Ћирилица Latinica
24.02.2019.
Култура

Даме афоризмима и вјетар "одувале"

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Ни вјетар који је достизао ураганску јачину и брзину није могао спријечити љубитеље лијепе писане ријечи и хумора да синоћ у Дворцу краља Николе, у Бару, присуствују промоцији темпоралне антологије “Женско писмо”, коју је уприличило овдашње Удружења књижевних стваралаца и умјетника “Неказано”.

Ријеч је о антологији афоризама у којој су приказани афоризми чији су аутори жене и то у периоду од у 120 година.

Поздрављајући присутне госте у име “Неказаног” предсједник удружења Лабуд Н. Лончар захвалио се приређивачу ове антологије Деани Саиловић која је одабрала Бар за представљање ове књиге у Црној Гори, као и то што је неколико чланица удружења “Неказано” уврстила у овај обиман и хвале вриједан пројекат.

Веселин Влаховић као писац предговора објаснио је сам назив темпорална антологија и значај писма као траг у историјском сагледавању афоризма као најкраће књижевне форме и допринос жена томе.

Деана Саиловић, гошћа удружења “Неказано” и приређивач овог дјела захвалила се љубазним домаћинима и гостима који су упркос великој хладноћи и вјетру дошли на промоцију.

Луција Уличевић, ученица IX разреда основне музичке школе “Петар II Петровић Његош” - класа Ане Вуказић, добитница многобројних награда на државном и међународним такмичењима извођењем Трогласне инвенције бр.11 од Ј. С. Баха "Токатом" од Хачатуријана, на клавиру, најавила је узбудљив наставак вечери.

У наставку вечери афористичарке Деана Саиловић из Сремске Каменице, Милојка Јововић из Подгорице , Милица Аранитовић Паповић из Тивта, Славка Кликовац из Голубоваца, Маја Мишнић из Сутомора , Нина Сарић из Никшића као и Веселин Влаховић из Подгорице казивали су своје афоризме уз аплаузе и смијех присутних.

Деана Саиловић је уз помоћ присутних аутора организовала читање по једног афоризма од сваке ауторке из “Писма” и тако су сви били споменути и на симболичан начин присуствовали овој дивној вечери.

Поред афористичара вечери су присуствовали пјесници Мирослав Јовановић Тимотијев, Милица М. Вукмановић, Младен Бабовић, Лабуд Н. Лончар, Мишко Вучинић, Маринко Павићевић, Василије Јанковић, Наташа Лечић и Триво Золак. Они су својим присуством дали подршку пријатељима који пишу афоризме.

Дружење је настављено уамбијенту ресторана”Књажева Башта” захваљујући “Падрино Монт" д.о.о, из Бара, до касно у ноћ.

Коментари
Planinka Nina Rajkovic
Planinka Nina Rajkovic : Bravooooo!!!
24.02.2019 16:26
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar