Ћирилица Latinica
19.12.2017.
Култура

Дјела Ива Андрића за будућу гимназијалку

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Баранка Марија Павловић, талентована ученица деветог разреда Основне школе „Анто Ђедовић” у Бару, добила је комплет дјела нашег нобеловца Ива Андрића од дневног листа „Дан”. Марија је лучоноша, врло талентован рецитатор, истиче се и у наставним и ваннаставним активностима. Већ четири године похађа Оксфорд центар гдје учи енглески језик, а седам година чланица је КУД „Јединство” из Бара.

Примајући награду, казала је да је узбуђена и изненађена што је баш она изабрана као личност која се посебно истиче.

“Волим да читам, а волим и Андрића, и захвална сам „Дану” на урученом поклону. Све ме то подстиче да и даље радим и трудим се да будем међу најбољима. Имам велику подршку својих родитеља, наставника, а посебно моје разредне Светлане Кнежевић” – казала је она примајући књиге у издању „Јумедиа Монта”, које јој је уручио Блажо Живковић, референт у дописиништву „Дана” у Бару.

 Двије године је Марија учествовала на општинском такмичењу у рецитовању, и била трећа.

“На такмичењу 2015. године сам рецитовала стихове „Дечак са златом липе у коси” Добрице Ерића, и освојила сам треће мјесто. Успјех и треће мјесто имала сам и наредне 2016. године са пјесмом ‘Учитељичин последњи радни дан’ коју је написао Александар Божовић. Била сам срећна због тих награда, а спремала сам се са својом разредном за наступ и идуће године. Задовољство ми је и фолклор који учим од Огњена Вучевића који руководи том секцијом КУД „Јединство”. Редовно идем на пробе, и није ми тешко, а рад у овом друштву ми омогућава да путујем и да упознајем нове људе и средине – каже она, и наглашава да све чиме се бави много воли, и за све има времена.
“Своје обавезе свакодневно планирам. Тачно се зна како која од обавеза долази. И имам времена за све. У свему што планирам истрајем. Не одустајем од ничег, и имам подршку породице. Мој радни дан почиње одласком у школу, затим настава, па повратак кући, и зна се, учење и остале обавезе, а сретнем се и са друштвом. Нађем времена и да прочитам добру књигу. Задњу коју сам прочитала је ‘Ничија’ Весне Дедић” – каже Марија, додајући да ће кад заврши девети разред уписати Гимназију у Бару.

Према ријечима директорице школе Станке Вукчевић, Светлана је вриједна и талентована дјевојчица пред којом је будућност шта год да изабере за своју професију.

 “Марија је фино васпитана и ученица за примјер. На свим такмичењима гдје је представљала школу имала је успјех. Она је понос не само своје породице већ и наше школе. Нема сумње да ће Марија наставити са успјесима који ће бити потврда њеног рада и труда”.

Извор: „Дан“

Коментари
Elvis
Elvis: Blazo i kultura, nekako ne znam bez tebe..
27.12.2017 11:02
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar