Ћирилица Latinica
09.05.2021.
Колумне

Игуман Петар Драгојловић: Кривокапић гази Јеванђеље и Лазарев завјет

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

ПИШЕ: Игуман Петар Драгојловић из манастира Пиносава у Кусатку

Професор Здравко Кривокапић, премијер Владе Црне Горе, честитао је дан државности квазидржаве Косово. Он је потом честитао и избор Аљбену Куртију на место премијера тзв. Косова. У свему овоме овај несрећни човек има подршку и одређених верујућих људи, и правда се да нам мисли добро, да поштује Јеванђеље Христово и воли нас.

Ако све то честитање зликовцима и кољачима српске нејачи и дивљим окупаторима Космета није издаја, гажење сопствене савести, превара народа са Литија, одбацивање Косовског Завета, ругање косметским аманетима митрополита Амфилохија и злоупотреба Јеванђеља, онда је по тој нездравој логици Здравка Кривокапића и духовно силовање благословено дело, јер скоро све што ради јесте духовно силовање здраве памети и душе народа. Господ Исус Христос је говорио: “Нека ваше да буде да, а не не. А што је више од тога, од злога је”.

Професор Здравко Кривокапић пак покушава да нас увери да је Господ Исус Христос погрешио, и да наше да може и треба да буде и јавно не, а наше не да може и треба да буде јавно да. Да он као хришћанин Здравко може да каже да за чланове његове Владе није важан лични хришћански став, глас савести, правда и истина, већ став коалиционог споразума. Као да је коалициони споразум три смртна човека – Здравка, Дритана и Бечића – Свето Писмо и Јеванђеље, а да је Свето Писмо само пролазни и јавно необавезни коалициони споразум са сопственом савешћу. Већег јавног пада одавно нисам видео од неког ко се позива на Христове речи.

Отворенијег гажења Јеванђеља и Лазаревог Завета одавно нисам гледао од неког ко тврди да је хришћанин.

Коментари
Растимир
Растимир: Амин оче Игумане. Свака златна.
09.05.2021 16:52
Бранка
Бранка : Хвала Оче .
09.05.2021 17:39
KALABIC BRE KALABIC
KALABIC BRE KALABIC: POZDRAV ZA CETNICKO CRKOVNI PORTAL. CETNICI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE. OD BRDA DO MORA SVE JE OVO RAVNA GORA.
09.05.2021 17:40
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar