Ћирилица Latinica
18.12.2018.
Колумне

"И брабоњак је од цвијећа, али не мирише"

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар
Piše:
Миленко Јовановић

Својевремено је блаженопочивши српски пјесник Момир Војводић за једног познатог политичко-идеолошког конвертита казао да је толико гадан да би загадио септичку јаму када би у њу упао неким случајем. 

И није ту „величину“ знаменити поета могао да увреди, јер је то било негдје и општеприхваћено мишљење у јавности. 

Једнако се тако данас не могу увредити уредници и „новинари“ Сорошевих презерватив медија када их критичка јавност поистовети са Содомом и Гомором сурове друштвене данашњице.

Прогон свега изворног црногорског, а тиме и српског, и затирање црногорске свијетле историје по сваку цијену  - идеологија је на којој се већ неко вријеме гради нови идентитет, такозвани монтенегрински. Идентитет који подразумијева негацију српске традиције Црне Горе, српских гусала, народне ношње, ћирилице, обичаја, крсне славе (јер је имају само Срби), Цркве која је творац Црне Горе и најтврђи бедем вјере православне, али и негацију и прогон много чега још. И, што је најопасније од свега, на дјелу је идиотизација и кретенизација долазећих генерација, у шта се незаконито улажу огроман новац и ресурси државе и грађана!

У том пројекту стварања новог идентитета креира се и амбијент за убијање новинара који нису на истим идеолошким основама, њихово премлаћивање, ухођење кроз прислушкивање и незаконите мјере тајног надзора, малтретирање њихових породица, подметање, циљано ширење лажи и атаковање на њихову имовину и много тога другог, дугорочно неодрживог и, најзад, веома кажњивог.

У креирању таквог амбијента, осим институција система, свјесно учествују и неки медији, у друштву познати као најгори таблоидни талог, који се најчешће налази на јаслама изразито антисрпских и антицрногорских фондова и шпијунских служби.

За непосредне извршиоце (егзекуторе), да се закључити, бирају се особе које су имале јако трауматично дјетињство. И то најчешће, рекло би се, силовани унутар фамилије, или бар у комшилуку. Изразити комплексаши, најчешће без образовања, склони да жртви која са одабере из центара моћи раде и горе ствари од оних које су осјетили на својој кожи током одрастања и убоге прошлости. Међу њима је несумњиво и значајан број оних који су продукти инцеста (који су тако често присутни, нажалост, не само у Бару и непосредном окружењу).

Тако је, како је то из собе „великог брата“ наложено, управо преко тих таблоида и појединаца из таквих „кућа“ недавно оркестриран и организован и покушај дискредитације потписника ових редака. Јер се, забога, усудио се да пркоси злочину који траје над српским идентитетом. Та Аспидина копилад нису имала мјере у свом, на крају пропалом науму.

Наравно, није био циљ Сизифовог посла само дискредитација личности, већ је ријеч о раније најављеном, добро организованом атаку познатих „радних група“ и на „Барски портал“ чији сам уредник, као и на „ИН4С“ као најпопуларнији српски национални портал у региону, чије уредништво је у континуитету, деценију већ, под стравичном тортуром и прогоном.

Отуда и потенцирање ова два медија на која сам поносан, у лансираној и разбуцаној лажи којом ми је нанијета штета, која ће, сасвим извјесно, бити наплаћена. Цивилизовано, подразумијева се.

Најаве најстрашнијег могућег обрачуна добијао сам и најдиректније, са званичних мејлова најмоћнијих субјеката система кроз поруку „Нећете дуго“. И о томе је јавност обавјештавана, а и Тужилаштво. Но, потребно је џелата претворити у жртву и обрнуто!

Дакако да о Сорошевим медијским фекалијама које тако одвратно контаминирају овдашњи простор мислим једнако што и највећи дио јавности у Црној Гори. То им је, додуше, и до сада било познато.

Узалуд им све маске, све прљаве паре којима раде на властитом шминкању! Не помажу ни фризери и козметичари, јер, као што такође рече већ поменути великан наше књижевности – „И брабоњак је од цвијећа, али не мирише“.

За такве је такође одавно неко рекао  - „последњи покушај брице да од задњице направи лице“.

Остаће упамћене управо те слуге Мамона и као фуњаре које су се у својим "стваралачким" брлозима истицале као промотери канибала, терориста, масовних убица, заштитници кољача и идеолога геноцида, ратних злочина, трговаца људским органима, али и те како и трговаца људима.

Доказа је на претек, а ничија до зоре није горела.

Упркос свему, „Барски портал“ наставља своју племениту мисију, ослоњен на огромну читалачку публику за црногорске прилике, без озбиљне конкуренције на „локалу“ када је у питању однос према истини, историји Црне Горе и Бара и њиховим највишим вриједностима и традицији. О ИН4С-у је тек сувишно и говорити...

 

 

 

 

Коментари
Žuti
Žuti: Ovdje vidim da će se najprije prepoznati splačine iz DPS radne grupe.... Sve se zna...
18.12.2018 12:58
Radun
Radun: Kratko je toj dijareji trajalo slavlje. Posra' si ih junački još jednom. Heheheh
18.12.2018 14:26
Stavrofor
Stavrofor: "И, што је најопасније од свега, на дјелу је идиотизација и кретенизација долазећих генерација, у шта се незаконито улажу огроман новац и ресурси државе и грађана! " Perfektno kazano! Od djece nam prave debile, ali nece to bit duga vijeka.
18.12.2018 15:47
Crni za Zutog
Crni za Zutog: Zuti, ne znam, ali se priča da je kresnuo vise od pola ovih 360 Albanki koje je udala ova medjunarodna agencija ciji je prevodilac. I svakoj je tetovirao oznaku DF na intimnom dijelu tijela. Nije to lako podnijeti.... Radi mene neka je, meni nije uša'
18.12.2018 18:33
BANJO
BANJO: ZA MILENKA,ZNAO SAM DA NIJESI NAIVAN I NEZNAVEN,DA BI TI TO URADIO STO TI PRIPISASE.VELIKI PATRIOTO ,NASTAVI SVOJU OBAVEZU PREMA SRPSTVU CRNE GORE.MISIJA JE TESKA,ALI I PONOSNA!ZNAM DA MOZES,SIGURAN DA HOCES!ZIVIO!!!
18.12.2018 22:18
za sve
za sve : Cega se pametan stidi budala se ponosi .Ko se prepozna pola mu se prasta a ko ne kukala mu majka nema mu spasa.Neka si se vratio bilo je monotono.
19.12.2018 02:12
Љутко
Љутко: Мало си им га ућерао! Ћерај још!!!
19.12.2018 15:42
Za urednika
Za urednika: Ti napisa citav roman izvrijedja sve samo ne one koje si trebao a moj komentar od tri rijeci nenadje za shodno da objavis a samo sam pitao kako je bilo u kinsasu ali posto ti se moze ti ceraj po svome neka si se vratio bilo je monotono .Pozdrav
20.12.2018 19:12
DANILO
DANILO: DOBRO IM GA OTPISA VLADIKO
21.12.2018 10:50
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar