Ћирилица Latinica
21.01.2020.
Колумне

Тестамент дјеци и народу: Имовину челника државе прогласити државном својином

Аутор: Редакција 15 Оставите коментар

Пише: Бошко Чармак

Пишем ово, не као адвокат и правник са лажном тапијом ексклузиве мишљења и стручне ријечи о праву и правди, већ ово говорим као хришћанин у времену када није хришћански ћутати, сједјети кући и бити по страни на било који начин и по било коју цијену.

Данас је хришћанство, између осталог, написати тестамент својој дјеци и своме народу, ма колико тестатор био мали, небитан, без иметка, ма колико био здрав, млад и само на први поглед удаљен од смрти. Пишем, молим се и вјерујем, као што се у Црној Гори вјерује, тврдо, оштро и лудачки, да ће ова ријеч бити грудва која ће се у свом котрљању напослијeтку као лавина сручити на главе оних који су ове ријечи изазвали.

Наиме, у дубини свога бића отворено и рационално тражим од свих оних који ово чују и читају, да се законским путем сва имовина Душка Марковића, Мила Ђукановића, њихових кумова, пријатеља, породице и блиских сродника, имовина 45 посланика који су дали подршку политичком и правном рушењу Цркве, имовине коју су ова лица стекла након 1989. године, да се ова имовина прогласи државном својином, својином овог народа, да ова лица у управном поступку доказују законито стицање својине која се код њих нађе на дан гласања о њиховом злочиначком, пиратском закону, који је понизио и дубоко увриједио читаву Црну Гору.

Све њихово имање је била државна имовина 1989. године, имовина друштвених заједница, предузећа, градова и општина. Циљ је да се донесе истински адекватан закон, по истој логици и мјери по којој ови људи траже и гласају да се испита и препише на државу тј. њих саме, имовина Цркве стечена прије 1918. године, али по знатно другачијем и истински праведном принципу.

Тај други закон је неупоредиво праведнији, цјелисходнији и морално здравији, јер тај закон не захтјева приказивање и достављање сиромашних средњевјековних исправа, из времена када је писменост код народа била највећи луксуз, у времену једва постојеће или непостојеће администрације, исправа које су толико пута кроз вјекове паљене и уништаване од стране разних окупатора, пљачкаша, пирата и лопова, заједно са читавим црквама, манастирима и убијаним монаштвом и свештенством, а што ова лица практично својим Законом траже од Цркве и опет на ново, пљачкају, пале, убијају Цркву, још једним, прљавим, познатим али до сада неупотријебљеним оружјем. Умјесто тога, довољно је да ови људи докажу да је нешто било њихова имовина прије 1989. године, да је вриједила толико колико данас вриједи, у времену када је у правном промету било више него довољно бирократских инструмената, правне документације и свих других трагова поријекла имовине. Тачно се у Црној Гори зна колико је чији кум, пријатељ или рођак имао имовине 1989. године и колико је државне и друштвене имовине данас у његовом власништву.

Кажем и то вичући!

Да ово није никакав атак на туђу својину, јер се ту не ради о приватној имовини ових лица. Приватна својина се стиче разним часним дјелатностима, док имовина која није стечена, већ покрадена, утајена или опљачкана, не представља приватно власништво, него криминални, пиратски, пљачкашки плијен, отет на штету државе Црне Горе и овог народа, од које и од кога потиче све поријекло ове овакве имовине, уписане на ова лица.

У својој сили и грабежу, ти грабљивци по Црној Гори, сем имовине, одавно краду и људе, културу и дух, као и нацију! Пакују нацију у нешто што она није, да би је у тој лажној амбалажи, у лажном паковању, могли боље, брже и примитивније продати, кроз лажни друштвени склоп, тог лажног човјека и лажног националисту, на црном тржишту и тајним берзама наших традиционалних непријатеља. Црногорци су храбро Српско племе, са својом државом Црном Гором и својом једном Српском Православном Црквом са престолом у Пећи, и вјековном администрацијом на многим светим мјестима почев од Београда, Тврдоша, Милешеве, преко Берана до Цетиња па надаље све до Небеског Косова и Небеског Јерусалима, и то треба рећи и потврдити без трунке икаквог непотребног надахнућа.

Црногорце нису успјели да преваре ни фашисти са Тројанским коњем лажне државе и лажне дукљанске, илирске, фашистичке, комунистичке, црвено-хрватске или Натовске нације. Црногорци су такву државу и такву нацију са престолонаследником Михајлом Петровићем одбацили још 13. јула 1941. године а камо ли неће данас када то могу још много, много снажније!

Таквог Тројанског коња Црногорци нису прихватили ни под силом и насиљем Зиданог моста, ни под насиљем Голог Отока, ни под насиљем рушења и затирања Његошеве капеле на Ловћену, али ни под насиљем пластифицираног маузолеја, ни под главним насиљем наметања кичастог, похлепног, неукоријењеног, крволочног, кривоклетничког и братоубилачког духа.

Дакле Црногорци, ни у највећим смутњама и трпљењима злочина нису престали да буду достојно и храбро Српско племе и храбри завјетници Косовског исповједничког чина који кроз Црногорце и друга Српска племена, кроз борбу за слободу свеукупног Православља и данас по цијелом свијету траје.

Црногорци су заиста одувјек до данас били достојни Православља и достојни државе Црне Горе, а не неког окупаторског и поданичког Тројанског коња. Дакле, и данашњи лопови, беззуби пирати, шверцери који су покрали и државну и друштвену својину Црне Горе, у својој животној зрелости покушавају за паре и међународне привилегије да подводе Црну Гору и Црногорце у бордел традиционалних непријатеља свега Црногорског, Српског, свега Словенског, Православног, свега Европског, цивилизацијског, моралног и свега Хришћанског!

Сигуран сам да ће ови именовани лопови и провалници, који су трагедијом ушли у ризнице златне црногорске историје, који су на најгрубљи начин прекинули силно и дуготрајно трпљење Црногораца и свих других Српских племена, да ће добити истински Закон који приличи правди, етици и Европској цивилизацији, према принципима које су сами амбициозно начели и отворили у покушају рушења и пљачкања Цркве, јер каквом правдом они данас суде Богу и Цркви у Црној Гори, онаквом правдом ће се и њима на крају судити.

Нека ово данас буде мала и незапажена, али искрена тврда грудва, која ће изазвати лавину на главе оних који су је натјерали да се стисне, стврдне и с вјером откотрља у непрегледни амбис неизвјесности, у кланце данашњег времена, до последњег шума и откуцаја онога из чијег је срца она одваљена.

(www.mitropolija.com)

Коментари
ГОРДАНИЦА
ГОРДАНИЦА: СБАКА ЧАСТ...ОДУШЕВИО МЕ ЧОВЕК, ПА МИ И РЕЧИ ПОНЕСТАЛЕ...СВАКА ЧАСТ..
21.01.2020 10:34
Cara
Cara : Gospodine Carmak, svaka Vam cast na odlicnom tekstu, sta god da kazem je suvisno samo bi trebalo procitati tekst vise puta! Bravo!!!
21.01.2020 12:40
vojo
vojo: NEKA DOKAŽU DA SU STEKLI POŠTENIM RADOM. Ovo staviti na REFERENDUM.
21.01.2020 13:47
Čukić Željko Berane Budimlja
Čukić Željko Berane Budimlja: Svaka čast na ove riječi istine otvoreno i jasno,mi to dobro znamo samo treba reći u brk svakom ko zasluži.Treba ovo više puta pročitati jer je izuzetno važno da istina ima najjači pečat !
21.01.2020 14:31
Milica
Milica: Svaka čast gospodine Čarmak!
21.01.2020 15:12
Za. Cara
Za. Cara: Predlazem da obavezno procitas tekst bar 100 puta pa da te neko preslisa pa ako bude trebalo opet jos 100 puta dok ga ne naucis napamet ali koji je tvoj kojeficijent pameti tesko je to izvodljivo. Muci bruko.
21.01.2020 15:24
Милош М.
Милош М. : Казао је својевремено М. Ђукановић како има уобичајено имовине колико имају људи који се баве његовим послом. Вероватно под тим послом подразумева диктаторе у малим државама. Исто тако је једном рекао како није човек који гомила имовину, некретнине и остале пролазне ствари већ да му је превасходно стало до квалитета живота. Било би добро да се цена тог квалитетног живљења једном поштено установи.
21.01.2020 15:31
Cara
Cara : Nije u redu odgovarati na neciji komentar a ne potpisati se(za bezimenog koji je procitao tekst 100 puta)
21.01.2020 22:30
Feniks
Feniks: Klanjam se covjeku i ideji,sad na realizaciju ,biti ili ne biti...a mora i hoce -BITI-.
22.01.2020 11:48
Роњго роњгави
Роњго роњгави: Све ово урадити и у Србији и Републици Српској, када је у питању владавина Вучића и Додика. Установити, конфисковати, казнити их и отети имовину и вратити народу што су деценијама покрали кроз државне институције.
22.01.2020 13:36
Milan Jovanovic
Milan Jovanovic: Sve je covek u pravu i zbori istinu. Valjalo bi da se donese i SPROVEDEzakon o poreklu imovine,te da svi politicari i svi bogatuni dokazu poreklo imovine. Jer su to po prirodi ljudi skloni marifetlucima za licno bgacenje.
23.01.2020 18:51
Danka Krnjevic
Danka Krnjevic: A STA CEMO SA RISTA RADOVICA IMOVINOM?STA CEMO SA TVOJOM IMOVINOM? STA CEMO SA MOJOM IMOVINOM? DA CEPRKAMOMVAZI,STA CEMO SA KOMENTATORIMA,IMOVINOM,STA CEMO SA VOZNIM PARKOVIMA ZA KOJE RISTO,GROB MU SE PROPAO,KAO STO I OCE,KAZE,NJEGOVA VOZILA,DZIPOVI SU NELEGALNI U VASEM SVIJETU,A KOJI JE TO RISTOV SVIJET? NECETE,NE DAM DA PANE NA CRNU GORU,MILA,VESKA GRBOVICA NI TRUN,NEKA VAM TO BUDE JASNO,DOK DISEM I UDISEM VAZDUH MOJE ZEMLJE,U KOJU ZIVIM,RADIM,ZARADJUJEM,LJUDSKI I POSTENO,NE DAM! KAD GOD SAM PITALA NEKOG OD SETACA,KOLIKO PUTA SI SPAVAO POD OSTROG,ZANIJEME,NI MILO,NI KUM,NI DUSKO MARKOVIC,KAO NI JA NI VI,U GROB PONIJETE NECEMO NISTA,AKO MISLITE DA VI HOCETE,ONDA SAMO MISLITE,STA VI ZAPRAVO TRAZITE,MENI NIJE JASNO,NAIVNI STE,NESTO CU VAM JOS RECI,NEKO SAM KO ZNA SVAKI PEDALJ CRNE GORE,NEKO SAM DA POZNAJE SVE PORODICE U CRNOJ GORI,NEKO SAM DJE JE KROCILA DJE SAMO VUK NOSI POSTU,I NEKO SAM KO ZNA,KO SE S CIME BAVI,KAKO NA KOJI NACIN,A ZNATE LI KAKO TO ZNAM,TAKO STO SAM RADILA U JEDNU FIRMU,VRATA DO VRATA,I DAN-DANAS IMAM SVE SPISKOVE PORODICA,HOCETE I PARE I JARE,E PA VIDJECEMO DJE CETE TO,SAMO VAM SVIMA JAVNO PORUCUJEM,U MOJU DRZAVU NECETE! AKO IMATE NEKO DRUGO RESENJE,OSIM DA SETATE,SUPER,SETAJTE I DALJE,NA VAZDUHU STE,TAMAN SAD STE SE UGOJILI POSLE PRAZNIKA,A SV STE ZBILJA POSTILI VELIKI POST,TO JE VRLO VAZNO...SUPER VAM JE ZA LINIJU,A I NISTA VAS NE KOSTA :D A KOLIKO VAS JE SETACA SLUZILO VOJSKU I ISLI U RAT "90-IH? KOLIKO VAS JE IZGUBILO DJECU,BRACU,KOJI NIJESU PRESLI 25 GOD.? KOLIKO VAS JE DOSLO IZ HRVATSKE I UDALE SE ZA CRNOGORCE,KOLIKO VAS IZ BOSNE? KOLIKO VAS SETACA,EVO BAS POLICAJCA OVOG RADI I ZARADJUJE PORED SVOG POSLA PRIVATNO? KOLIKO VAS PO MORU ZARADJUJETE PARA LJETI UOVOJ DRZAVI,STO SE ZNA PORIJEKLO,A MNOGO VISE NE ZNA? SVE CU VAM JA DOKUMENTOVANO OBJAVITI NA DRUSTVENE MREZE,PA CEMO SE SETATI SKUPA,POLAKO,STRPLJEN-SPASEN! ALI SAMO ISTINA,LAZ,NE LAZEM A LAZ NE PRASTAM! SAMO CU VAM OVO RECI JOS,MNOGO ME BOLE LJUDI,KOJI NEMAJU SVOJE JA,SVOJ STAV I KARAKTER,NEMAJU GA,TI SU SAMO KOMENTATORI,U PROLAZU,A SVOGA SMECA KOLIKO HOCE,NEZADOVOLJNI,NE MILOM,SAMI SOBOM,MRZITE MILA,NE RODJENI STE SA MRZNJOM,ZAO MI JE ISKRENO,KRIV VAM MILO STO NEMATE POSAO,A STO VAM JE KRIV MILO,VI BOGA MOLITE DA NE NADJETE POSAO,A NEKO PO DVA POSLA RADI,PA OPET SETA,PA LJUDI IZ BOSNE,REPUBLIKE SRPSKE,MAKEDONIJE,SVI RADE KOD CRNOGORACA,PRAVE ZGRADE,VILE,HOTELE,HOCEMO DA PROVJERAVAMO NEKRETNINE,ITEKAKO CEMO DA PROVJERAVAMO SVE,STO JE DRZAVNO,A STO JE PRIVATNO,JER UZIMAJU SE PARE U CRNOJ GORI,I U MANASTIRE DAJEMO PARE I PARE I NOCIVAMO,I CITAJU NAM SE MOLITVE,POGOTOVO NAMA KOJI SMO MNOGE IZGUBILI,I DAJEMO PARE I PARE,I DAVACEMO PARE,I NIKO MI NE MOZE I NECE ZABRANITI DA UDJEM U BILO KOJU CRKVU,PRAVOSLAVNU,KATOLICKU,DZAMIJU,ULAZILA SAM I OPET CU,IMAM U PORODICI KUMOVA,SUNECENIH KOD MUSLIMANA,KUMOVA HRVATA IAKO SAM CLANOVE PORODICE IZGUBILA TAMO,KRIZMALI SMO IH POSLE SVEGA U SRED ZAGREBA,MI SMO RODJENI DA VOLIMO,KAKO LJUBIM GROBOVE MOJIH NAJMILIJIH,TAMO CU LJUBITI DOK NE UMREM,ZEMLJA U KOJU SU SPUSTENI I MOLIM SE BOGU ZA NASE ZDRAVLJE,I PALIM SVIJECE ZA NASE ZDRRAVLJE A ZA NJIHOVE DUSE,PALIM SVIJECE NARODE I ZA SVE VAS,JER SE MOLIM JEDNOM JEDINOM BOGU,A MOLITVA GLASI,BOZE,CUVAS MI MOJU BRACU,UJAKA,TATU,TETKU,KUMOVE,PRIJATELJE I DRUGOVE,UZEO SI IH KOD SEBE,KOD TEBE SU SIGURNI,UZEO SI MI BRACU,PUPOLJKE,ALI HVALA TI,OSTAVIO SI ME U CISTU SVIJEST,SACUVAJ MI OSTATAK I MENE,DOK GOD MOZES,SACUVAJ MI BOZE,MAJKO BOZIJA SVE MOJE NAJMILIJE I MENE,SACUVAJ MI BOZE,SVE LJUDE KOJE ZNAM I KOJE NE ZNAM,NEKAD CU IH UPOZNATI,NAMETNI BOZE LJUDIMA MIRAN SAN,DA OSJECAJU I POMOLE SE KAD SE PROBUDE,DA NE KUNU I PROKLINJU NIKOGA,NEKA BUDU SVJESNI A NE POMUCENOG UMA,TI SI JEDAN A NAS JE MNOGO,DOCI CES TI BOZE,DO SVIH NAS,A SVE VIDIS.AMIN!ZAHVALNA SAM TI BOZE!
31.01.2020 03:30
aoh
aoh: A lijeci se Danka, pod hitno.
31.01.2020 22:57
Slavica
Slavica: A sirote žene pod hitno potražite stručnu pomoć i nožeš i Mila povesti sa sobom
11.02.2020 15:23
B.B.B.
B.B.B.: Crna Danka šta ti se desilo
22.02.2020 12:22
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar