Ћирилица Latinica
27.12.2018.
Колумне

Од фијокарења у Барију до јавне педерастије

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

Пише: о. Јован Пламенац, протојереј

Све је почело његовим фијокирањем у Барију.

Трампивши слободу духа коју му је, као и сваком Свом створењу, Бог даривао, за слободу свога тијела, напрасно је постао конвертита и квислинг. На пијаци шарених лажи овога свијета своју предачку част и честитост продао је за „мекиње“. Из себе је истресао то хришћанског духа што га је наслиједио од предака и своју душу населио куплерајем западњачког либерализма.

До балчака сервилан кабадахијама Запада, ЦИА и НАТО, који већ деценијама тероришу Планету, заваљен у сједло на леђима њему сервилних зарад иметка, друштвеног положаја и оних који дишу на сламку из шаке АНБ-у коју су допали тако што су их ухватили у крађи или снимили у сексуалном деликту, законски кажњивом или само компромитујућим у народу, насилно, референдумом који би, када би се судило онима који су га спровели, био проглашен лоповским, Црну Гору је одвојио из државне заједнице са Србијом, идеолошки укријепивши посљедично безакоње ставовима Либералног савеза, које су вулгаризовали, и већ вулгаризованом науком НВО „Дукљанска академија наука и умјетности“.

„Ко једном постане ништа, све му се може“, омиљена је крилатица Миша Вујовића. Услиједио је обрачун у школском систему: са српским језиком, ћирилицом, српским писцима, историографијом, па и јавним моралом. Они који памте и имају личног достојанства, за либералну Црну Гору су изгубљени. Уосталом, њихово вријеме истиче, биолошки сат откуцава. Долази вријеме оних који су у школским клупама.

Њихову свијест, својеврсним инжењерингом, потребно је обликовати у либералном духу. Та дјечица са торбицама на леђима у Црној Гори данас иду у школу као јагњад за заклање. Њихову свијест тамо мијесе као пластелин и од ње праве фигурине које су у црногорски школски програм унијели западњачки либерали, подводећи њихове душице своме духу. Родитељи који виде што им од дјеце праве у учионицама, код куће покушавају да спасу што се спасти може.

Нову Црну Гору, истеклу из фијоке у Барију, символизује јавна педерастија и барјак јој је црногорски брк на педерским задњицама. Под тим барјаком, у културолошком, духовном, политичком, па и егзистенцијалном боју са Црногорцима који нијесу од јуче, који знају ко су и што су, логичан слијед је признање НАТО творевине Косова за државу, насилно, супротно ставу огромне већине грађана Црне Горе, и подршка тој творевини у УНЕСКО и Интерполу. Круна, тачка на „и“, том насиљу над народом у Црној Гори је предаја Црне Горе на пешкеш НАТО, његовом крвнику, и забадање прста у око „једнокрвној и једновјерној“ Русији.

На хиљаду девете стотине,
четрдесет и прве године,
дође Ђаво у виду човјека
у сред Црне Горе, из далека“,
пјевао је Радован Бећировић.
„Ој, Косово, грдно судилиште,
насред тебе Содом запушио,
пјевао је Његош.

Ни Радован Бећировић ни Његош нијесу више на овоме свијету, па да своје стихове прилагоде данашњици. Није више ’41. и не дође из далека, него је 21. вијек и овдје се оваплоти, и не пуши више само на Косову, него је добро задимио и у Црној Гори.

Сјећате ли се оне народњачке пјесме у којој је „Ђаво поманит’о“?

У Црној Гори на путу његове обијести стамено стоји још само Црква Христова.

Мираш провирује из својих штакорских канала, с надом да долази његово вријеме, док се Стеву Вучинићу, идеологу Мирашеве АНБ НВО, која има амбицију да постане аутокефална, тресу гаће, јер је – с највишег мјеста – нападнуто његово радно мјесто, а можда и упражњено мјесто одбјеглог „ђакона“ Лава Лајовића.

„А Бог, као Бог, само ћути и гледа“, како рече Матија Бећковић. Их, нагледао се Он иродâ, неронâ, диоклецијанâ…, па ни овај црногорски није му необична појава. Зна Он како ће са њима. До деветог кољена, вјерује наш народ.

(Аутор је парох барски)

www.in4s.net 

Коментари
Gay, ponosni glasac DPS-a.
Gay, ponosni glasac DPS-a.: Pominjanje pederskih zadnjica od strane svestenika pa makar to bio i gospodin Plamenac nije u redu. Licno sam gej i to ne isticem nigdje, ali nemam nista protiv ostalih seksualnih opredjeljenja! Svak sebe neka gleda. Realno DPS stvara dobar okvir za puno uzivanje ljudskih prava i gay osobe u ovoj stranci prepoznaju prave demokrate i snagu koja ce nam svima pomoci da udjemo u EU gdje nema diskriminacije po nikakvom osnovu.
27.12.2018 15:12
Za urednika
Za urednika: Cemu selektivno objavljivanje komentara vasi istomislenici mogu pljuvati koga im se prohte bez cenzure a ako im se odgovori onda nastaju problemi cini mi se da to nije demokratija i nezavisni portal onakav kako se vi predstavljati u javnosti. Bar je mali svako o svakome sve zna tako da vi neobjavlivanjem komentara nemozete nikom pomoi zato vas molim objavite moj komentar kad ste mogli objaviti ovaj tekst ovog gospodina paroha koji umjesto da gasi vatru vodom on je gasi benzinom. Nista licno ni protiv njega ni protiv vas. Pozdrav
28.12.2018 11:16
Salvador Dali
Salvador Dali: Neka si im cestitao Novu godinu oce Jovane.
28.12.2018 13:54
hugo
hugo: Istina
29.12.2018 08:28
Cccc
Cccc: Uvijek pozdrav i divljenje.
30.12.2018 10:50
ivan_v
ivan_v: Pa, oče Plamenče, čestitajte srpskoj premijerki gđi. Brnabić što će sa svojom partnerkom uskoro dočekati bebu. Crnogorske fijoke "poreklom" iz Barija, pederastije i sve drugo ostavite sad ad acta. Premijerka Vaše matice, R. Srbije, kao lezbejka će Vam paradirati sa svojim djetetom i svojom životnom izabranicom. Mogli bi po koju riječ i tome da napišete, jer ona je ipak druga ličnost države. Unaprijed znam: to ćete svrstati kao "izolovani incindent" a sve drugo u Crnoj Gori kao hronični. Zato je onda neobjektivnost i Vaš diskurs jako sumnjiv a pominjanje mrtvih pjesnika samo pojačava naboj, bez neke praktične primjene. To je kao da istresete nekakvu vreću punu fraza, pa kako se poslože po podu. Malo Njegoš, malo srpstvo, malo crnogorstvo, malo poštenje, pa opet Njegoš, pa čojstvo... Može i drugim rasporedom. Dakle, zaista, čestitajte premijerki Brnabić barem za način na koji Vas je potpuno prevazišla, ne samo Vas, nego cijelu srpsko-crkvenu-desničarsku-konzervativnu mašineriju, i to po sred Beograda, po sred zemlje Srbije, čije vrijednosti Vi pokušavate da elaborirate kao nebeske. Nažalost, te imaginarne vrijednosti očigledno ne baštine upravo ljudi koji tamo žive a Srbi sa periferija i van granica se nameću kao čuvari. Pa valjda bi nukleus tih moralnih skrupula trebao da dolazi iz centrale... To je isto kao kada bi Amerikanci u Aziji probali da budu veći Amerikanci od onih u Sjedinjenim državama. To ne može tako. Zato, oče Plamenče - pospremimo prvo u svoju kuću, pa onda iz tuđe kritikujmo. Ne obrnuto. Nije lijepo. I ne zvuči ubjedljivo. Svakako, podsjeća na nekog na odmoru na Havajima koji se u ležaljci na plaži sa koktelom u ruci "mnogo brine" za stanje u svojoj domovini. Ne može tako. Zato - nikakve fijoke po Bariju, nikakve pederastije, nikakvi mrtvi pjesnici, nego: živi ljudi, živi problemi, živa stvar. Živjela gđa. Ana Brnabić, premijerka R. Srbije, premijerka svih Srba ovog svijeta, sa svojom životnom partnerkom i njihovim djetetom!!! A Vi - u fijoku, sa mrtvim pjesnicima!
05.02.2019 12:06
Odza Veilji
Odza Veilji: Pope, ugasi vas ovaj ivan_v !
22.03.2019 00:57
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar