Ћирилица Latinica
06.11.2018.
Колумне

ДНК истраживање из Хјустона доказало да су Срби потомци Илира, никако Албанци

Аутор: Редакција 12 Оставите коментар
Piše:
Хаџи Драгиша Шоћ

Ми смо потомци Илира, а не Албанци.

У прилог мојим тврдњама изнесеним у претходној колумни, данас желим да изнесем и најновије научно истраживање генетичара, које ће бити публиковано у многим стручним издањима, али и у информативним гласилима широм српских простора.

Наиме, ради се о генетском истраживању људи са ових простора и резултатима које је објавио госп. Небојша Драшковић, предсједник НВО Поријекло.

На основу тих испитивања, људи које данас можемо назвати Срби, Хрвати, Бошњаци и Црногорци су најстарији народ у Европи.

За ове тврдње, које не без поноса истиче госп. Драшковић је добио потврде из Хјустонског ДНК института из Тексаса - УСА, који се сматра најрелевантнијим на свијету за истраживања ове врсте.

Он је добио званичан сертификат да се ради о гену старом око 23000 година и да припада најстаријем народу у Европи.

Међутим то није све. И даља истраживања и сарадња са другим организацијама који третирају сличну проблематику, показује исто. Овај господин истиче да се укључио у генетско истраживање становника данашње Црне Горе на предлог професорке Тање Маљен са института за судску медицину, ДНК одјељења београдског медицинског факултета.

И даље наводи да је на њен предлог почео истраживања у Црној Гори. Каже да су проучавали хаплогрупу која недвосмислено показује заједничко поријекло.

Тако је и сам дао узорак и још 404 становника Црне Горе.Тада је открио да је његова хаплогрупа доминантна не само у Србији, него и у Хрватској, БиХ и Црној Гори.

Ради се о групи И2А. Сва каснија истраживања су потврдила де управо овај тип доминантан само на овим просторима и нигдје више на свијету.

Буквално преведено, ово значи да је једна врста Хомосапијенса дошла на Балкан и то још у вријеме Неандерталаца.

Веома заинтересован овим резултатима и сам лично спроводи истраживања на око сто људи, али и почиње сарадњу са Јовицом Кртинићем и његовим тимом из организације "Порекло" и тада скупљају базу са око 10000 узорака.

Ускоро ће о свему томе изаћи и књига која се зове "Господари гена у Црној Гори" у којој ће бити подаци да преко 32% становника има овај ген у Црној Гори и преко 35% у Србији.

Ипак, доминантна је Херцеговина са преко 45%, која је како наводи Драшковић, епицентар ове хаплогрупе у свијету!

Истиче да су у Хјустону рађени свих 111 маркера и да је доказана старост виша од 23000 година. Значи, у вријеме кад није постојало нација свима нам је заједнички овај већински ген.

Дакле, више је него јасно да смо ми Срби, најстарији народ на Балкану и да присилне или добровољне католизације, кроатизације, исламизације или албанизације, осим замагљивања не могу пронаћи доказе ни у оваквом начину истраживања.

О историјсским или етнографским истраживањима речено је већ доста. Друга НЕПОБИТНА истина је да су Срби, а не Албанци наследници Илира.

Могу они који ме критикују да причају или мисле о себи шта год хоће, али овдје немају проблем са мном! Њихов проблем је научна истина, која послије вјекова скривања и намјерног замагљивања проналази истинити пут.

Интересантно је напоменути да овај ген постоји још и у Пољској, чешкој и Словачкој, али њихова званична историја их учи да су они поријеклом из Подунавља, те онда све постаје јасније.

Тако постаје јасно да је од Лепенског Вира и Винче и наша веза са тим геном. Сва досадашња испитивања потврђују да су људи звани Илири или Трибали заправо Срби.

Исто важи и за данашње Хрвате, Бошњаке или Црногорце, али не и за Албанце који немају овај ген. Касније су наши преци населили скандинавске земље и стигли до Британских острва прије него су се развила шкотска или ирска племена. Јасно је дам је много краћи и лакши пут био преко Карпата до јужне Пољске или Чешке...

У овом амбициозно и комплексно урађеном истраживању учествовали су и лично многи спортисти, или њихови чланови ближе породице и дошло се до занимљивих резултата.

Овај ген имају између осталих - тенисер Новак Ђоковић, боксер Ратко Драшковић, фудбалер Никола Ракојевић, ватерполисти Васо Суботић и Владимир Гојковић, атлетичар Драго Мусић, навео је госп. Драшковић!

Веома је интересантно и навођење Хитлера који има ген Е који је заступљен највише међу Јеврејима. Објашњење је да је његова мајка радила као кућна помоћница код једног богатог Јевреја и ванбрачно родила њега, који је одбио старо презиме и узео Хитлер.

И ген његовог полубрата Алојза који живи у Америци и његових мушких потомака је исти! Нема бољег доказа да су све расистичке теорије глупост. Он је хтио да уништи и Словене. Али истраживања су и ту неумољива.

Сви Руси, Пољаци и сви источни и западни Словени, тј, Срби имају доминантно хаплогрупу Р1А коју имају и аријевци у Индији, што додатно руши теорију расизма, али потврђује историјска и етнографска истраживања која свједоче о освајањима Бака, Нина Бела према истоку и послије према западу.

Све како сам већ писао и наводио у најстаријој историји Срба.Значи Словени, тј, Срби су чисти аријевци, а тај ген је доминантно заступљен код свих Срба-Словена, а на нашим просторима је други по заступљености.

Ове најсавременије теорије и истраживања намјерно износим овдје и сада, да би сви видјели ко смо и колико смо стари, али и жилав и отпоран народ који је на хиљаде врло драматичних ситуација у својој историји превазишао, па ће надамо се и ове који нас прате у оваквој Црној Гори, Србији и Хрватској...
 
(Аутор је професор историје и извршни директор Издавачке куће "Јерусалим" из Бара)

Коментари
Жарко Радовановић
Жарко Радовановић: Пошто албанци вјерују само Американцима, ваљда им је довољно кредибилан овај доказ из Хјустона ! Како се снажно разбија њихова, на лажима створена нова историја. Иначе, и Албанска академија наука све до 1974. године штампала је књиге у којима се снажно наглашава да су они дођоши на Балкану, и да су као дивље племе са Кавказа доведени, из области Албани(ј)а. Након што су им наметнули нову идеологију да доказују супротно, Енвер Хоџа је забранио те књиге.Срећа па има сачуваних и неуништених. Ту нема дилеме никакве ко су они. Уосталом, имам пуно пријатеља Албанаца, и већина њих то исто признаје. Професоре Шоћ, свака Вам част!!!
06.11.2018 15:11
kkk
kkk: Ali gospodine Soc, vi nijeste nikakav srbin, jer ako mi nadjete i jednu srpsku porodicu sa tim prezimenom , ja vam skidam kapu, prezime SOC je klasicno Albansko, u Kotoru u 14 vijeku je postojao poznati zlatar, ANDRIJA BENEDIKTOV Soc i u Kotor je doselio iz Draca i bio je nacionalni Albanac, i zato vas molim da ne vrijedjate srpstvo, jer ste vi srbin taman koliko sam i ja Islandjanin.
06.11.2018 15:21
za Zakija ilira
za Zakija ilira: E pa Radovanovicu, divno, obavijestite i srpsku akademiju nauka da ste vi ILIRI, evo buma u istoriji haaaaaa
06.11.2018 15:22
List Crne Gore
List Crne Gore: Ovo je malo tezi tekst. Posebno su u cudu Srbofobisti- nasi i njihovi! Hadzi Dragisa Soc, danas ste odrzali cas istorije, iznoseci nepobitne cinjenice vrhunskog Instituta iz Hjustona ( iliti ta ljubljena Amerika ne Srba- veci dio) od evidentno vrhunskih strucnjaka- naucnika. Eto, zahvaljujuci Vasoj zelji za saznanjem, dobismo bas iz "kraja" kome se dive, ovi koji nas mrze DA SU SRBI NAJSTARIJI NAROD U EVROPI! Gle cuda, lako je za Srbe, ali kako ce sada, kroz koje sito, provuci se Crnogorci, Hrvati, Bosnjaci? Mi se dokazasmo ko smo, posle toliko muka i istorijski i etnografski. Sta ce nasi " rodjaci". Haplotip zadade jade, usijao se google. Upuceni znaju da vec 23.000 i vise godina, evo nas bitisemo i ceracemo se jos...BRAVO! OVO JE TEKST ZA NAUK. VALJDA I U PRAVO VRIJEME. STA RECI!?! VELEMAJSTORSKI, GOSPODINE SOC. MA, KO ZNA- ZNA!
06.11.2018 15:36
Vasko sa stare raskrsnice srbin
Vasko sa stare raskrsnice srbin: Bolje da imamo gene Skandinavaca svajcaraca ili nekog drugog uspješnog naroda. Moramo priznati da cg nikad bez pomoći nije preživjeti mogla. Krijemo koliko lažemo. U čemu smo ikada bili uspješni. Dan armije nam je tudjemilska bitka jer se stidimo pobjeda i borbe protiv Turaka Njemačka i dr a veličamo bratoubilački božićni ustanak. Krijemo špijune arhivu udbe. Dičimo se koliko smo neuspješni u svemu. Tek da su ostali austrougarski do danas ne bi nas vodile bratoubice pljačkaši nevjernici i najnemoralniji ljudi.
06.11.2018 18:29
ROKI
ROKI: T6RLA BABA LAN DA JOJ PRODJE DAN.SRBI NEBESKI NAROD SRBIJA DO NISA IDEMO NISSSSSSS
06.11.2018 22:13
ROKI
ROKI: SVE CESTITKE ZA ZVEZDU PAO JE CUVENI LIVERPUL.
06.11.2018 22:35
za rokija
za rokija: PAO je , ali ce Zvijezda zavrsiti na zadnjem mjestu dje je i sad, los dan za Liverpul i to je to, nista spektakularno se nije desilo., E VIVA LIVERPUL
07.11.2018 13:23
Agron
Agron: Gluposti - kad su dosli srbi na balkanu tu su bili nadi predci iliri. Trazite malo po rusevinama u Staroj Pazovi nacicete ostatke ilirske kulture. Dalmati jeste, oni su bili ilirsko pleme, i Bosnjaci su iliri kao i Crnogorci delimicno imajo ilirsko Albansko perijeklo. Albanski jazik je jedini kojim se moze tumaciti Ilirski jazik! Moguce da ima srbizovanih ilira i albanaca, ali da su srbi dosli kao ilirski narod cetvoriniske iz karpata, to moze samo srbin da kroji!
17.12.2018 11:56
Живојин
Живојин: Какви Срби, Црногорци,Албанци и остали овде се ради о генима о крвној припадности а не етницкој.
05.08.2019 12:06
Dinarac I2a
Dinarac I2a : Nije bilo doseljavanja Srba na Balkan. Oduvek su bili na ovim prostorima i šire.
29.07.2020 02:01
Mr. Montengro
Mr. Montengro: Pa ovo je smijurija! Nacije nastaju u 18. i 19.vijeku. Sta smo ovim otkrili? Naciju izaberes kao fudbalski klub i navijaš. Sa realnosu sa genetikom to nema veze. I sad sva vlasko ilirska plemena koja su se prostirala sirom Balkan postaše Srbi? Genetika je ubica srpske mitomanije i lažibajki. Autoru teksta preporučujem da jos jednom sve dobro pročita kad euforija malko splasne.
17.12.2020 14:13
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar