблеку, јер то за шта се бориш и ђаво је баталио…

Радуј се Црној Гори - поштапали сте тмину да вам се не обруши на Montenegro, сад пусти очима да се нагледају неба, ако је још ишта погледа остало у њима…

(ИН4С)

Коментари
Захарије
Захарије: Све тачно,све у центар, све у чело. Коме се не свиђа може да бира земљу. Ово није Монтенегро већ Црна Гора. Земља Немањића, Петровића, Карађорђевића, Балшића, Црнојевића...
04.03.2021 09:35
Hido
Hido: E viva Montenegro. Medenica i slicni imaju Srbiju, ovo je Montenegro, nikad biti nece srpsko lijeglo. Zapamtite ovo zauvijek dušmani Montenegra.
04.03.2021 09:38
Daśo
Daśo: "Montenegro" su nas zvali sa "Zapada". Nijesmo to ime mi, sami sebe dali. Kad su crtali karte na Balkanu, to mi zapade za oko, cijeli Balkan u istu boju, piše Otoman Empire, a đe smo mi piše Montenegro. Možda je to nekima problem?🤔
04.03.2021 09:51
Suza za crnu goru
Suza za crnu goru: Hvala ti veliki Medenica.Tvoje poruke su dar neba . Hvala velikom bogu sto te imamo. Da te bog cuva i sve tvoje.
04.03.2021 12:19
Za mihaila
Za mihaila: Malo si se "preso"!!! Zove se i CRNA GORA I MONTENEGRO I nikada nece biti "srpska" dok je i jednoga zivoga (crnogorca i montenegrina"!!! Izvoli te pa nas iscerajte ili pobite", cekamo vas skrstenih "ruku" 😉 😉 😉. 🇲🇪💓🇲🇪💓🇲🇪💓ZAUVJEK ✌️ ✌️ ✌️
04.03.2021 13:10
Aco
Aco : Ti sto pises bez imena montenegrinu, presmijesan si, ti ces da se boris, ha, ha. Muci jado.
04.03.2021 23:17
Za aca
Za aca: Aco moj"cazzo"!!! Djed mi se borio, pa cu valjda i ja!!! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪ZAUVJEK ✌️✌️✌️✌️✌️
05.03.2021 08:47
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar