Ћирилица Latinica
12.07.2021.
Колумне

Издајници због чијих идеолошких предака се десио 13.јул погане Вирпазар и Црмницу

Аутор: Редакција 10 Оставите коментар

Ове године ће на скупу у Вирпазару марширати „комунисти“ и „комите“, предвођени Милом Ђукановићем и предсједником СУБНОР-а Зувдијом Хоџићем, чији су идеолошки преци издајом изазвали масовни бунт и устанак народа Црне Горе

*****

ПИШЕ: Гојко Раичевић

Прослава 13.јула ове године представља још један ментални апсурд црногорског национално – националистичког кошмара искреираног колажом фашизма, стаљинизма, титоизма, комунизма и на крају клептоцентричног шовинизма. Једино што све те странпутице спаја јесте исконска издаја српског карактера црногорског бића одјенута у рухо устанка и слободе у коју је одјевају антиподи слободарског духа и робовласници СР Црне Горе и Монтенегра.

Тринаести јул 1878. и триниаести јул 1941. године су два битна датума у историји Црне Горе. Први је породио други. Први је озваничио државу – други створио нову нацију. Први је несрећни датум у српској историји којим је повучена линија и прекинут сан српског народа о ослобођењу и уједињењу. Датум у коме су херцеговачка браћа замјењена за самодовољност једне личне владавине.

Други је још фаталнији а последица је бунта због срамног чина дан раније када је проглашена квислиншка држава Црна Гора, под италијанским фашистичким протекторатом. Без свијести о идеолишким замислима појединих „класно свјесних“ другова и њиховим будућим братоубиствима, побунио се народ жељан спирања љаге са српског имена Црне Горе, несвјестан трагедије коју ће самом себи приредити када будући комесари почну са лијевим скретањима и пасјим гробљима, са затирањем свога коријења и имена.

Нијесу многи честити борци у редовима НОВЈ могли слутити будуће кораке њихових лажних насљедника, нијесу могли слутити у шта ће се преметнути њихова слободарска борба против окупатора, нијесу могли знати да ће се њихова тробојка забрањивати за вријеме владавине олигархије коју чине лажни четник, лажни комита и лажни партизан Ђукановић и његов припејд СУБНОР.

Нијесу искрени људи жељни слободе могли да знају да постоје такве преливоде и ниоткуди попут сељанчета што се из Растока спустило у Никшић у џемперу, аванзовало у предсједника владе развејавајући србофобију да би ускоро издало саборце и одјевено у одијело скупље од његове душе почело да „брани“ Црну Гору од ње саме, мијењајући идеологије и спонзоре брже од чарапа и скупоцјених ципела.

Ове године ће на скупу у Вирпазару марширати „комунисти“ и „комите“, предвођени Милом Ђукановићем и предсједником СУБНОР-а Зувдијом Хоџићем, чији су идеолошки преци издајом изазвали масовни бунт и устанак народа Црне Горе.

Нигдје СУБНОР није имао такав утицај као у Црној Гори. Свемоћни комунистички ветерани заузимали су став по свим битним питањима од политике – до музике. Чак је због песме “Црни мерцедес” у Бару, по тужби СУБНОР-а суђено фронтмену “Рибље чорбе”, Бори Ђорђевићу!

Данас је та моћна организација постала рибља чорба Мила Ђукановића и његове клептошовинистичке дружине.

Црногорски СУБНОР, као и овај локални, црмнички, без аутентичних представника данас служи као декор или предгрупа екстремним и професионалним браниоцима „црногорства“. Оно што, међутим, спаја субнораше без дана борбе и расточке дрипце који су на власт дошли због митског поријекла у редовима четничког покрета јесте консензус о одбрани тековина осмодеценијске пљачке Црне Горе у којој солидарно и непрекидно учествују црвена и зелена аристократија.

Није то неко нарочито чудо. Још 1945.су потоњи црвени барони побили браћу и кумове, 1948.чак и саборце и браћу из офанзова, а 1997. су у име свога лажног бога – издаје Црне Горе – опет издали своју браћу и кумове. То је једина њихова константа и једини порив који мрзитељ шаховнице и сатрап Црне Горе разумије: подсмјех Слободи и Српству, поклоњење издаји и користи од тада до данас. Не могу робови својих привилегија, зависности и страсти говорити о слободи коју су св. Петар и синовац му опјевали и сањали. Нијесу рушитељи капеле и уништитељи Црне Горе достојни да те узвишене појмове узму у своје срце и уста.

Зелено – црвена коалиција избором Црмнице као староцрногорске нахије, играјући на слободарски дух Црмничана, користећи сваки повод, покушава да се наметне као екслузивни заштитник државних интереса.

Оно што се данас најжешће штити у Црној Гори је опљачкано богатство под разним паролама и декорима.

Црмничани то препознају, као што су то препознали и 1941. у Вирпазару устајући против издаје оних које данашњи лажикомити величају!

Ми, Црмничани, са презиром ћемо дочекати ове нежељене госте. Црмница и њен центар Вирпазар, иако очишћени од стране комуналних радника као никад раније, никад нису били опогањени као што ће бити на дан посјете ових сљедбеника Секуле Дрљевића и Османа Растодера.

Као што смо рекли не фашизму 1941. данас кажемо не њиховим наследницима 2021. Нисмо поклекли пред страним слугама ни тада, нећемо ни пред лажним комитама и неаутентичним устаницима ни данас!

 

(Аутор је предсједник Скупштине Удружења Црмничана “13. јул”)

Коментари
Bato
Bato: Doslo vrijeme da imamo dva 13 jula bogomi oni pravi antifasisti okrecati u grobu kad bi vidjeli ko ih sad slavi
12.07.2021 07:51
Boljević(i)
Boljević(i): Dolaze Milo i Zuvdija da uriniraju po borcima za Slobodu. Promoteri zločina, lopvluka, izdaje i ništavila nemaju veze sa 13.julom. Imaju sa 12. julom kad je govnoi od govna Sekule Drljević ustaša proglasio ustašku tvorevinu Montenegro, što je kako reče Gojko malo potom porodilo lažnu crnogorsku naciju. Crmnica je srpska perjanica i nema veze sa ustašama i Montenegrom.
12.07.2021 07:52
Саша
Саша: Била и биће српска перјаница, упркос томе што се добар дио Црмничана обрукао и пљунуо на претке зарад мрзне петокраке и лажне црногорске нације. Црногорци су наша браћа, залутала зарад пуног корита, никад није касно да се врате и буду оно што су им баш сви преци били - СРБИ !!!
12.07.2021 08:16
Za gojka
Za gojka : Slava NARODNIM"HEROJIMA"VOJVODICU, NOVAKOVICU i ostalima🙏🙏🙏za danasnju i buducu CRNU GORU 🇲🇪 🇲🇪 🇲🇪!!! CRNA GORA je moj dom, i uvijek cu se ponositi sa njom 💓🇲🇪💓🇲🇪💓🇲🇪💗💗💗💗!!! Gojko i ostali u "cun" pa slavite nemanjici i sv. Savu, aj zdravo 👋👋👋
12.07.2021 09:37
Niksic
Niksic: Raicevicu,, Kome nije domovina majka,tu cojeka nema ni junaka".
12.07.2021 20:21
За Nikšić:
За Nikšić:: Многе мајке су одбачиле своју дјецу! Па тетке и комшинице буду веће мајке од рођене мајке! Домовина је једна. Не могу они који је нажалост воде да буду она!
13.07.2021 14:12
Nikad mne,vazda CG
Nikad mne,vazda CG: Zamialite tu nesrecnu nazovi drzavu koja ima drzavni praznik 13 jul,antifasticki datum,a istovremeno stoje mirno uz tekst himne koji je napisao fasisticki i ustasku slijedbenik s.Drljevic....pa ima li to idje u svijetu
13.07.2021 17:07
Gano
Gano: Sve dolazi na svoje.Živjela CG samostalna i nezavisna, članica NATO saveza,konačno slobodna i od bratskog zagrljaja.Neka braća Srbi uživaju u Srbiji
13.07.2021 18:09
Za nikada mne Vazda cg
Za nikada mne Vazda cg: Mnogo si zaostao😉, pa i srbiju ti zovu "serbia"!!! Internacionalno, ali ti si iz neke "cuke" pa tamo i ostani, a mi hitamo prema EU 💶 💶 💶 💶 😁😁😁👋👋👋
14.07.2021 19:45
Tuta
Tuta: Sekule Drljevic i Krsto Zrnov su bili pederi, to svi znaju u Crnoj Gori
18.07.2021 20:16
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar