Ћирилица Latinica
24.04.2018.
Култура

Дан књиге у знаку "Неказаног"

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Поводом обиљежавања Свјетског дана књиге и ауторских права, међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника “Неказано” из Бара придружило се Културном центру Бар и Народној  библиотеци и читаоници “Иво Вучковић” на  манифестацији намијењенoj  свим профилима поштовалаца књиге, са циљем да и на овај начин допринесу подстицању, нарочито  младих нараштаја на читање и њиховом  широком  образовању.

У поподневним сатима, чланови и пријатељи „Неказаног“, испред Дворца краља Николе на популарном барском шеталишту поставили су штанд са књигама чији је издавач њихово удружење.

Штанд им је уступило Друштва маслинара, уз подршку ТО Бар.

По симболичној цијени од једног евра по наслову приближили су књигу барским читаоцима, као и туристима који одмор проводе у граду под Румијом.

Током акције продали су тридесетак књига, а поклонили  два пута више.

“Неказано” се од прошле године бави издаваштвом и за годину дана рада објавили су четрнаест књига.

Од тога је један роман, двије су стручне књиге из области економије, једна књига прича и десет књига поезије.

На креативан начин, барским шеталиштем поред мора чланови и пријатељи удружења “Неказано” говорили су  своје пјесме и приче и потписивали своје књиге.

 Гости стваралаца Бара (Светозара Ђуришића, Лабуда Н. Лончара, Младена Бабовића, Невена Милаковића, Александра Јовановића, Срђана Лековића, Срђана Бајића, Божидара Драшковића, Ранка Вујачића, Сенке Растодер, Наташе Лечић, Жељане Поповић и Жарка Маровића) били су и пјесници из Подгорице - Илија Вуковић, Милојка Јововић и Павле Бандовић, као и пјесник из Рисна - Горан Радичевић.

У вечерњем термину  пјесници и пријатељи “Неказаног” придружили су се колегама у  Дому културе Бар, гдје су до касно у ноћ говорили сегменте из својих остварења.

Коментари
Natalija
Natalija: Cestitam prijatelji moji.Zao mi je sto nisam bila u prici d budem sa vama. Samo napred "Nekazano"
26.04.2018 06:50
Laki
Laki: Nedostajala si nam!!!
26.04.2018 10:49
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar