Ћирилица Latinica
09.06.2022.
Култура

Конкурс "Неказаног" за збирку љубавне поезије

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника „Неказано“ расписало је конкурс за заједничку збирку љубавне поезије „Пјесник – Светионик“ број 5, за потребе V Фестивала љубавне поезије „Пјесник – Светионик“.

Рок за слање радова је од 15. јуна до 30. јула, а радови послани прије и послије овог рока неће бити узети у разматрање.

Промоција и Фестивал љубавне поезије „Пјесник - Светионик“ биће у Бару д 2-4. септембра ове године.

-Заинтересовани аутори могу послати по једну љубавну пјесму дужине до 26 реда. Радове (пјесме) искљућиво слати као Wорд документ. Фонт: Times New Roman, величина 12.

Радове слати на е- маил: nekazano@yahoo.com 

Пјесме могу бити и раније објављиване, као и необјављиване, по избору аутора.

Аутори самим слањем пјесме на конкурс потврђују да је то њихов рад и организатор не сноси никакву одговорност у случају плагијата. У истом документу написати кратку биографију и тачну адресу становања.

Радове слати на ћириличном и латиничном писму, и на свим језицима региона и свијета.

Аутори који шаљу радове на матерњем језику (македонски, словеначки, енглески, француски, бугарски, руски и сл.) морају бити квалитетно преведени на српски језик-наводи се у конкурсним условима.

Из Неказаног указују да се претплата и слање књиге, котизација, наплаћују десет еура.

-Уколико у међувремену обезбиједимо спонзора, неће се наплаћивати претплата-котизација - о чему ће учесници бити благовремено обавијештени.

Достава књига биће након завршеног Фестивала, послије одржане промоције и то на територији Црне Горе поштом, а за друге земље региона и иностранства по градовима преко наших овлашћених чланова и поштом.

Радови који пристигну а који нијесу по условима конкурса неће се узети у разматрање.

Најбоља пјесма по избору жирија биће награђена штампањем књиге поезије у издању “Неказано”.

Аутори који присуствују фестивалу добиће захвалнице/дипломе за учешће на Фестивалу, а остали аутори електронске захвалнице или дипломе-поручили су из Неказаног.

Коментари
Dragoljub Pejović Paja
Dragoljub Pejović Paja : Čestitam od sveg srca na uspješnom radu. Znam da će odziv biti odličan. I nagrada je jako privlačna. Naime : Ja sam umjetnik 50.g.A pjesnik samo 4.g. Priznat sam u svijetu. Počasni DR. Arapske Akademije . Samo u C.G. Nisam nikada mišta dobio. U Srbiji jesam Zlatnu plaketu i medalju i puno povelja. I nemam samostalne zbirke . Još jednom čestitam gos. Labudu Lončaru i timu na uspješan rad.
17.06.2022 09:56
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar