Ћирилица Latinica
05.11.2021.
Култура

Лончар: Изузетно сам поносан на додијељену "Грамату Књаза Милоша"

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Књижевник из Бара Лабуд Лончар добитник је "Грамате Књаза Милоша" за национални допринос укупној српској књижевности за претходну годину. Ово признање додјељује Министарство културе Србије, Удружење књижевника Србије, Црквена општина Горња Добриња, Туристичка организација Пожега и Општинска управа Пожега.

"Изузетно сам поносан на додијељену "Грамату Књаза Милоша" за национани допринос укупној српској књижевности у 2020. години. Поготову што је додјељује Министарство културе Србије и Удружење књижевника Србије, чији сам члан. Наравно да оваква награда обавезује, и за мене је то својеврстан изазов да свој рад подигнем на један виши ниво. Осјећам потребу да радимо интензивније на повезивању пјесника Србије и Црне Горе, и на очувању ћириличног писма као нашег изворног писма које у себи носи генетски код свих стваралаца који су оставили неизбрисив траг од давнина до данас. Надам се да ће и наши млади ствараоци који тек закорачују у поље књижевности прихватити те истинске вриједности, да поред личног поноса оживимо општи, национални и да се вратимо старим вриједностима - казао је, између осталог, на вијест онагради, књижевник Лабуд Лончар у разговору за ,,Дан".

Лабуд Н. Лончар, рођен је 1964. год. у Иванграду, данашње Беране. Пјесник, прозни писац и колумниста. Бави се писањем поезије и прозе. Организатор многих културних манифестација и промоција. Оснивач је и предсједник  Међународног удружења књижевних стваралаца иумјетника "Неказано" из Бара. Члан је Удружења књижевника Србије. Заступљен је у тридесетак домаћих и страних антологија и зборника. Добитник је многих међународних и домаћих награда и признања. Пјесме су му преведене на енглески, француски, ње­ мачки, пољски, руски, русински, македонски и бугарски језик. Објавио је књиге поезије: "Рођење сузе", "Остављања", "На полеђини сна", "Ако прећутим пјесму" и књигу кратких прича "Свако остави неки траг".

(ДАН)

 

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
24
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar