Ћирилица Latinica
19.03.2019.
Култура

Барани уживали у хумору из "Бадања"

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Одавно неки догађај у Бару није изазвао толико позитивних реакција и смијеха међу публиком као што је то прексиноћ био случај са промоцијом књиге "Приче из Бадања", Ненада Петрановића Бадања приређеном у Дворцу краља Николе, у  организацији Међународног удружења књижевних стваралаца и умјетника “Неказано”.

Приче из књиге, на основу Бадањовог казивања о Вирпазару, својој породици, редовним гостима његове конобе "Бадањ", марљиво је забиљежила Соња Живаљевић, професорица и писац из Подгорице, која је на промоцији свједочила о Скадарском језеру, Вирпазару и коноби “Бадањ” као мјесту окупљања пјесника, глумаца, сликара, вајара, музичара, и о Петрановићу као покретачу многих еколошких акција које имају за циљ очување Скадарског језера и крапа у њему.

У програму промоције учествовали су и пјесници Светозар Ђуришић и Лабуд Н. Лончар.

Често прекидан бурним аплаузима и смијехом Ненад Петрановић Бадањ је причао догодовштине из конобе.

Модератор вечери био је глумац Драгиша Симовић,док је за музички дио програма музички био  задужен најпознатији црногорски џез гитариста Милорад Шуле Јововић.

Како се чуло на промоцији, приход од продаје књиге Ненад Петрановић Бадањ је намијенио за Народну кухињу коју води НВО “Жене Бара кувају срцем”.

Коментари
KONGRAP
KONGRAP: Badanj je dobar lik,,Ima jake fore i uvjek je bio spreman na humor. SRECNO
19.03.2019 15:40
Za Kongrap
Za Kongrap: Kazes dobar lik, a od kada ti znas tog lika I pocemu zaključci da je dobar, pa I za ovog DPS Omladinaca Bokija Crtu kazu dobar lik samo sto oboici hvale dosiei, pa I Milas je dobar lik ali sta je sa djelima tih likova????.
19.03.2019 20:43
Barsko polje
Barsko polje: Sto reci za Badanja jedan dobrocudan I bezazlen lik pun humora I pozitivne energije. U jednom trenutku je bio izmanipulisan od ove vlasti koja se nije 30 godina mijenjala I koristila razne ljude za svoje ciljeve I onda prala ruke od njih.Posto se plus I minus potiru a Badanj ima mnogo vise pluseva znaci Badanj nastavi samo tako drvo bez grane I covjek bez mane ne postoji, Idemoooo.
19.03.2019 21:24
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar