Ћирилица Latinica
18.08.2018.
Култура

Гостовале пјесникиње из лозничког КУД-а "Караџић"

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

У организацији Међународног удружења књижевних стваралаца и умјетника „Неказано“ из Бара у Дворцу краља Николе, у Бару, одржано је књижевно вече пјесникиња из Лознице, иначе чланица књижевног клуба КУД „Караџић“.

Барској публици су се представиле Зорица Рајкова Лукић, Невена Кокановић и др Зорка Тошић.

Поздрављајући пјесникиње, као и многобројне госте Лабуд Н. Лончар се у име „Неказаног“ обратио пјесникињама пожељевши им добродошлицу у Бар „с надом да ће ово постати традиција, те „да ће у Бар из краја Вука Караџића увијек долазити квалитетни пјесници и достојно представљати свој крај, као оне“.

Лончар се захвалио на посјети и пјесницима из Канаде, Београда и Подгорице који су се нашли у публици.

Пјесникиње из Лознице говориле су своју поезију уз музицку пратњу (гитара) локалног умјетника Славка Спајића.

У ревијалном дијелу програма наступили су у пјесници - Ранко Радовић, Светлана Тодоровић, Милоје Вељовић, Соле Сојева Шпејтим, Младен Бабовић, Надица Илић, Светозар Ђуришић, Лабуд Н. Лончар, Мишко Вучинић, Аника Вулетић, Сања Величковић, Драгана Петрић Ђокић, Наташа Лечић, Данијела Нела Јовановић, Владимир Церовић, Жељана Поповић и Данило Печурица.

На крају затварајући вече Лабуд Н. Лончар се захвалио пјесникињама из Лознице, изразивши очекивање да ће услиједити узвратна посјета пјесника из Бара Лозници, али и нова гостовања Лозничанки и Лозничана у граду под Румијом.

Према већ устаљеном обичају, пјесници и гости су након програма наствали дружење до раних јутарњих сати у кафани „Дукља, уз пјесму и вино.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar