Ћирилица Latinica
14.03.2020.
Колумне

Савремена политичка криза Црне Горе и рјешења

Аутор: Редакција 31 Оставите коментар

ПИШЕ: Мр Аћим Вишњић, књижевник

Савремена црногорска политичка дешавања, а трагикомична, још увијек(!) налажу озбиљну анализу узрока и могућих одговора  који би могли, али и морали, унијети новине у цјелокупни корпус најозбиљнијих питања постојања и опстојања Црне Горе.

Актуелна и вишедеценијска апсолутистичка владавина комунистичких и неокомунистичких вазала данас је довела земљу и народ у најдубље сукобе, још увијек вербалне, у њеној историји.

На сцени је црногорски владајући фашизам отвореног и ратничког типа, против Црногораца српске националности. Они су заправо неокомунисти, а њихов фашизам је комуно фашизам, или ратништво против свога народа.

На силу су створене такве подјеле које ће неминовно ескалирати у братоубилачки рат, ако се хитно не нађу начини да  зауставе сулуду трку подјела и започну  најозбиљније разговоре утемељене на фактима  урушавања друштва и државе.

Све је почело братоубилачким ратом 1941. године и сад се хоће тај злокобни антисрпски пројекат завршити голом силом, а то значи и крвопролићем.

Солдатеска актуелних властодржаца је јасно ставила до знања да тако нешто је актуелно, под изговорима угрожености државе, а ту државу у пропаст воде директно они, неокомунисти и њихови инострани налогодавци.

Поред новонасталих држава и нација ту је и Црна Гора, кост у грлу западном политичком кругу, на челу са Ватиканом и НАТО пактом. Нимало занемарљив проблем, укључујући  и нашу опуштеност  пред директним опасностима. Будући да се на челу државе Црне Горе налазе антисрби и да се такав тренд неће тако брзо зауставити.

Све политичке снаге српског народа у Црниј Гори морају мислити на стварање правних механизама који ће искључити вандалско и апсолутистичко понашање свих недобронамјерних појединаца, или партија и странака у Црној Гори, са нагласком на носиоце антисрпских политика.

Уочљиво је да се диктаторски режими и појединци, из мандата у мандат, насилнички односе према српским појединцима и самоуправним заједницама, те је потребно одмах стварати регионалне заједнице, по угледу на Европу и њене позитивне законе.

Тако је, једино, могуће обезбиједити сва национална права Срба у Црној Гори, али и осталих, али прије свега тотално зауставити диктаторску самовољу црногорствујушћег фашизма. 

Познато је како је српски народ изван Старе Црне Горе ушао у црногорску државу, када није постојала црногорска нација и нацистички комунизам.Сви су били Срби и из те логичне истородне, вјерске, културолошке и сваке друге истости проширили су територију Црне Горе, територијално и бројнијим становништвом.

Ко даје право било коме данас у Црној Гори да злоставља, унизује и асимилише српски народ у вјештачку црногорску нацију, исфабриковану из властитог српског национа?

Примјера ради, територија Старе Херцеговине и њено становништво, покривају највећи дио Црне Горе. Ту је и огроман природни и привредни потенцијал, а драстично заостаје у укупном развоју и стандарду од неких дјелова Црне Горе, који јој видљиво експлоатишу огромне ресурсе.

Исто тако стоји са источним великим граничним подручјем бјелопољске и беранске општине, Братоножића, Куча, све до Подгорице.

Тачно се знају територије већинског српског становништва које се морају регионализовати и адекватно томе  направити устав и сви правни механизми који ће беспрекорно заштитити и сигурност државе и народа са националним правима и у врешењу власти и спречавању од црногорствујушће мајоризације. 

А ти црногорствујушћи су углавном из старе Црне Горе, а њихови представници су данас покривени именом и недјелом велеиздајника Црне Горе, фашистом Милом Ђукановићем.

Вријеме је скоро истекло, те стога и хитно треба започети реализацију назначеног политичког програма, који је природан одговор антисрпству, али и искорак за спасење државе Црне Горе. 
                              

Коментари
Radonjić
Radonjić: Odavno nije bilo Aćima u Baru njegovom. Ljekovito djeluje ovaj njegov osvrt. Crnogorci srpske nacionalnosti - ovdje je rečena suština Crne Gore. Ovdje je sva misao i sva filozofija naše suštine i naše istine. Sve drugo da nije napisao i otvori oči svima koji išta vide, pa je predosta. Hrabrost i izuzetan spisateljski dar i najčistije rodoljublje oduvijek su bile odlike ovog Homera sa Golije, našeg Baranina. Pozdrav za brata Aćima od Kuča i Baranina Radonjića.
14.03.2020 08:49
90-te
90-te: Dobro vas zapamtio narod u Baru 90ih, po ratno huskackoj politici (vas i vasih kolega sa talasa Radio Bara)...Isti taj mediji ste doveli pred gasenje,sa vasom politikom, mada i sada struje klice iz vaseg doba u istoj kuci, ali ne u toj mijeri!!!!
14.03.2020 08:53
Савка
Савка: Нека те Господ поживи Вишњићу. Ово је штиво за све генерације Срба из Црне Горе. Нас који смо створили Црну Гору, коју би да нам отму ови из нове тзв. цг нације. Ова ништавила што се стиде часних предака својих и што се не смију изјашњавати Србима као што су им се преци писали откако је Црне Горе
14.03.2020 08:54
Oliver
Oliver: Đe su ta rešenja obećana u naslovu? Tekst je obično isprazno fraziranje...Šta mu znači ovo " unuzuje", valjda unižava?! Ili ovo, " isfabrikovanu iz vlastitog srpskog naciona"....Besmisleno!
14.03.2020 08:59
Капетан
Капетан: Оливере, ако си бар мало писмен јасно си могао закључити да је рјешење у формирању Регионалних заједница по угледу на Европу. Текст је јасан, јаснији не може бити, а твој коментар је бесмислен и злонамјеран, веома.
14.03.2020 09:06
Boki
Boki: Acime ti ostavi one cipele u Spuz za Mila ma mi se cini da ce tebi opet trebati.
14.03.2020 09:57
Oliver
Oliver: Nijesam, druže Kapetane, ni nepismen ni zloban, al iz teksta nijesam dokučio koje to i kakve regionalne zajednice "po ugledu na Evropu i njene pozitivne ( ada, neće valjda negativne?!) zakone autor predlaže, i ko to treba "odmah" da ih stvara... " Uočljivo je da se diktatorski režimi i pojedinci...nasilno odnose prema srpskim pojedincima i samoupravnim ( kojim to?)zajednicama". Sve ovo fraziranje moglo bi se oprostiti autoru, ali, da nas neko " unizuje", e, tu je malo pretjerao.
14.03.2020 10:04
Капетан за Оливера
Капетан за Оливера: Оливере, ту ти је "др Гугл" ако не знаш већ сам, па те упућујем unizuje: slične reči i sinonimi | Kontekst.iowww.kontekst.io › srpski › unizuje Lista reči i fraza, sličnih 'unizuje': prezire, veličajući, podcjenjuje, spoznajući, potcenjuješ. Više rezultata i sinonimi na kontekst.io.
14.03.2020 10:16
Kapetanu od Olivera pozdrav!
Kapetanu od Olivera pozdrav!: Ne treba meni, Kapetane, Gugl.U ovom kontekstu trebalo bi " unižava" ili " ponižava". Ja sam, Kapetane, prosuka prilično godina, al nikad ne čuh i ne pročitah da neko nekog unizuje...Mani se Gugla, pitaj Olivera. I popravi taj tekst, smisao je dobar ali to treba konkretnije i bez fraziranja...
14.03.2020 10:38
samo realno
samo realno: Olvere ne prdnjavi, pojma nemas o zivotu
14.03.2020 11:17
Orlandić
Orlandić: Javio se crnogorski Šešelj da dolije ulje na vatru. Mora doći na miropomazanje u CPC jer ipak je mlad i biće mu oprošteno četnikovanje i srbovanje.
14.03.2020 11:25
Bogdan C
Bogdan C: A živ li si Aćime.
14.03.2020 12:04
Dino
Dino: Opet su ovi lupezi na portalu, ovi sto podrzavaju dps-ovce...kovertasi, obraz vi je kao djon..
14.03.2020 12:29
Dino
Dino: Za orlandica, pa jeli bolji svaki cetnik od ovija danasnjih na vlasti ??? Svaki dan po neko ubistvo
14.03.2020 12:34
Mika
Mika: Tamo u tvoju glavu puklo da bog da jaki Višnjiću i tebi i sličnima tebi.
14.03.2020 12:59
MIKI
MIKI: Sto me ovo nesto podsjeca na 90te okuplja se drustvo za spas srpstva vojvode, serdari i ostala bratija risto je tu sve je isto samo njega nema.
14.03.2020 13:15
Dino
Dino: Miki, tebe podsjeca na 90te. Mene su 90te eo 30 Godina druze...bravo Visnjicu, ovi su slijepi nista ne vide.
14.03.2020 15:05
Ilhan
Ilhan: Dino, Bogu hvala da nas je više koji isto mislimo. Za Aćima ne znam da je nanio zlo mom narodu, za Mila i bagru iz DPS sekte znam da su nam krvnici.
14.03.2020 15:50
Šapina
Šapina: Ovaj crnogorski Šeki uz pomoć Mire možda bi mogao učiniti nešto za svoje mentor
14.03.2020 16:02
Koverta
Koverta: Nema Eskobara danas..on im je ,,reminder,,xaxaxa, da se ne zaborave radnje ovih postenih iz vlasti, kao i njihovih obozavalaca, nwma vecih Četnika od ovih sto truju, kradu ovih 30 god...
14.03.2020 16:26
Dino
Dino: Za Sapinu, ti ti takvi glasaci kao ti su najjj Cetnici..ne ostade nista u ovoj zemlji od kad se pojaviste. Jos samo ovaj most jedan u Mrkojevice sto je osta da opustosite
14.03.2020 18:13
Аћим Јоаким Вишњић
Аћим Јоаким Вишњић: Ја злонамјерне и полуписмене мозгоње могу поучити чојству,ако знају шта је то.Не бих волио да их сријећем јунаштвом,јер то им не би било ни мало по надању. Овај нечесови, што ме учи језику и,карактерише мој текст с политичког становишта, ускоро ће знати који су то будући региони у Црној Гори. Једноставније: Српски региони!У којима неће бити фашизма милогорског и ничијег, већ легитимни српски национални простори,без вас који мислите да ми не знамо мислити и урадити што требује људима и Његошевој Црној Гори. А овом који коментарише ријеч УНИЗУЈЕ, питање: Је ли низија, или нижија? Све друго објашњавам професорски за новац! Као вама, злим и полуписменим, час српског језика 100 јевра!
15.03.2020 19:42
Koverta
Koverta: Bravo Acime, nikad ne komentarisem,ali pratim komentare ovog Eskobara, koji ih gadja pravo u mozak. Dok mi komentarisemo litije, narod se peca oko toga i komentarise,on ih onako u zdrav mozak podsjeca na postene rabote 😉,koje su obavljali ovih 30 God. Smetaju im litije , a koverte ne...poz.od Koverte 😃
15.03.2020 21:20
Za visnjica
Za visnjica: Dodje liti sto ona "uciteljica" 🍒🍒iz skole "Jugoslavija" 😉😉😉😂😂😂😂😂😂👋👋👋
15.03.2020 21:26
Dino
Dino: Za ovoga sto pita za cerku, neka ponovo upise osnovnu budaletina jedna...
15.03.2020 22:29
Епидемиолог
Епидемиолог: Шапина, и теби је Вишњић гурнуо корито баш док си ришкао...
15.03.2020 22:43
Za dina
Za dina: Jos "zivis" u doba 🦕 🦕🦕🦕🦕!!! Probudi se jer "ti" i tebi slicni ostadoste u "kameno" doba!!!🤫 🤫 🤫 🤫 🙏🙏🙏
16.03.2020 04:51
Od Olivera Joakimu utuk:
Od Olivera Joakimu utuk:: Joakime, mani se demagogije! Nema u mom komentaru nikakvog kako ti kažeš "političkog stanovišta", čak naprotiv, rekao sam da se u suštini slašem sa tvojim kritičkim stavom. Kritika se odnosi na stil i jezik teksta i nemoj da manipulišeš i razmećeš se frazama o čojstvu, junaštvu, politici, srpstvu...O kakvoj sada "niziji" , Bog s tobom, govoriš?! Opet manipulišeš.Ako već tražiš korijene pa kreneš od nisko, onda si mogaoo napisat unisuje. Ovakve trik- analogije mogu da impresioniraju samo agramotne.O nekakvim časovima isto mislim da ne bi puno zaradio što se najbolje vidi iz priloženog, pa ti, kako ti kažeš: " ni malo ne bi bilo po nadanju"...
16.03.2020 08:18
Dino
Dino: Za ovoga zadnjega, zivim u kameno doba od 90 te, od kad ste vi budni.sjasite vise
16.03.2020 08:46
Za dina
Za dina : Jos su "granice" prema tebi "dragoj" srbiji otvorene, pici sto si "ceka" 30 god. Nas sto volimo(C. G & MONTENEGRO) kakva je takva je uvjek nam je u 💞💞💞💞💞💞💞💞
16.03.2020 11:10
💞💞💞💞
💞💞💞💞: Ti si moja KOLIJEVKA u mom 💓💓💓dovijeka 🙏🙏🙏🙏🏔️⛰️🗻🏞️🏖️🏖️🏝️🏝️🌄🌄🚢⚓⛵🌞🌞👌👌👌👌
16.03.2020 12:15
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar