Ћирилица Latinica
15.09.2020.
Колумне

Избезумљени и(ли) обезглављени "предсједник..."!

Аутор: Редакција 34 Оставите коментар

ПИШЕ: Др Момчило Д.Пејовић

 

„Да, кад главу раздробиш тијелу,
У мучењу издишу членови...
На трон сједиш неправо узети...
Поносиш се скиптром крвавијем,
Хулиш Бога са светог олтара“!

(Његош)

Шта се има ту много рећи или додати некој особи којој западне да, од осредње имовнога стања и крајње просјечно стеченог општег образовања, сплетом одређених и разноразних догађаја и околности, утрчи са улице у „фотеље које живот значе“ па за три деценије „створи“ и(ли) з(а)граби такво материјално богатство да више не зна шта јој је чинити има ли тога још и колико недостаје? А цијело је вријеме уз све то гомилање богатства била на високим државним и политичким функцијама, као што је то случај са „предсједником свих грађана“!

За ове наше балканске прилике и посебно њихов менталитетски склоп особе провинцијалца (малограђанина) и јуноше комунистичког партијског апаратчика, ипак, то је био „метеорски успон“ и ниво недостижан обичном човјеку! Таквој једној особи, која се стално политички мијењала и трпјела тешке облике личне метаморфозе не само у понашању него и дјеловању током седмоструко премијерске функције и двоструког предсједничког мандата, у једној маленој по простору државици са нешто више од шестотина хиљада становника, владавина јој је постала „лудачка забава“, која је просто речено изгубила осјећај реалности и озбиљности свога државничког положаја!

Таква је особа увелико замишљала како је она створила не само ту државу него да је и отац тога „лудачког народа“ и његове нације, са још једним тешко достижним циљем а то је стварањем „новога човјека, монтенегринског идентитета и атеистичке цркве“ у којој ће бити сви њени „православци“ и шизматици!

Поштоваоци лика и дјела такве особе кажу да се ради о „премијеру побједничког духа“!
Тако осионој и обахаћеној особи једнога дана дође крај и бахаћењу њеном. Та особа није тога свјесна, јер је изгубила разум - обезумљена и уједно обезглављена сопственом похлепом коју је дуго тајила и његовала, развијала и спроводила током своје владавина пуне три деценије! Сада јој (пре)остаје да дјелови (членови) њени и њене властиотпадају и „умиру у мучењу“ један за другим током преосталог дијела предсједничкога мандата!

И за такву особу европоштоваоци њени кажу да је то „енигма једне харизме“! У свом државничком и личном зријевању „предсједника свих грађана“ много је вишебило рада на страначком-политичком образовању у циљу управљања и опстанка на власти, а знатно је занемарива(н)о опште образовање, које би (му) помогло да својом надградњом схвати и другу страну и улогу владара, макар хуману и културну односно господара на каквог се он хтио угледати и (о)користити опробаним методама макијавелистичкога владања и управљања државом и народом у њој!

Тај лични недостатак у општем образовању са посебним освртом на историју црногорскога народа, а са великим закашњењем временским хтио је надокнадити уз лични напор од прије пар година помним „исчитавањем историјске литературе“, и то у зрелим шездесетим годинама своје старосне доби.

Била је то „историјска литература“ коју су му сервирали његови еврољупци дворски и приучени историчари, социолози и особе из дипломатских преставништава претходног комунистичког периода са рангом другог и трећег секретара или чак вратара односно каваза на улазу у дипломатске „одаје“!

Мислио је „предсједник свих грађана“ да је дата „историјска литература“ само обима од десетак посебних издања џепнога формата као трећеразредно или белетристичко штиво и као такво за њега лаган залогај па ће га савладати као програм своје политичке странке ДПС-а и изучити историју сопствене прошлости или историју народа којему припада,макар оно било и од приучених, евро дворских историчара! И тако лагано белетристичко, популарно-историјско штиво би му превелик залогај па се у позним годинамаисчитавањем и поимањем историје“ заплете као мало пиле у кучини!

У таквом једном друштвено-политичком, културном и образовном миљеу живио је, радио и учио се управљању државом „предсједник свих грађана“ пуне три деценије, као некада најмлађи премијер у тадашњој Европи!

Наравно да се изгубљено опште образовање, испуштено још у средњој школи, тешко или боље рећи никако није могло на брзину надокнадити. Остао је тако незрео и без духовне надградње његовог просјечног општег образовања, уз осионост, бахатост, арогантност, надувеност, иако политички прагматичан само за личну корист мијењајући и прихватајући савјете који су му доносили материјалну корист и једну од двије најважније државне функције или фотеље!

Наравно да је ријеч о „предсједнику свих грађана“, који је већ подавно изгубио ум и разум, обневидио од похлепе за новцем и материјалним богатством са изученом „историјском литературом“ скромног обима односно историјског штива за више разреде
осмогодишњег образовања! Није презао од превеликог заноса, на самоме врхунцу своје безумне моћи, да може још боље и више па чак нападнути и отргнути нешто што је свето и што је много старије односно што је укоријењено у народу и његов ДНК-а, а то је Црква, њени свеци са Митрополитом, пастирима - свештенством као посредницима између Бога и народа односно вјерника - пука!

Похлепа за новцем и све жешћа страст за влашћу односно још једним мандатом, „још једним и још једним ...“ до неслућених граница заробиле су ум и разум „предсједнику свих
грађана“ и на крају га довеле до стања у којему су халуцинације једини као стварни израз и одраз његове „збиље и реал политике“ у којој таква особа живи и једино може да дјелује!

Халуцинације његове и његових присталица сада „патриота“, који се ангажују да би сачували избезумљеног и обезглављеног „предсједника свих грађана“ захватиле су и
пренијеле се на све оне који су навикли на ухлебљење или стално донирање уз испружене руке да без рада тако живе и служе једној особи и њеноме режиму огрезлом у организованом криминалу, корупцију, транзиту и (пре)продаји „бијелога праха“, као и шверцу дувана.

Ако се узме у обзир још и чињеница да је „предсједник свих грађана“ одавно постао
„непослушан“ и да се „одрекао“ својих најближиха бројних службеника, који су имали улогу „савјетника“ а задржавши само савјетнике пензионере и кумове тајкуне за поједина питања  или ресоре, онда је сасвим нормално и јасно његово стање и улога коју још какву такву има сада послије изгубљених парламентарних избора!

На другој страни тражио је надокнаду за „отјеране“ или невјерне савјетнике као и за парламентарни пораз у виду организовања „патриотских скупова“ на Цетињу, у Подгорици, Никшићу и тако редом. У тим градовима рачунао је на по пар стотина или до хиљаду својих истомишљеника који ће својим барјацима размахивати вихорове незајажљивости за влашћу, националну и вјерску мржњу у циљу очувања личног опљачканог енормног богатства са својим кумовима, пријатељима и свим онима коју су га здушно помагали у његовом богаћењу до неслућених граница у периоду тродеценијске владавине „премијерапредсједника побједничког духа“!

На тим „патриотским скуповима“ због дебакла на парламентарним сизборима, како нам сами кажу, окупљали су се јер је његова држава и баснословно богатство „угрожени“,
упркос здравственим мјерама НКТ-еа уведеним поводом вируса Ковид -19 гдје је дозвољено на отвореном окупљање до 100 особа! Наравно, међу окупљенима нашли су
се и новопечени бизнисмени и тајкуни као „патриоте“ чији су интереси очување и увећање личнога богатства тим изборним поразом сада угрожени, а организоване криминалне радње биће им ускраћене и њихово стечено богатство преиспитивано од нове парламентарне већине и власти!

„Патриоте“ организују скупове по Црној Гори на трговима „независности“ за које немају дозволу нити се зна ко је организатор скупа, а на којима како кажу се окупљају „забринути“ за „државну угроженост и независност монтенегринску“! Можете сада замислити ту државу и ту власт, пред чијим очима јуре наручене колоне аутомобила са бројним заставама и „патриотама“ а који се окупљају у пријестоници или гравноме граду, у којој Управа полиције и њен министар о томе „немају појма“ нити сазнања односно праве се да не виде док се све то одиграва на очиглед њихов и испред самих њихових канцеларија!

А знају (пр)оцијенити да их је било око 50.000 „забринутих евро патриота“! Нико у држави Монтенегро да (са)зна како и на који начин су евро „патриоте“ могле организовати скуп за заштиту лика и дјела „предсједника свих грађана“, који је ипак поносан на његову „бројност“!

Чак ни министар културе лично „не зна“ ко је то одобрио и наравно није у „његовој надлежности“!? Он се само јавља ревносно да охрабри „предсједника свих грађана“ и прикаже себе као „револуционара“, одлучног и великог борца за очување избезумљеног и обезглављеног његовог „предсједника свих грађана“!

Наравно, дата је подршка „патриотама“, ако не онако јавна односно званична али ипак
морална, указана и од самог „предсједник свих грађана“, који је усхићен бројношћу оних
који су „спремни“ да бране његов приватни феуд и енормно благо опљачкано са грбаче
грађана Црне Горе са паролом: „не залијећите се, више нас је с ове стране“!?

Зашто полицијским „нормативима“ не израчунаше и (при)знаше па рећи да их је било
можда и више од 50.000, под условом ако се (у)рачунају сви барјаци, заставице, капе,
шалови и разноразни дрвени штапови и реквизити са којима се махало на „тргу независности“ са циљем да се звучно и одлучно брани „угрожена монтенегринска држава и њена независност! Било је „патриота“ који су махали и размахивали са два или чак са три барјака односно заставице и то није спорно, јер сваки барјак у сватовима се рачуна као један сват!

Дакле, 20 хиљада плус 30 хиљада реквизита и са барјацима ето их 50 хиљада из ципан цијелог „много вољеног“ Монтенегра „предсједника свих грађана“!

„Величанственом патриотском“ скупу у Подгорици одржаном послије изборног парламентарног дебакла, кажу званичници из Управе полицији, дакле они који су на том  истом простору процјењивали да је на мирним литијама било око 8000, сада је присуствовало чак 50.000 „бораца без напојница“ спремних за одбрану монтенегринске „угрожене државе и независности“!

Објаснили смо о чему је ријеч и како су дошли до те њима недостижне цифре.

Међутим, на овим парламентарним изборима десио се „кикс“ најбројнијој односно како они кажу „најјачој партији“ у Црној Гори и њеном несмјењивом лидеру и уједно „предсједнику свих грађана“!

Упркос њиховој рачуници и сигурним гласачима и дугим списковима о куповини личних карата, на крају ни астролог који је био позван да им да пророчку визију односно дијагнозу вјечитих „побједника“ није помогао, па су се као пољски мишеви повукли у своје подземне партијске ћелије да сумирају разултате на омладинским састанцима о разноразним личним подвалама, а којима су се храбрили да ће опет побиједити.

Као и сваки диктатор, који је на власти три деценије, у својству „премијера или предсједника свих грађана“ једном се, ипак, деси да се прерачуна и поред астролога омаши у својим визијама и плановима за личну будућност и дуги или најдужи опстанак на трону једнога ауторитарног, полувојног и полицијског режима и услиједи неочекивани пад његове „најјаче партије“!

Свакако да ће мало касније услиједити његов лични пад, гдје ће остати да се батрга у блату бројних афера, које су га пратиле током његове политичке и државничке каријере!

Наравно, никако да призна да је сам себе изненадио оним што је дуго припремао и што
су његови „савјетници“ са стране одобравали да је сада „прави тренутак“ кад треба задати
посљедњи ударац својим политичким противницима односно опозицији па уједно и грађанима да се, ако не вољно, а оно невољно на њу „морати научити ...“ на његову
нову врсту владавине, нови идентитет, нову атеистичку конгресом зацртању православну
цркву, која се поистовјећује са државом у којој војна хунта одржава ред, мир и поредак!

Неминовност оставке или пад режима не искључује могућност и бијег из земље „предсједника свих грађана“, које је свакако неупитно и само питање времена за мјесец, два или три, најдаље до првог тромјесечја идуће године! Посебно ако побједничка опозиција, када формира нову парламентарну власт, отвори истраге о аферама, између
осталих, Снимак, Коверта, Клап, Триглав, Вардар и најновија Можура „предсједник свих
грађана“ биће прошлост, а његов диктаторски режим демонтиран - срушен!

На крају, само да подсјетим цијењену јавност да би објава дуго обећаваног снимка „велике плаве торбе ...“ ставила тачку на сву владавину „предсједника свих грађана“! Да ли ће до тога доћи или ће се на тај „постојећи снимак“, ипак, заб(о)равити из ко зна којих
разлога а посебно због „пријатељских“ и дводеценијских односа „одбјеглог тајкуна“ као
имаоца снимка и „предсједника свих грађана“ у циљу „његовог спаса“ да се избјегне
„покоп - сахрана“ прије него ли диктатор буде свргнут или привољен на „оставку“!

Још у фебруару текуће године објавих текст „Интервјуа са одлазећим предсједником“, у којем ми „рече“: Знате, донио сам „одлуку“ ни мало лаку, али рекао бих прагматичну и једино могућу и прихватљиву (...). Одлазим, и то је „моја коначна одлука“ (...)! О тачном датуму одласка - напуштања за сада вам не могу ништа рећи“!

Бијаше то кратак извод из „интервјуа“ са „одобрењем“ за ексклузиву објаве о „предсједниковом одласку“!

Коментари
NE DAMO SVETINJE
NE DAMO SVETINJE: Milo je ništarija. Mora u Spuž pa tamo neka pravi nove ideologije
15.09.2020 11:31
Za. doktora
Za. doktora: Da li ovaj samozvani doktor ustane kad spominje naseg presjednika MILA. Napisa covjek citav roman razne balezgarije i ostade ziv. Ajde samozvani doktore napisi ti nama sto si ti to za 30 godina znacajno napravio za sebe svoju kucu svoje pleme da vidimo velicino tvoja djela. Drvo bez grane i covjek bez mane ne postoji znaci MILO je neosporno imao gresaka ali mnogo je napravio i za Crnu goru. 1.rekao njet Slobodanu Milosevicu 2.nije dozvolio da nas zadesi sto i Hrvatsku i Bosnu. Prihvatio sve izbjeglice sa ratnog podrucja. 3.ponistio podgoricku skupstinu iz 1918.4.obnovio drzavu CG kao gradjansku samostalnu i suverenu. 5.uveo drzavu u Nato. 6.doveo drzavu pred vrata Evropske unije i jos mnogo toga drugoga i sad po onoj narodnoj,, na mrtvog vuka i zec kurac dize" izasli misevi iz rupa i laju li laju ali to samo govori o njima samima. Doktore dima i magle nemoj da zaboravis u buduce da ustanes na noge u stavu mirno kad spominjes MILA. ZIVIO MILO I SAMOSTALNA SUVERENA GRADDJANSKA CRNA GORA. 🇲🇪🇲🇪🇲🇪❤️🇲🇪🇲🇪🇲🇪
15.09.2020 12:48
Dr Momcilo D. Pejovic
Dr Momcilo D. Pejovic: Sta reci za nepotpisanog uvlaciguza i dupelisca sem da ih je toliko da su sami sebi dojadili, pa se toboze glasnu da bi opet stali u red za ulazak u rektum. Naravno, tamo im je i mjesto da bi odrzavali higijenu svome mnogo voljenom...
15.09.2020 13:08
Božo
Božo: Milo je legenda, bio i ostao.Sve što laprdaju ovi srbočetnici vidjetćemo. Ništa nije izgubio samo još više ojačao.Neće nas valjda voditi neki kapići,bečići i habati.
15.09.2020 13:31
ZALJEVO 👆👆👆
ZALJEVO 👆👆👆: To Boki legendo ojacale mrtve usi pa misle da su mnogo vazni a za savjet trce ko pizde u Beograd to im je najveci kapacitet. Nikad vise 1918 a ni 1990.🇲🇪❤️🇲🇪
15.09.2020 14:56
Prc mne
Prc mne: Tisinaaaaa dudukljani bravi prodati,nikad ovo nece biti antisrpska tvorevina...NIKAD,ovo je Srpska zemlja bila i bice....pa,pa,milo blavore ....pa,pa dukljanizam
15.09.2020 15:25
Ro,Ct,
Ro,Ct,: Poturice,dukljosi,ustase,siptari i domaca boranija na tabletama,nema vise fasistickog evivanja.Trt dukljosi,nikad vise 2006🇷🇸👊
15.09.2020 15:26
LSCG. NEGO STO
LSCG. NEGO STO: Zao mi je ove budaletine sto kaze nikad vise 2006 e pa seronja to nemoze niko ukinuti umreces sa tom mukom ali zato nikad vise 1918.E viva E viva Montenegro Crnogorsko leglo. 🇲🇪🇲🇪🇲🇪👆👆👆
15.09.2020 16:04
Njegoseva CG
Njegoseva CG: Montenegrinska kvazi nacija je nastala od komunista 1945,prije toga sav narod ovdje se nazivao Srbima....1905 godine na popisu je bilo 93%Srba a ostalo arbanasi da b8 45 komunisti promjenili ime srba u crnogorce.Tako dudukljani ako cete da budete nesto drugo no sto su bili nasi preci vasa stvar,zivite u lazi....ionako ste boranija vas ima 200 hiljada a nas 10 miliona
15.09.2020 16:20
Bolesno ct
Bolesno ct: Nije ovo milonegro no veliko Srpsko leglo,ojhaaaaaaa podukljice ustaske..prc mne,prc mne,beee,beeeee ovce seljacke!
15.09.2020 17:38
Za Doktora
Za Doktora: Postovani doktore. Nijesu tacni vasi navodi o Predsjedmiku svih gradjana. Nepotice iz srednje imucne porodica, vec iz dobro imucne porodica nekoliko koljena unazad. Provjerite kolikou je bio imucan Prandjed, Djed, Otac. Koliko mu je obrazovanje imao otac I u koje vrijeme, I koje je funkcije pokrivao. Imate mogucnost da to provjerite. Ljutite se na komentare citalaca kada se ticu Vas. Zato vas najljubaznije molim da I Vi kao intelektualac nepisete neprovjereno I neutemeljeno. I onda ce vjerovati manje biti komentare na Vase pisanje. Razlika je izmedju necijeg misljenja I istine. Pozdravljam Vas.
15.09.2020 17:42
Za potpismika Njegoseve CG.
Za potpismika Njegoseve CG.: Nelupetaj I nemlati. Nepozivaj se na Njehosevu CG. Moras nesto znate I imati kucnog vaspitanja da bi ovako ozbiljmu temu mogao komentarisati. Pametni su ljudi oni koji su svjesni koliko neznaju. A budale oni koji misle da sve znaju. Ovo ti je dobronamjeran savjet.
15.09.2020 17:57
Božo
Božo: Tebi čovječe nije dobro da možeš valjati takve gluposti.CG je bila bit će još jača.Srbi se u petak vraćaju u svoju državu.Živio Milo, živjela CG
15.09.2020 20:04
Za. Njegosevu CG
Za. Njegosevu CG: Alo bre bidonu koga interesuje sto je bilo vazno je da sad vas ima 25% to vam je vrh i ne talasaj mnogo. Sta se kitis tudjim perjem kakve vi veze imate sa Srbijom hajvanu jedan radjate se u CG zivite odje i umirete odje 60% vas ima koji nisu nikad bili u Srbiju vi ste fijuknuli vrane su vam mozak popile. UIPPPPP
15.09.2020 20:07
Za Boza
Za Boza: Dosta je I tvoga bilo. Sjedi malo dosta si bio serif. Doslo doba da se sve mjenja.
15.09.2020 20:37
Za potpismika Njegoseve CG
Za potpismika Njegoseve CG: Razmisli malo.
15.09.2020 22:24
Za njegosevu cg
Za njegosevu cg: Sa rusima vas ima 200.000000miliona🧐🧐🧐a tek sa kinezima milijarde!!! 🐑🐑🐑Domaci👌👌👌👋👋👋
15.09.2020 22:55
Njegoseva CG
Njegoseva CG: Tisinaaaaaa ustase,kaze ova budala kakve veze mi Srbi iz CG imamo sa ovima u Srbiju,pa nista drugo avetinjo no sto smo jedan te isti narod....jeli jasno bravu?Zar ne moze isti nsrod zivjet u nekolko drzava?Ne po tebi bidonu dudukljanski!
16.09.2020 00:29
Za dudukljane
Za dudukljane: Ustase mirni bagro,vidjecete koliko ce nas biti na novom popisu kad vam pohapsimo lupeze i izdajnike CG,koji su neuspjelo pokusavali izmisljati antisrpsku istoriju,a ova zemlja bez Srpstva je ko tikva bez korjena.
16.09.2020 00:35
Za BOZA
Za BOZA: Ne laprdaj obraza ti Milo je davno zavrsio karijeru samo se cekao paravi momenat. Znam Bozo da ga zalis , ali nebi lose bilo da mu navrijeme uplatis Kantinu u Spuzu ako ti je toliko drag.
16.09.2020 07:47
Dr Momcilo D. Pejovic
Dr Momcilo D. Pejovic: Odgovor na komentar sa potpisom "Za Doktora". Mada rijetko odgovaram na kometare bez potpisa licnog imena i prezimena, na vas odmjeren i bez licnih uvreda komentar dacu odgovor. Nijesam pisao neprovjereno i neutemeljeno, kako to vi vidite! Razloga je za to nekoliko. Na prvom mjestu licni i principijelni, strucni i naucni, i jos jedan koji glasi "Ne kitite se tudjim perjem". Nije mjesto za elaboraciju navedenog. Jedino mjesto gdje ste vidjeli ono sto mi zamjerate su tri alineje u pocetku teksta i rijec je o imucnom stanju i obrazovanju "predsjednika..."! Kao doktor istorijskih nauka sa naucnim zvanjem viseg naucnog saradnika nijesam sebi dozvolio da budem "neprovjeren i neutemeljen". Naprotiv, bio sam veoma objektivan i nijesam htio ulaziti u imovno stanje porodice i bratstva Djukanovica u uzem ili sirem smislu. Nigdje nijesam pomenuo njegove roditelje niti djeda, pradjeda i tako dalje, pa ni kad je u pitanju imovno stanje niti kad je u pitanju skolovanje i skolske reference. Sve sto sam napisao odnosilo se na politicku licnost "predsjednika..."! Dakle rijec je o skici za politicki portret njegov. Veoma mi je poznato brtastvo Djukanovica i skolovanje pojedinih clanova iz toga bratstva kroz istoriju unazad vijek i po. I o tome u navedenom tekstu nijeste se mogli pronaci. Naravno, izbjegao sam da pisem o njegovom srednjoskolskom uspjehu ili onom iz studentskih dana. Rekao sam da je tokom svoga skolovanja ispustio nadogranju na opstem obrazovanju i to je vidljivo tokom njegove trodecenijske vladavine. Sto se tice imovnoga stanja njegovog ... koristio sam licno njegova dva intervjua data jedan mnogo davno a drugi prije 7 ili 8 godina u kojima kaze da potice iz imucne porodice ili u drugom kaze dobro stojece, a nigdje ne kaze da su bili veoma bogati ili posebno imucna porodica sto bi znacilo da su bili iznad srednjega sloja tadasnjega drustva, a koje je meni kao istoricaru i osobi odmakle starosne dobi veoma dobro poznato. Naravno da u navedenom tekstu kao Skici za politicki portret nije moglo biti da se detaljno govori o imovnom stanju mjegove uze ili sire porodice, a to mi nije bila ni namjera. Nijesam htio ni pisati a jos manje prigovoriti njegovom stednjeskolskom ili studentskom skolovanju i uspjehu a ima onih koji su bili sa "predsjednikom ..." tokom skolovanja i zna se o tome. I to sam izbjegao, da neko ne bi protumacio kao licno i zlonamjerno...! Dakle, nista licno niti neprovjereno i neutemeljeno nijesam napisao vec sasvim objektino dao skicu politickog portreta "predsjednika...", naravno postujuci porodicnu intimu i ne zalazeci tamo gdje ne treba. Vi ste zamijenili neke stvari pa ste govorili o skolovanju njegovih najblizih i imucnom stanju onih iz uze ili sire porodice i na taj nacin meni u svome komentaru "prigovorili" iako sam se ja od svega toga strogo distancirao. Dr Momcilo D. Pejovic
16.09.2020 08:16
Dino
Dino: Dosta je bilo Milooo, prc duklani, prc E viva i prdnjave , nek je vjecna ali 2020 godina😁😁😁😁😁
16.09.2020 08:49
Za. Za Boza
Za. Za Boza: Bozo je za vas bio i osta serif. Vi ste obicni misevi u rupu dje ste i dosad bili da vas ne zaskoci kakav macak. Uipppppp
16.09.2020 11:48
Za vas sve kommentatore i drzavljane🇲🇪
Za vas sve kommentatore i drzavljane🇲🇪: Ja se divim MILU DJUKANOVICU kako je izdrzao ovoliko dugo sa ovakvim"NEZAHVALNIM"narodom, pa mu ovako vracaj za sve sto je ucinio za 🇲🇪. ZIVIO NAM DOVIJEKA!!!! 😇😇😇😇🇲🇪🇲🇪🇲🇪💓💓💓🇲🇪🇲🇪🇲🇪
16.09.2020 14:02
Za njegosevu cg
Za njegosevu cg: Samo u dijaspori ima 500000 MONTENEGRINA 🇲🇪🇲🇪🇲🇪sto vise vole 🇲🇪nego vi "srbi" koji u njoj zivite!!! 🤫 🤫 🤫 🇲🇪💓🇲🇪💓🇲🇪💓🇲🇪ZAUVJEK 🙏 🙏 🙏
16.09.2020 14:37
rolls royce
rolls royce: Interesira me, da li će ovi bravi bez rogova koji nemaju pojma tko su i šta su ukinuti Crnogorsku himnu i zastavu?Prvi ispit je himna na koju se dosada nisu ustajali a još kad se barjak Crnogorski zavijori.Ako pozdrave barjak i stanu mirno, tada se vi posrbice sakrite u mišju rupu.
16.09.2020 23:00
OMER. za Doktora
OMER. za Doktora: Kakav si ti toboze doktor kad se sluzis onako prostackim recnikom citam i ne mogu da vjerunem onakve vulgarnosti od jednog matorog covjeka jos i doktora i ti uzimas sebi za pravo da ti pises o covjeku koji je vise ucinio za Crnu goru od NJEGSA pa na ovamo. Da ste se pitali ti i ovih 30% tvojih istomisljenika mi bi danas bili pokrajina Srbije ali taj film necets gledati a ti samo nastavi,, Doktore" da piskaras najveci ti je domet ovaj portal.
16.09.2020 23:39
Za dukljose
Za dukljose: Ustase tisinaaaaaa,mirni boranijo seljacka,ima vas ko sto je jedan Nis....a nas "malo" vise,q IQ dudukljana je 10...prc,prc,evivasi bolesni!
17.09.2020 00:54
Ene
Ene: Prc mne,prc mne,beeeee,milo beeee,beeee dukljosiiii
17.09.2020 18:27
Dzoni
Dzoni: Nikad vise 2006 ta prcccc kilogorci
18.09.2020 16:33
Dr Momcilo D. Pejovic
Dr Momcilo D. Pejovic: Cuj Omere dilbere, aj budaletino Milova ...! Omere gluperdo pozuri da neko prije tebe pozadinu gospodara ne polize. Idi i srkaj njegov crijevni sadrzaj, grabi i duboko se uvuci ako ti gospodar nije vec dao sup kartu! Trci, to je tvoje i nicije vise!
19.09.2020 16:05
Za. Redakciju
Za. Redakciju: Gospodo iz redakcije zasto dajete tolko prostora ovim muskim alapacama mislim na doktora i Omera sta smo mi bogu zgrijesili da moramo citati razne vulgarnosti sa obije strane ipak ste vi ozbiljan portal blokirajte ih oboicu i ako je ovaj doktor vas miljenik ali je prevrsio svaku mjeru lijepog ponasanja svojim ulicarskim recnikom. Pozdrav.
21.09.2020 10:11
Dzoni
Dzoni: Sad cemo da napravimo referendum hocemo da zivimo sa nasom bracom Srbima jer CRNA GORA i SRBIJA TO JE JEDNA FAMILIJA HIHIHIHI CRKNITE KILOGORCI UIPPPPPPP
21.09.2020 22:18
Za. Dzonija
Za. Dzonija: Ajde dzoni na 🚜 pa pravac Srbija da budes sa bracom a kad podjes tamo razvi CG zastavu da vidis kolko te vole braca ma ces dobiti coteka pa ces se istim 🚜 vratiti nazad ako ti ga braca u medjuvremenu ne ukradu pa es morati da se vrnes 🚌. U kavez 🐒 i ne drmaj kavez.
22.09.2020 09:19
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar