Ћирилица Latinica
01.10.2018.
Колумне

Сви бијели народи воде поријекло од Срба

Аутор: Редакција 32 Оставите коментар
Piše:
Хаџи Драгиша Шоћ

Бројни су називи српских племена. Срби су несумњиво најбројнији народ предхришћанског свијета. Били су насељени на огромном пространству од Британских острва до ријеке Инд, од Атлантика до Тихог Океана, од Скандинавије до Африке.

Огромна насељеност и немогућност комуникације, стварали су конфузију код античких писаца, који су понекад и понегдје остали недоречени и непрецизни.

Помиње се више стотина српских племена. Од Кимера, , Келта, Гала, Меза, Гета, Скита, Сколота, Дачана, Гота, Москова, Ибера, Пелазга, Трибала, Трачана Дардана, Феничана, Рашана, Венета, Тирена, Дорјана, Хетита, Венда, Инда, и још много,  па до заједничког имена - Словена прошле су хиљаде и хиљаде година.

Српска племена су непрекидно била у покрету, тражећи бољу земљу, или плоднију испашу.

Тако да су и добијали имена по својој постојбини, по неком карактеристичном мјесту, по некој планини, по занимањима,  вођама и по много чему другом.

То је понекад код античких научника изазивало забуне и остављало празнине које они са могућностима које су имали нису могли попунити, те је управо то искористио Ватикан да потпуно избрише српску античку историју.

То су чинили тако што су свјесно и намјерно у именима или називима мијењали неке гласове, те их у изговору одузимали или додавали и на тај начин мијењали смисао и стварна имена или називе.

Нека од ових новостворених имена су једноставно давали неким од римокатоличких народа који су без поријекла или су мјешавина српских и неких других племена.

Фалсификовали су све до чега су дошли у својим истраживањима, тако да у њиховим историјама није било Срба.

Али истину нико сакрио није. Остали су топоними, хидроними, остао је језик, остали су антички писци, историјски споменици, али и ријеч која је премостила све миленијуме и све лажи и фалсификате.

Страбон каже: "На сјеверном српском мору, живе међу другим народима и Кимбри-Срби".

Тацит је изричит: "У овом заливу Германије живе поред океана Кимбри -Срби", а Цезар додаје: "Моја флота једри преко океана до ушћа Рајне, при изласку сунца до подручја Кимбра".

Плиније даље наставља: "Овдје је Кимберланд, земља Кимбра -Срба".

Први помен овог српског имена срећемо код Еузебија који каже да су Кимери и Амазонке упали у Азију 1076 год. прије нове ере. Кимери стигоше и до Црног мора и населише Фригију, што би могло значити да су Фриги и Кимери исти или сродан народ.

Херодот Кимере смјешта око ријеке Дњестар, а то јесте подручје насељено Србима хиљадама година прије Христоса. Име кимерског вође Теушпа којег је поразио асирски цар, потиче од српског бога Теута.

Кимери су трачко-фригијски народ који је живио у предјелима око и јужно од Црног мора.

Херодот прецизира да су Кимери стигли са сјеверних обала Црног мора у Малу Азију, да би се касније помињали као Фрижани, јер заправо и јесу исти народ, различитих племенских имена.

Баш на простору гдје је Херодот нашао Кимере живјели су хиљадама година Срби, а име Кимери дали су им Грци. По Кимерима је добио име Крим. Кимери су се раселили по Европи у периоду 2200 -1500 године прије нове ере! Тада су из те велике скупине српских племена изашли Келти, који су отишли најдаље, све до Британских острва.

То потврђују каснији писци као на примјер Плутарх који каже да су осим ових острва населили и Балтик, а да су се касније спустили у Галију. Велшани се и данас називају Кумери или Кумри и они су први и прави потомци Келта.

Страбон међутим каже да су Кимери Трачани, а то потврђују и многи средњевјековни писци, вјерујући притом да су Кимери заправо Аријевци.

И Французи су настали од Кимера Срби су их звали Фрузима што значи Фрижани, за које је извјесно да су Срби.

Све до 14 -15 вјека у Србији су их звали Фрузи, док су сами Французи истицали своје Тројанско поријекло. Тако да је један град у Роданији до данас носи име Троја.

Успомена на њих је и Фрушка гора, која је добила име по српском називу за Французе, Фрузи.

Рецимо и то да су сви први франачки владари имали српска имена.

Енглески научник Велс, каже да су се Келти и Гали називали Кимбрима, а када су Гали упали у Италију предводио их је Белос Кимброс, на чијем нађеном штиту је исписана Србица.

И у Старом завјету налазимо Кимере 1200 год прије Христоса, сјеверно од Црног мора. Сматрани су за трачко-фризијски народ, а Плиније их налази чак између Персије и Индије.

 

(Аутор је професор историје и директор Издавачке куће "Јерусалим" из Бара)

Коментари
Luka (Nekadašnji učenik profesora Šoća)
Luka (Nekadašnji učenik profesora Šoća): Nije nepoznato da su svi danasnji Sloveni porijeklom od antickih Srba. Zato, ne treba previse insistirati na tome da su Crnogorci Srbi, To je opštepoznato. Čak 97 procenata danasnih Albanaca, preko 95 % Hrvata, da ne pricam o Makedoncima, itd, su Srbi. I to je nesto sto znaju i oni koji se nacionalno tako vise ne izjasnjavaju, a ocevi ili najdalje djedovi su im to bili. Polemike na te teme su besmislene. Ovo je mnogo dublje o cemu veoma studiozno pise profesor istorije Šoć, u čije znanje i kredibilitet niko normalan i častan ne sumnja.
01.10.2018 22:49
grk
grk: albanci=srbh.pa isti ste.
01.10.2018 23:05
Dule
Dule: Dje ga je Drndoje jutros ?
02.10.2018 07:51
laž
laž: zašto se i naši serbonski kvazi načnici boje reći istinu? zar afroamerikanci nsu srbi? ako japanci i kinezi nisu serbi, zašto je kinezima milo suradjivati sa kraljem vasione precednikom Vučićem? Otkud stara izreka: Serbija do Tokija? Soću, od tebe se to nismo nadali, da ces skrivati istinu o serbskom narodu. Navedi i jedan dokment stariji od 10 000 godina gdje piše da crnci i žuti ljudi nis serbi?? vidiš i sam znaš da ga nema a ipak si okrenuo ledja pravoj istini i priklonio se Nato propagandi.
02.10.2018 08:49
Drge dange
Drge dange: I tako u 21. vijeku kad si nastavnik istorije u penziji možeš da pišeš po portalima što ti god padne napamet, jer da si pričao ovako tokom radnog vijeka poslije drugog časa bi te poslali doma! E moj istoričaru...smanji doživljaj aman.
02.10.2018 10:04
Za Drnge Dange
Za Drnge Dange: U par recenica si ovom profesoru odgovorio i pogodio pravo u centar ruka ti se zlatila ali on se zestoko navuko na ovo budalasanje i on nastavlja po svome a i da nema njega bilo bi mnogo monotono lako je nama a zamisli kako je bilo njegovim ucenicima hvala bogu ako su ostali normalni .
02.10.2018 11:20
Jugoplastika
Jugoplastika: E kako vas profesor cinjenicama ubija u pojam. Tek cete imat sto da citate izrodi.
02.10.2018 13:48
1918.
1918.: Професоре, на прави начин чините увертуру репризе 1918.која ће се десити крајем ове године. Да јубилеј ослобођења Црне Горе и уједињења Срба у свим српским земљама достојно обиљежимо.
02.10.2018 13:52
Jero
Jero: Doslo vrijeme za istinu, sve ovo znaju "dukljani", znaju i njihovi ideolozi, ali je muka jer nema vise Tita i falsifikati se bucaju i padaju pred istinom. Zasto neko cinjenicno ne ospori fakte koje profesor navodi ? Gdje ste neznalice ?
02.10.2018 20:14
Drndoje
Drndoje: Moram da primijetim da je panika velika jer kako procitah profa se jos nije ni zagrijao. Radujem se svakom njegovom novom slovu, jer znam koliko je dobar covjek, intelektualac i kolika je njegova tezina u Baru. Hadzijo dragi, Bog ti pomogao. Tvoja misija sirenja istine i prosvecivanja je sveta. Nema posustajanja. Srbija je vjecna dok su joj djeca vjerna !!!
02.10.2018 21:16
ZA drndoja
ZA drndoja: Vjerovatno je Srbija drndoje drndavi vjecna, ali ne znam sto ti to nama prenosis, ovo je CRNA GORA i mi Crnogorci nemamo veze sa vjecnoscu srbije, imamo mi nasu vjecnu CRNU GORU.
03.10.2018 10:23
Srbkinja
Srbkinja: Mnogi mogu pricati i negirati i Sakrivati istinu zato nas I mrze jer znaju da su nastali od Srbskog naroda sto potvrdjuju i genetska istrazivanja ISTINA NAJVISE BOLI
03.10.2018 11:35
ZA SRPKINJU, a ne srbkinju
ZA SRPKINJU, a ne srbkinju: A koja su to genetska istrazivanja , molim te, gdje su se ona vrsila, jadna zeno o cemu ti pricas, bruka, kakvi srbi, pa srbi su konglomerat naroda od Cincara, Roma , Vlaha, ostataka Turaka, Crnogoraca, Bugara i koga jos sve.
03.10.2018 15:37
Cortez
Cortez: Srbi ili Crnogorci,? Avetinje avetne, a zagledajte se malo u novcanike i ili u još jednom bolje da u frizidere
03.10.2018 19:23
za Cortesa
za Cortesa: Bravo Cortes, nazalost njima je bitnije da se prepucavaju ko je Crnogorac a ko srbin.
04.10.2018 09:06
Cvija
Cvija: Nemojte pričati gluposti u koje posle naivni veruju. Koliko god mi želeli i maštali, Srbi nisu najstariji narod, nisu sa Atlantide, nema zvezdane kapije na kosovu i nismo naročito bitni. Odbacite vaš nacionalni identitet i prihvatite vaš lični.
04.10.2018 19:19
CrBski crBin
CrBski crBin: Takoe. Ja mogu da se zakunem i da moja macka kada mjauce, mjauce na cirilici, bas onako crBski. A sad zozbiljn, katie novcanik prazan, zivot u stanju 'od danas do sutra' , gazi te tvoja drzava, gaze te druge drzave, ostane coveku da se baci u mitomaniju i tripove...
04.10.2018 19:27
banjo
banjo: bravo,a vazemaljci?
04.10.2018 21:55
Citalac
Citalac: Mislim da su arapi nastali od srba, pa u mnogim arapskim drzava valuta je dinar, kao npr. Irak, cinjenice i pokazi pobijaju
04.10.2018 23:23
Dobrivoje
Dobrivoje: Velike su manipulacije vezane za pojam nacionalnog identiteta. Verujem da velika vecina balkanskog stanivnistva nema blagu predstavu o znacenju tog pojma, o kriterijumima na osnovu kojih se odredjuje nacionalna pripadnost, ne zna da se shvatanje tog pojma menjalo kroz istoriju civilizacije, i da o Srbima, Crnogorcima ili Hrvatima kako mi to danas razumemo ne mozemo pricati dalje od pocetka 19. veka. Druga stvar, sami smo svedoci do kakvih demografskih promena moze doci samo tokom jedne decenije, da bismo danas dosli do rasprave o autohtonom stanovniatvu od pre 2 milenijuma. Ubacili zapadni kolonizatori crv razdora, iskoristili sujetu poluobrazovanog stanovnistva da podele ovaj region na sto vise sto manjih vestackih, etnickih zajednica (drzava, naroda i narodnosti, kako ko hoce) da bi sproveli onu dobro poznatu starorimsku politiku. Postajemo najjeftinija radna snaga u svetu, a ponosimo se nekim fantazijama, bajkama za laku noc, i spremni smo da se poubijamo medjusobno zarad toga. Dok se mi granicimo i razdvajamo, deca nam rastu u ljude koji ce biti osudjeni na gladovanje zbog nase nemarnosti i idiotizma. Umesto da organzujemo trziste od 25 miliona ljudi, sto bi svakom postenom radniku otvorilo mogucnosti za zivot i rad u miru, stabilnosti, prosperitetu i napretku, podlegli smo politickim manipulacijama domacih i stranih velikasa. Njima su potrebni ovakvi 'istoricari', da podgrevaju davno zakuvanu corbu.
05.10.2018 04:37
stojanka
stojanka: i da kazemo da je sve ovo tacno.. i sta sad? sta da radimo sa tim informacijama i cinjenicom da jedva prezivljavamo sa platom od 250e...?
05.10.2018 15:57
Ljubitelj epske fantazije
Ljubitelj epske fantazije: Cista fantazija sa ogromnim skokovima mentalne gimnastike.Za porediti sa BJRM -antickim makedonci/Hitlerovom Tulom /Crnim Egipcanima. Tolkin je jednom izjavio da je svoj opus napisao izmedju ostaloga da kreira izmisljenu anticku istoriju Engleske,savjetujem piscu da se lati istoga posla ,pisanja fantazije,a ne da steti prije svega istome narodu koje tvrdi da predstavlja,jer ovakve gluposti su koristene da obesmisle svaki argument o postojanosti Srpstva na Balkanu.
05.10.2018 16:49
List Crne Gore
List Crne Gore: Kako zalim ove opijene neznalice. Njima je bitno da mrze SRBE i sve sto je SRPSKO. ISTORIJU NE ZNAJU, A ZA ANTICKU NISU NI CULI. Mozda da ih malo jos prosetate naucno potkovanim tekstivima " nastavnice istorije u penziji". Gre'ota od kompleksasa. Misle da vas je briga kod zvanja, vjwrujem da ste ponosni na to sto ste Hadzija i sto ste nacitaniji i obrazovaniji od mnogo jacih imena iz Vase branse, a od dukljenaca i na " tapku" dobijenih akademika isto dukljanaca niste se morali ovako studiozno zamarati pisanhem: em sto ne znaju, em sto ne razumiju, em pucaju id zavisti i jada. O tuxi njihovoj da ne pricam- ZNAJU DA SU SRBI, ALI NE SMIJU, ZARAD NEKIH INYERESA, DA SE IZJASNE. Barem ih edukujete. Vidim tek ste na pocetku. Srbi su se sirili, imali razne teritorije, vladali pa dok im sve to temeljno predocite, bice tek mrznje. Bravo, profesore!
05.10.2018 20:55
XXX
XXX: EVO GA OVAJ L.C.G ON MORA BITI MIRODIJA U SVAKU SUPU ISO KO MARGARIN U SVE SE MIJESA NEDJE DAVNO JA TI NAPISAH DRZ SE DOMA PENZIONERA MALO DOMINE SAH TABLIC AKO STO ZNAS OD TOGA JER KOLKO SI AVETAN PROSTO SUMNJAM OVO SU BAJKE ILI BASNE O CEMU TI I TVOJ IDOL DRASKO PISETE TO NIKO NE UZIMA ZA OZBILJNO EVO NEKA PROBA NA BILO KOJI PORTAL U SRBIJI PA DA VIDIS OCE LI PROCI NIKO OD NAS NE MRZI SRBE I SRBIJU VEC OVE NASE POSRBICE KOJE NA SILU HOCE DA BUDU SRBI ALI TO JE SAMO PUSTI SAN LISTU UPAMET SE OPUSTI SE BICE TI BOLJE PUN SI SAFRE IZBACI MRZNJU IZ SEBE ILI BAR POKUSAJ.
05.10.2018 22:21
List Crne Gore
List Crne Gore: HVALA BOGU, TE UDISEM VAZDUH ISPOD RUMIJE ( pronadji sta ta rijec znaci!) I SA SRPSKOG MORA!
06.10.2018 08:51
XXX
XXX: E ako ti udises vazduh ispod rumije sa jadranskog mora ja prelazim na vazduh ispod lisinja samo da mi nepredje kakva glupst od tebe.Dabogda jos dugo udisao vazduh sa jadranskog mora da je vjecna CRNA GORA.
06.10.2018 09:50
Izma
Izma: Ja mislim da prekookeanski izdajnici, koji su, sigurna sam potomci nase Srbske nacije (jer su emigrirali iz Engleske, a za njih znamo sa sigurnoscu da su im korijeni Srbski), u cuvenoj Area 51 kriju tragove vanzemaljaca u kukuruzu, jer su pisani ćirilicom a to im ne odgovara!
06.10.2018 20:15
HAHAHA
HAHAHA: svaki dan po jedna nova dala bu neka izma pobjegla iz okoline kotora pa prosipa pamet e blago nama kolko vas ima ostace DRSKO bez posla pored vas sveznalica.
07.10.2018 02:58
Izma
Izma: Ja jos krenuh da kazem da su i Vede i Mahabharata na cirilici ali vidim da mi je dja'o izio sarkazam... e svasta..
10.10.2018 18:08
Mario52
Mario52: Sve al' da su Feničani Srbi??! Pa Feničani su bili crne rase!
24.05.2019 10:46
Sveznalac
Sveznalac: Smejte se, smejte se, uskoro će te moliti Srbiju da vam pomogne, cela Evropa ima da beži na Balkan kada bude shvatila ko su Srbi...
02.06.2020 05:56
senka
senka: Etogade...a kako to da Srbijanci slice na Turke...ne razlikuju se. A Posrbice...e oni vec slice Evropljanima.
11.08.2020 12:56
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar