Ћирилица Latinica
24.09.2019.
Колумне

Народ с радошћу очекује долазак патријарха Иринеја у Црну Гору

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Пише: Горан Ћетковић

Попут лоше пјевачице која недостатке отклања уграђивањем силикона, тако и црногорски режим фингира "народне захтјеве и вољу" оваквим НВО имплантима и то је сва истина коју грађани Србије треба да знају о "кривичним пријавама" "забранама", "негодовањима"...

****************************************************

Прве странице већине београдских гласила, као ударну или истакнуту вијест, објавиле су данас како је "Црногорски покрет" поднио Врховном државном тужилаштву Црне Горе кривичну пријаву против Организационог одбора за обиљежавање 800 година аутокефалности СПЦ.

Слично су медији у региону, посебно у Србији, и раније давали запажен простор сличним акцијама прорежимских организација, данима расправљали о њима и њиховим увредљивим акцијама пуним политикантских фалсификата, срамним билбордима, плакатима...

Разумљива је забринутост којом се црногорска тужна свакодневица прати у Београду, али недостаје пуна информација која би представила актере манипулације, односно политичког маркетинга за накнадно тумачење догађаја из прошлости са сијасет грубих и ружних фалсификата. Тада би се јасније у јавности Србије могло препознати да иза овога стоји само новац за текући "етно-'инжењеринг", а никако грађани и  јавност Црне Горе.

Попут лоше пјевачице која недостатке отклања уграђивањем силикона, тако и црногорски режим фингира "народне захтјеве и вољу" оваквим НВО имплантима и то је сва истина коју грађани Србије треба да знају о оваквим "кривичним пријавама" "забранама", "негодовањима" и "антисрпству са платом" у Црној Гори.

Тако се и активности Црногорског покрета, мале групице вјерника- атеиста из "Црногорске цркве", преносе као да се заиста ради о "вољи црногорских грађана", не појашњавајући да је у питању режимски сценарио и режимска невладина организацијa,  која већ дуже вријеме распирује мржњу против Срба, фингирајући тако Милу увијек недостајући vox populli.

Данас је тако објављена вијест како је ЦП поднио кривичне пријаве због, како наводе, "више кривичних дјела – од оних која се односе на дјеловање против уставног уређења и безбједности, изазивања националне, расне и вјерске мржње до девастације и присвајања културног добра", јавили су активисти овог покрета, а пренијела РТЦГ. Траже још "...од Тужилаштва да забрани патријарху српском Иринеју, који је најављен као учесник те манифестације, да дође у Црну Гору".  

Проклетник и његови фантоми

"Црногорски покрет", "патриа", "комите" "црквени одбор" при проклетнику Мирашу Дедеићу и низ других "формација" и организација, само су дио добро познате скупине који живе од прекрајања историјских истина и културолошко-етичких константи Црне Горе и њених становника.

Буџет и бројност ових организација су у зачуђујућој диспропорцији, као што бива са  организацијама које су "на линији". У још већој несразмјери је медијска позорност која им се даје у озбиљним медијима државе Србије.

Његова светост Патријарх српски Иринеј се у Црној Гори чека нестрпљиво и са великом радошћу, што се за Боку Которску посебно односи. То је једина истина данас из Црне Горе везана за ову тему.

 

www.srpskenovinecg.com

 

Коментари
Grgur
Grgur: Tako je Cetkovicu. Mi Crnogorci imamo samo jednu crkvu Svetosavsku. A Milogorci i Montenegrini neka idu kod prokelete avetinje i raspopa koji za malo para pljuje na krst i sve svoje pretke Srbe.
24.09.2019 17:49
Мирис Тамјана
Мирис Тамјана: Изванредан текст. Капа доље. Жалосна реалност морбидног Монтенегра али и јавности у Београду која гута ове брљотине секташа који иза себе немају никога, чак ни фамилије их не подржавају. Његова светост је добродошао у нашу и његову Црну Гору.
24.09.2019 18:00
Beli orao, ali ne Boskovic
Beli orao, ali ne Boskovic: Dostojan patrijarh srpski. Dobro nam dosao u Srpsku Crnu Goru. Dobro si rekao, Montenegro je gori od ustaske NDH. Zato mora da nestane da bi zivjela Crna Gora zajedno sa drugim srpskim drzavama.
24.09.2019 18:12
Veljko
Veljko: Ovo je Vasa zemlja Vasa Svetosti! Dobro došli u srpski pokrajinu Crnu Goru!!!
25.09.2019 01:54
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar