Ћирилица Latinica
27.08.2020.
Колумне

Мило из уста Вељовића

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

ПИШЕ: Ранко Бабић

Да ли ови из ДПС-а уопште схватају колико су провидни? Ето јуче директор полиције Црне Горе, Веселин Вељовић, упозорава да појединци и групе планирају изазивање инцидената и немира на дан избора, те истиче да ће полиција одлучно и одговорно поступати (види (1)).

Ако се зна да Мило Ђукановић влада ДПС-ом као својим феудом, као у најгоре турско доба, да му је ДПС лични трансмисиони систем који извршава његове замисли и одлуке, јер после Света Маровића тамо нема никог ко би смео да проговори неку своју, онда је јасно да је Вељовић само гласноговорник Милов.

С друге стране, Мило у последње време, почевши од злосрећног Закона о вероисповести, повлачи тако глупе потезе да се човек просто запита да ли га је памет напустила, а то нико из његове околине не сме да му каже. Познати синдром диктаторовог краја.

И ето најновије "мудрости" коју је Мило смислио, да упозори на немире, тј. да најави немире, а он ће онда имати повода да интеревенише полицијом.

Јес, све ће опозиција да диже немире и да упропасти деценијску шансу да Мила просто обрише "папиром". Културно и елегантно. Свима је већ досмрдео. Пере ли се тај? Залуду, Морача га не би опрала.

Дакле, то планирају. А провокатора, и то оних професионалних и увежбаних, имају колико хоћеш.

Остаје питање како се ови најављени немири уклапају у сценарио крађе коју су такође смислили. Мило је у таквом очају, у таквој пресији да не изгуби изборе, да је на све спреман. Буквално на све. Али, има ту једно велико АЛИ. Очај помути мозак па се праве лоше процене и доносе лоше одлуке, вуку још лошији потези када ситуација крене па се мора реаговати у моменту. Изгубљени избори њему значе пуцање препуњене "мјешине гријеха".

А мјешина давно пукла. И он са њом.

 

_____________

 

(1)   https://www.standard.rs/2020/08/26/veljovic-planirani-su-neredi-na-dan-izbora-u-crnoj-gori/ 

Коментари
Тале
Тале: ДПС секта је на апаратима, све им је узалуд, овим покушајем сељачког и примитивног застрашивања само ће појачати инат народа који је већ одлучио да их оћера на депонију.
27.08.2020 22:04
Rakonjac
Rakonjac: U Bijelo Polje gdje je nekad lagano dobijao, preko 65 posto stanovništva po svim anketama glasa opoziciju sada
27.08.2020 22:05
Љутко
Љутко: Нека избори у недељу буду једна велика литија!!!
28.08.2020 16:59
Василије
Василије: Ако се неко пита да ли постпоји града на цг приморју,гдје је све оплјаскано одговор је нема!!!!лијепе барске обале су купили беранци и рожајци и оградили плаже (снимци са дронова)!Прићи плажама не мпожемо а о измјени етничког сасстава да се и не говпори!!!Док ѕмо ми баранивјежали према Курилу Узеѕе нам (од сосијале фаѕиѕта:Клинтона,Блера и осталих све и порушише ѕкпро све!!! Примјера ради мени је беранац Шеле "отео" прије 18 година дио землје од породинног инанња на граници поред Румијатранс,гдје сам 46 родјен и који сам лродао ради операције (теѕке)зене ) и није га платио још. Истјерали су нам дјецу из Мексика ѕколе (градила Србија. највећим дијелом. Гдје са толико удожлјених Беранаса и Рожајаса?Хоће ли Ѕербо у Велику понпово????Цетинје,Рожаје живе од социјалне помоси а мене се поштени барани помоси да ми Шолево стовариште депонује кпд суда дужан новас. ОВ О јЕ овАко барани а имма и поштених Рпжајаца и Беранаца. засад су судство нјихово а и милиција са трпспратницама!!!!!!!!
02.11.2020 09:56
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar