Ћирилица Latinica
24.08.2019.
Култура

Окончан Други фестивал љубавне поезије, најбоља пјесма - "Шопенова река"

Аутор: Редакција 10 Оставите коментар

Спуштена је завјеса на Други  фестивал љубавне поезије „Пјесник - Светионик“ који је организовало Међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника „Неказано“ из Бара.

Током фестивала промовисан је годишњак љубавне поезије „Пјесник – Светионик“ 2 који је штампан за ову прилику. Промовисан је и „Неказано“ часопис за Хаику бр.3. Публици је представљена и књига поезије  „Ако прећутим пјесму“ – аутора Лабуда Н. Лончара. Треће ноћи фестивала одржано је вече књижевног стваралаштва Гроздане Лучић Лалић.

На фестивалу су учествовали: Вера Артемyева (Русија), Жаклина Жана Цовен (Италија), Гордана Срећковић (Холандија), Војин Тривуновић (Република Српска) Анђелка Павић (Хрватска), те ствараоци из Србије : Доц. др Раде Вучићевић, Гроздана Лучић Лалић, Славица Шешум, Мирослав Ћосовић, Светлана Тодоровић, Рамиз Шаћировић, македонска поетеса   Виолета Сековска, као и пјесници и књижевници из Црне Горе: Соња Падров Тешановић, Херцег Нови, Душко Недовић, Гордана Сарић, Горан Радичевић, Вукосав Делибашић, Славка Божовић, Слободан Вучинић, Милојка Јововић, Олга Дабовић Кликовац, Аника Вулетић, Данијела Нела Јовановић, Славка Кликовац, Илија Вуковић, Смиљана Вукићевић, Василије Васко Јанковић, Младен Бабовић, Наташа Лечић, Марко Гиљача, Мишко Вучинић, Ранко Вујачић, Лабуд Н. Лончар, Сенка Растодер и Данило Печурица.

Одлуком жирија проглашена је најбоља пјесма, и то  „Шопенова река”, коју је написала Гроздана Лучић Лалић, пјесникиња из Београда.

Поред пјесника и књижевника велики допринос фестивалу дали су вртић „Светионик, Клапа КУД“Јединство“, као и ученици ЈУ Школе за основно музичко образовање “Петар II Петровић – Његош “ Бар – Зое Бунтић, Ива Павловић, Ања Маркоч, Ксенија Ђаловић и Теодора Бабовић.

Међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника „Неказано“ посебно се захваlilo на помоћи при реализацији фестивала Туристичкој организацији Бар, „Цакан Спорту“, Ординацији „Mасоничић“ (Др Гине Масоничић), Ресторану „Гурман“ и Играоници „Старт“.

 

Коментари
Muro
Muro: i u Cetinje ima pjesnika biranija alamunje
24.08.2019 13:42
AMOR💘
AMOR💘: Sta je sa Bosancima, Albancima, Kosovarima i naravno Crnogorcima/ Montenegrinima zvati a nisu dosli ili zaboravljeni namjerno. Vazno da je Cakan dap doprinos mirodjija u svako jelo/ vegeta sto bi rekli Starobarani.
24.08.2019 13:55
Željko
Željko: Bravo Labude čestitam !
24.08.2019 14:06
Vesna
Vesna: Bravo Labude i čestitke na uloženom trudu
24.08.2019 21:49
Nena
Nena: Čestitke Nekazanom i Labudu
24.08.2019 22:17
истине ради
истине ради: Понекад размишљам да Бару заиста није потребно ниједно културно дешавање.Сваки пут се трудимо да у програм наших активности укључимо што више људи али постаје очигледно да појединим структурама не одговара наш рад.На фестивал није нико посебно позиван а дошли су они који су жељели да буду дио тих дешавања.Сви су били лијепо и дочекани и испраћени.Нијесмо никог ометали, нијесмо ником ништа лоше урадили а сигурни смо да некима јесмо понешто лијепо и добро.Довели смо у Бар људе са разних страна из различитих држава и градова и сви су они ту оставили нешто свог новца, платили смештај куповали храну.Дружили се, били весели и нијесу баш никог увриједили.Не знам чему ваши негативни коментари.И да, Цетиње има заиста врло добрих пјесника а некако ми се чини да је и највећи црногорски пјесник из околине Цетиња.И није био аламуња...
24.08.2019 23:00
Љутко
Љутко: За AMOR-a: Bio je konkurs i svi su mogli učestvovati. Zluradost ostavite za političke manifestacije. Ovdje se slavila Ljubav i Pjesma!
25.08.2019 08:17
Lulu
Lulu: Svakavog li naroda poremecenog ima!
25.08.2019 15:52
Za. Lulicu
Za. Lulicu: Vazno da si ti u vinklo. Koja ti je terapija Lulice pudlice.
25.08.2019 20:05
Crnogorac 100%
Crnogorac 100%: @Amor, odakle ti znaš kako se ko izjašnjava nacionalno? Evo Ramiz, vrsni pjesnik i pripivjedač i uz sve to dobar čovjek, makedonka, itlijani, hrvati, srbi i možda ti sa Cetinja nijesi bio pa misliš da nije bilo Crnogoraca.
25.08.2019 23:00
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar