Ћирилица Latinica
21.09.2020.
Колумне

Мост или лежећи полицајац, питање је сад!!!

Аутор: Редакција 11 Оставите коментар

ПИШЕ: Александар Ћосовић

Избори су прошли! Резултат се зна. неке ствари се, међутим тешко прихватају. Пораз најтеже, и свако ко губи има право да се љути, наравно.

Него, оно о чему желим да посвједочим донекле је можда у узрочно-посљедичној вези са изборима...

Наиме, возећи се својом улицом зубачким путем, пјевушим неку пјесму која би у том тренутку на радију, па дозволих себи да ми мисли мало одлутају у правцу исте.

Ипак, не задуго. Гледам и не вјерујем! Архитектонско чудо 21 вијека: највећи бетонски лежећи полицајац у историји свих лежећих полицајаца! Колос дугачак добрих 7-8 метара, а висок брат брату неких 30-40 цм. Моја невјерица не пролази! И даље се чудим шта ће толики лежећи полицајац ту. Фотографишем, шаљем гдје сам најприје мислио да треба, и одговор стиже - то је мост. Какав море мост? Па мост, мост... Погледам боље, кад оно стварно мост. Прецизније речено нешто налик мосту. Невјерица не престаје. У реду. Мирим се са истином. То је мост. Мало је чудан. Мораш да укочиш, па у прву, иначе оде картер испод моста. Па полако истим принципом се силази. У реду. То је то.

Сви знате шта је ограда. Знам и ја. На жалост,  пројектанти овог колоса са зубачког пута не знају! Није потребна, рекао бих. Пардон, они би рекли.

Е сад, ја се питам - до када су пројектанти овог моста, који су иначе пројектанти свих чуда кроз Црну Гору задњих 30 година, мислили овако да је граде ?

Да ли је ово неки знак поред пута, да је пред нама свијетла будућност у којој ћемо сви возити бијесна теренска возила за које овај колос са зубачког пута не представља баш никакво оптерећење, или још једно поспрдавање са овим, ионако измученим народом ?

Господо неимари, грађевиници, умјесто да сте, бусајући се у прса како нећете дозволити да се Црна Гора врати у средњи вијек, покушали да ваше грађевинарске способности истјерате из средњег вијека, можда би вам и изборни резултат био много бољи! 

*****

П.С.: И даље мислим да је ово лежећи полицајац, а да зли језици желе да вам напакосте.

Коментари
Dzimi
Dzimi: Ovo na slici je zbilja sprdnja. Ako je neko iz gradjevinske struke u ovome ucestvovao onda je u pitanju neznalica, budaletina i totalni gradjevinski zlocinac. Sramno.
21.09.2020 16:49
Г-13
Г-13: Браво Ћоске. Одлично запажање. Такви су нам сви инфрасктуктурни пројкти у БЈЦРГ, само што су неки донекле вјешто замаскирани, а изнутра труло.
21.09.2020 16:50
Aljko
Aljko: Jel ovo onaj di dzej sa radija i iz diskote coske. a brate on promijeni 126 partija do sad i sad on nekome trazi mane ajde more u beograd u plevlja pa tamo zbori sto nije dobro nemo ode
21.09.2020 17:16
Haha
Haha: Ljudi su od svojih para ovo radili, možda nisu napravili kako treba... Nije im niko dao nešto džabe.
21.09.2020 17:35
Za most /lezeci 👮
Za most /lezeci 👮 : Napravite ce ti DF "bolji" 😂😂😂😂😂
21.09.2020 18:12
Prc MNe
Prc MNe: Za haha@ nije tačno da su od svojih para radili ovu sprdnju na sred puta. Most je finansirala opstina od para poreskih obavenika,dakle i od moji para kojima sam platio porez. Pare su dobili pred izbore zbog vjernosti dps sekti. Ako bude pravde i zakona i onaj ko je radio i onaj ko je finansirao bi trebali krivično odgovarati zbog ovog nazovi mosta.
21.09.2020 20:19
MOST MASAN 😎😎😜
MOST MASAN 😎😎😜: Kakva smo mi jebena nacija sve je poslo u P. M. Prvo Coske vozi se svojom ulicom i pjevusi a dje si bio Coske kad se most planirao pa kad su se kupile pare za most pa kad se most radio to nam ne rece i onda naidjes na ovo sto se zove most i tvoje kritike su u redu a onda posto je kod nas sve politika pocnu da se javljaju neki pametnjakovici sa svojim pametnim komentarima te DPS te FRONT i tako u krug ali niko ne daje ideju da se pokusa nesto popraviti jer rodilo se dajmo mu ime i bez prdnjave.
21.09.2020 23:57
Šestan
Šestan: Okle ovaj gospodin Importovani elemenat sad koristi uzrečicu “more”?? Nije zabranjeno naravno ali on se našao da komentariše izbore/prije /posle i neciji trud .... cccc . Nema u Afriku da ih staviš na safari dobili bi pruge kao zebra i to vrlo brzo. I njegovim muzičkim telentom unazadio nam omladinu od kad je “šljega” u Bar.
22.09.2020 06:40
rolls royce
rolls royce: Nije to Drina već neki potok!Za vas što ste se šljegli u Bar, dobra je i ova ćuprija.
22.09.2020 10:26
Ograda
Ograda: Sto je dobra ograda!most je imao plavu pravo dobru ogradu a sta je ovo konopcici?😒🙄 Ne vjerujem sta vidim
23.09.2020 04:17
Za Sestana
Za Sestana : Malo si se zajebo tvojom konstatacijom , nego shvatam vas iz Sestana kad ste pobjegli iz te Vukojebine kao da stee se rodili.
23.09.2020 16:00
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar