Ћирилица Latinica
19.01.2018.
Колумне

Уредник "Барског портала": Ми смо одговор на полтронско новинарство и кукавичлук

Аутор: Редакција 24 Оставите коментар

Пише:

Миленко Мишко Јовановић

У корак са Новом годином, освануо је и „Барски портал“! За добробит Бара, Барана и Црне Горе. Ни најмање да би било коме био конкуренција, како то, не баш неуобичајено за менталитет овог поднебља, може да се доживи. Уосталом, конкуренције у старту немамо. Камо среће да је има. Мало, макар...  

Јер, ми ћемо најмање „јурити“ дневне догађаје за разлику од већине других локалних медија. Нећемо их ни игнорисати, наравно. Тамо гдје процијенимо да оне заиста заслужују пажњу, и како до њих будемо долазили, и дневне вијести ће имати своје мјесто на „Барском порталу“. За апсолутну смо сарадњу са свим колегама, и свим медијима који буду имали довољно професионалне храбрости и зрелости да испоље исто такву спремност. На „локалу“ и мимо „локала“. Захвални смо онима који су се већ јавили и ставили нам своје ресурсе на располагање већ у самој најави настајања „Барског портала“. Препознаће се већ. Наша рука сарадње је искрено пружена.

Вјерујемо да има још оних којима разлог за избјегавање сарадње са нама не мора бити уређивачка политика нашег медија, која евентуално може у значајној мјери да произведе „нелагоду“ њиховим редакцијама. Или послодавцима, свеједно.

 Да смо начисто; нећемо бити превише тужни ни ако изостане сарадња на нивоу који очекујемо. Јер, забога, свједоци смо тешко излечиве болести у друштву коју је проузроковало полтронско новинарство, са кукавичлуком као главним симптомом, и колективним ћутањем на све негативно у Бару и Црној Гори, као примарном метастазом читавог једног неформалног, али циљано створеног система. Штетног у сваком смислу. Креираног са циљем да се у коријену униште темељне вриједности Бара и Црне Горе. И плански стимулисаног. Наша је мисија да се таквом систему снажно супротставимо. Самоорганизовани! То није само наше право, него и обавеза.

Негдје сам већ рекао да „Барски портал“ настаје  са циљем да допринесе оснаживању критичке свијести у Бару и Црној Гори. Афирмацијом традиционалних вриједности и заустављањем агресивног фалисфиковања и извртања чињеница о историјским и културним вриједностима Бара и Црне Горе, сматрамо да ћемо остварити постављени циљ.

У исто вријеме „Барски портал“ је, дакле,  одговор на прећуткивање  негативних  појава и проблема у друштву, чије превазилажење ћемо кроз публиковање прилога иницирати.

Отворени смо за сарадњу са свим субјектима друштва у Бару, Црној Гори, региону...

Напомињемо да  ћемо објављивати саопштења, изјаве и реаговања свих значајнијих организација и институција које препознају интерес за оглашавање путем нашег медија.

Читајте „Барски портал“ : www.barskiportal.com  или www.barskiportal.me

 

(Аутор је главни и одговорни уредник "Барског портала" )   

Коментари
Vito
Vito: Pobogu, Miško, nikad nijesi imao dlake na jeziku, ali si ovdje možda malo preoštar. Ako ti prećute ovakve kvalifikacije oni koje si nacrtao, onda su stvarno i poltrončine i neopjevane kukakvice. A da su falsifikatori, sve se to zna. Takav prokleti mentalitet. Skloni da pljunu na svoje mrtve ako im je trenutno zadnjici "prijatno". Podrška portalu i tebi, udarniče!
20.01.2018 00:36
Симке
Симке: Коначно глас разума.
20.01.2018 02:13
Sveto Lutovac
Sveto Lutovac: Deres Misko, Bog ti pomogao. Bez dlake na jeziku. I basta ti. Junak od junaka. Iz Lutova junackoga, pipersko-bratonoškoga. Ponosni smo na tebe. Pozdrav od Sveta Lutovca s porodicom.
20.01.2018 10:50
Rade
Rade: Ovo se na srpskom zove bacanje rukavice u lice. Ole....
20.01.2018 13:38
Ratac
Ratac: Jaki ste mi vi Barani. Pi
20.01.2018 13:43
Занко
Занко: Ратац, препознајеш се међу овима што се солидаришу с кукавицама и полтронима?
20.01.2018 14:28
Veseli
Veseli: Kakve reci...kakvo obecanje...kakav ostar,pravedni,hrabar pre svega govor.Odusevio si me Misko po ko zna koji put.Samo napred!
20.01.2018 15:45
Jozo
Jozo: Novinarska profesija je kao i ljekarska slabo placena, zato su neki labilni novinari, kao i pohlepni ljekari, skloni da zarad 100 eura pogaze novinarski kodeks, zmure na haos koji pogadja i njihove porodice, ali u tome i jeste poenta - kupi pa vladaj, daj malo da prezive dan, a za cio mjesec ko koga pita. Vrijeme ekonomskog i moralnog sunovrata.
20.01.2018 16:18
Hm
Hm: Imaš petlju, svaka čast! ČUVAJ SE!!!
20.01.2018 21:16
Drago
Drago: Jozo je u pravu u svom komentaru. Zato je ovaj portal ohrabrenje. Nece vam bit lako al izdrzite, sto da recem drugo
21.01.2018 00:08
Jasna
Jasna: Koliko god jedna lasta ne cini proljece, radujem se entuzijazmu koji je na ovom polju bez dileme fali
21.01.2018 09:27
Nikezic
Nikezic: Citam ovaj Jovanovicev tekst i ne vidim razlog sto se u Baru juce podigla tolika bura. Ne svidja mi se uredjivacka politika ali ne moramo svi bit isti brate. Ovo je njegov ugao, njegovo pravo, ali ako se neko prepoznao vala, nek mu je sretno, ah. Nema Bara do Cara.
21.01.2018 09:33
conte
conte: Svi portali su pod kontrolom. Srzentica i Cakana. Takodje TO ih vodi na putovanja i zabave. Mali grad sve se zna. NESRETNI BARSKI NOVINARI. NAPRED MISKO, SAMO KO DO SAD. SRECNO
21.01.2018 09:38
Slavica
Slavica: Jovanovic Don Mikele dominira. Ljubim!
21.01.2018 13:01
Damjanovic
Damjanovic: Cestitam na pokretanju ovog medija sa zeljom da trajete i pravedno izvjestavate. Mafiju da ne stedite. Cestitam. Za pocetak ste jako dobri.Istrajte na tom putu. Promovisite istinu, sve drugo je nebitno.
25.01.2018 13:35
Cimi
Cimi: Samo jako!!!
29.01.2018 18:00
Keca
Keca: Ipak preostro.
30.01.2018 07:55
Daja
Daja: Kecka keckas li sta osim naroda ?
01.02.2018 12:08
Dragan
Dragan: Samo hrabro vozi Miško. "I tata bi sine".
11.02.2018 09:12
vojisavljevic
vojisavljevic: Barski Portal je osvanuo za dobro Barske srbadije i ostalih Barana sa s'evera koji sebe nazivaju Barani, nista pozitivno o CRNOJ GORI se na ovom portalu ne moze procitati, vi samo sa vasih pozicija pisete, morate shvatiti da postoji i jedna druga CRNA GORA , vecinska koja ne misli kao vi, postoji ogroman broj Crnogoraca koji su samo Crnogorci, postoji veliki broj Crnogoraca koji ne dozivljavaju SPC i Amfilohija kao svoju crkvu i mitropolita, postoji i veliki broj Crnogoraca kojima je ovakva CRNA GORA svetinja i ne masu tudjim barjacima i ne klicu srbiji, nadam se da cete objaviti ovaj komentar iako vam vjerovato ne odgovara
11.02.2018 13:10
pristtanske
pristtanske: A koliko hvalite Jovanovica, uobrazit ce se, koliko vidim na ovom B portalu isto kao i na 4s , istorodni komentari, sigurno ce gospodin Jovanovic nesto promijenit, haaaaaaaaaa
11.02.2018 13:13
Micko
Micko: Barski portal je portal s'evernjaka koji su sisli u BAR i sad sebe nazivaju Barani.
11.02.2018 13:17
Dostojevski
Dostojevski: Stopostotni sam Cenogorac i rođeni starobaranin, ali ako ovaj portal bude pisao o barskim anomalijama i lokalnim krimosima. biće moj najdraži. Bio bih presrećan, da bude što manje politike i podjele među ljudima, prije svega Baranima, ali ovi nesrećni političari preko tih podjela vladaju. Želim Vam puno sreće i uspješan rad. Tema Vam neće hvaliti, a neće Vam ni lako biti u ovoj našoj žabokrečini. SREĆNO.
13.02.2018 21:46
striga
striga: Potpuno podržavam Vojisavljevića. Miško, hvala ti sto nas od nas samih oslobadjas i što bi da nas sve pretvoriš u Srbe. Ali nas ima, i imaće nas vazda, koji nijesmo Srbi, da nas ti i tebi slični PRIDOŠLICE učiš što je BAR i CRNA GORA. Jer mi to, zaboga, bez vas ne bi znali! I kad krenete nas poltrone da pljujete, da te pitam nešto, što sam skoro pitala jednu gospođu koja u Domu zdravlja ispsova sve crnogorsko: Što ste došli kad vam ne valjamo? Brzo ste nam sve dobro zaboravili, brzo ste osilili i sad biste da nas mijenjate. Doduše, ni prvi ni zadnji. Živi bili, i ovo će se jednom juče zvati. Baš da vidim hićeš li objaviti...
29.03.2018 10:55
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar