Ћирилица Latinica
25.11.2019.
Култура

Вечерас промоција нове књиге Хаџи Драгише Шоћа

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

У  Парохијском дому цркве Светог Николе у Старом Бару, вечерас од 18 часова на програму је промоција нове књиге Хаџи Драгише Шоћа, учитеља историје у пензији.

Ново остварење дугогодишњег професора историје носи назив "Одломци за историју цркве". Шоћ обрађује период о настанка и развоја цркве све до подјеле на источну и западну 1054. године.

Медијатор вечери биће Миладин Трифовић, а о књизи говоре протојереј Јован Пламенац, књижевници мр Слободан Чуровић, Мирослав Јовановић Тимотијев,  Никола Ненезић и публициста и правник Вук Вујовић песник. Промоцију ће благословити о. Никола Радовић старешина црве Светог Николе.

Прије ове, аутор је објавио књигу "Ходио сам светом земљом", која је настала као плод неколико његових боравака у Јерусалиму и посјета Христовом гробу.

Шоћ је редовни колумниста "Барског портала". Иако у пензији, директор је и Издавачке куће "Јерусалим".

М.Ј.

Коментари
BURTAISI
BURTAISI: Vrlo interensantan lik ovaj Soc. Svestrana licnost nema dje se nije sve oprobao prvo je bio veliki vojvoda, pa profesor sad se potpisuje kao ucitelj pa hadzija a sve velike titule nema sto. Covjek non stop 1000 godina zaostaje za danasnjicom mada to nikoga ne interesuje on i dalje uporno cera po svome i nikako da mu dosadi. O sadasnosti ce vjerovatno pisati ako se kad ponovo rodi a kolko je uporan mozda mu se i ostvari. Interesuje me u kolko primjeraka je stamana ova knniga i dje se moze nabaviti vjerovatno je velika pomama pa ce morati da se dostampava ima da nadmasi Hari potera, Mirka i Slavka i ostale crtane romane. Neka je sa srecom Vojvodo samo ti ceraj dalje.
29.11.2019 01:00
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar