Ћирилица Latinica
19.06.2018.
Колумне

Егзактно

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Један од најзначајнијих српских помена је предисторијско царство Асирија, која је и добила име од Сурбија!

Огромна и моћна империја је била заснована на српској војној традицији, а службени језик јој је био Србица.

Карактеристичан детаљ је српска војна и ратна капа, која се није појављивала код других народа, а са мањим модификацијама била је присутна међ' Србљем све до окончања Великог Рата.

Отворено је питање и потпуна тајна зашто цијели зидови који су пронађени у Вавилону а исписани Србицом нису још преведени, а сви остали који су били написани клинастим писмом су одавно преведени!

Овдје морам изнијети и свој став, а пошто сам убјеђен у теорију завјере, да је ово урађено тј. није урађено свјесно и намјерно на штету српске историје, а у корист исламских и римокатоличких држава, јер све што је против православља је добро за римокатоличке државе.

Намјерно кажем православља, притом мислећи на Србе као носиоце те конфесије укључујући у Србе наравно, и Русе, Бјелорусе и друге.

Још од времена Хипербореје и Атлантиде када је успостављен тај Источни и западни принцип, па кроз цијелу праисторију и историју он и даље траје, а форме му се мултипликују.

Напомињем да је још и Страбон, тај велики антички географ, писао и јасно лоцирао племе Сиби (Сирби) у малој Азији, а на тамошњој ријеци Сантос је град Сирбин гдје је на једној каменој плочи у стијени уклесан Закон о српском језику - Србици!

Помпилије Мела, римски географ помиње у више наврата Сербе или Серхе! Плиније у Панонији помиње Серабилос, а Птоломеј у Индији Сарабаон, Сарба Сарбакон.

Стефан од Византа пише да постоји острво у ријеци Еуфрат које носи име Сурбан, а да на обалама те огромне ријеке живи племе Сурбани.

Невјероватно је колико је данас градова широм тог огромног територија на којем су живјели Срби, који се зову именом у чијој је основи именица Срб, и подсјећају на негадашњу славу и моћ тог народа, али и своју величину и моћ у ранијим периодима.

 Тако нпр. Сарба у Индији, Сабара у Сарматији, Сарбана у Идији, Сарбониса на Понту, Сармалија у Галији, Сербетум у Панонији, Сермиоле у Македонији, Серпа у Шпанији, Сирбитум у Етиопији чак, Сирпум у Италији, Сорабиле на Сицилији...

Већ сам писао о енглеском Солсберију и како је дошло до данашњег имена, Сораби град у Кападокији, Србица у Македонији, или Србиште у Њемачкој! Да не помињем колико их има у Русији,Бјелорусији, Јерменији....

Осим градова и ријеке и језера чувају истину о својој прошлости.

Тако се у Енглеској налазе данас као и меленијумима уназад ријеке Сабрина и Сера. Или ријека Сарбус у Индији, или Саруба у Галији, Сермиу у Тракији, Сирбес у Ликији, Сербонис у Египту..

Углавном јасно је да је име Србин старо више миленијума и надживјело је све политике и забрањивања, фалсификовања и отимања, а то нам даје за право да вјерујемо да ће и у будућности кроз откривање и озваничење праве историје трајати док буде људи...

Наравно да настављамо...

(Аутор је професор историје и директор Издавачке куће "Јерусалим" из Бара)

Коментари
Лауфер
Лауфер: Комаданте,свака част!
19.06.2018 07:46
Genijalni ste!
Genijalni ste!: Ja moram priznati svoje oduševljenje ovim tekstom. I duboko poštovanje za ovu izuzetnu imaginaciju. Nadam se da ćete naći snage i načina da dokažete da su upravo Srbi izgradili sva zemaljska čuda, a nakon toga, naravno, da su oni nosioci postanka ljudskog roda, u koju ih je svrhu lično Gospod doselio na ovu planetu! Inače biste promašili moja očekivanja. Vaša želja za dokazivanjem vaše izuzetnosti šira je od granica svemira, pa stoga samo nastavite. Ne mogu reći da nije zabavno, naprotiv.
20.06.2018 11:36
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar