Ћирилица Latinica
28.02.2018.
Култура

Дует Кривокапић и Мартиновић (виолина и клавир) на зимској сцени "Барског љетописа"

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Виолиниста Вујадин Кривокапић и пијаниста Бојан Мартиновић наступиће у четвртак, 1. марта на зимској сцени "Барског љетописа". Концерт, који ће се одржати у сали Дворца краља Николе почиње у 19 сати, а улаз је слободан - наводи се на сајту Барског љетописа.

Вујадин Кривокапић је рођен 1976. године у Дубровнику. Основно и средње музичко образовање стекао је у подгоричком Школском центру „Васа Павић“, у класи проф. Вилија Фердинандија.

Завршио је Факултет музичких уметности у Београду 1999. године, у класи проф. Дејана Михајловића, код којег је 2001. године завршио и магистарске студије. Након тога, 2004. године завршио је двогодишње магистарске студије на Музичком факултету у Монтреалу, у оквиру „Университе де Монтреал“, у класи проф. Елеоноре Туровскy, као стипендиста Монтреалског универзитета.

Актер је и побједник бројних интернационалних, националних и студентских такмичења.

До сада је остварио значајан број наступа у земљи и иностранству, међу којима се издвајају солистички наступи у салама „Claude-Chамpagnе“ у Монтреалу, „Lee Fоundатion" у театру у Сингапуру, „Мusicverein“ („Glaserner Sall“) и „Haus der Мusic“, у Бечу и велика сцена ЦНП-а у Подгорици.

Поред ових одржавао је солистичке концерте и у Италији, Француској, Аустрији, Америци, Канади, Сингапуру, Словенији и Хрватској, а као концерт-мајстор ансамбла „Црногорски гудачи“ и Црногорског симфонијског оркестра наступао је на фестивалима у Русији и Турској.

Доцент је на предмету виолина на цетињској Музичкој академији.

Бојан Мартиновић је рођен 1981. године на Цетињу. Потиче из музичке породице.

Нижу и средњу школу је завршио је у Котору, у класи проф. Илије Милошевића. Као изразито даровит млади пијаниста, 1996. године је примљен на студије клавира на Музичкој академији на Цетињу, у класи проф. Владимира Бочкарјова, гдје је дипломирао и магистрирао са највишом оцјеном. Током 2002. и 2003. године усавршавао се на државном Конзерваторијуму у Бечу.

Похађао је курсеве код истакнутих педагога: Владимира Овчињикова, Кристоф Бернера, Ноел Флореса и Гyргy Надор.

Један је од оснивача међународног музичког фестивала „Еспрессиво“ и међународног пијанистичког такмичења „Мања“. Снимао је за РТЦГ, РТС, ХРТ, ТВСЛО, Радио Београд и Радио Црне Горе. Професор је клавира и декан на Музичкој академији на Цетињу, стоји, поред осталог, на сајту "Барског љетописа".

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar