Ћирилица Latinica
11.04.2018.
Колумне

Васкрс - побједа живота, али чему ?

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар
Piše:
Хаџи Драгиша Шоћ

Васкрс јесте суштина, сврха, основни постулат и радост вјере. Ја га заиста, Бог ми је свједок, тако и доживљавам и тако се и осјећам све до момента кад ми падне на памет Црна (не може црња) Гора!

А ето, осим што имам несрећу да у њој живим, непрекидно ме подсјећају  на њу предстојећи избори. Мислим, то се тако зове, али се не бира ништа!

Ми остајемо исти, у генетско наслијеђеном подаништву, полтронству и безбожништву.......

И онда се замислим, као и половина овог феуда, шта нас чека?

Ако опет  побиједи Мило и "миловићи", чека нас инсталација НАТО у Бару, а са њим и све могуће болести и накараде недодирљивих "господара свијета", свеопшта натоизација друштва, која сигурно, свјесно и намјерно уништава неке традиционалне и конзервативне вриједности већинске Црне Горе!

Кажем већинске, јер заиста не вјерујем да су педерастија, заразне болести и бесудни наоружани силници оно што жели већинска Црна Гора!

То је једна страна, а са друге стране, ако неким чудом над чудима, побиједи опзиција, шта ће моћи и за колико измјенити у овој несретној државици.

Режим је толико инсталиран у свакој пори и порици друштва да сигурно за једног мандата то не може!

Ко зна колико мандата нормалних људи треба, да се некако демонтира режим?

Шпијунирање, прислушкивање и остали традиционално нечасни послови су у протеклим деценијама инсталирани као модел просперитеног друштва!

Постало је велики патриотизам, обављати те радње у корист власти! Бојим се да требају генерације да се демонтира овај модел власти? Али, треба почети!

Како, нисам баш сигуран, али знам да је основно да се у људима некако разбије страх, да им се поврати храброст, да схвате да и демократија има и добрих страна!

И најважније, да прихвате да промјена власти није "смак свијета"! 

И зато људи, сјетите се наших предака, повратите свој дух, побиједите себе, али ако нећете да се тога присјећате, сјетите се да имате дјецу, унучад......помислите, имате ли право да у вјечно заточеништво оставите своју дјецу?

Шта ће бити сјутра ако вам дијете којом несрећом постане хомосексуалац, или не дај Господе оболи од сифилиса, сиде или нечег сличног?

Тврдо и сигурно мислим да једном морате и на све ово помислит! Исто тако знам да ће и то вријеме доћи, али нисам баш сигуран када?

У сваком случају прва прилика нам иде у сусрет!

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar