Ћирилица Latinica
18.12.2019.
Култура

Мајкл Дадли се поново дружио сa нашим средњошколцима

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

За чланове и руководство Међународног удружења књижевних ствралаца и умјетника „Неказано“ - нема предаха.

Организовали су јуче дружење канадског хаику пјесника Мајкла Дадлија са четрдесет ученика Средње економско-угоститељске школе у њиховој школској библиотеци.

Било је друго по реду дружење Дадлија са ученицима ове образовне установе.

Како подсјећају из "Неказаног", овај канадски пјесник који је кренуо на пут по свијету у фебруару ове године био је гост ове асоцијације стваралаца и том приликом је учествовао у неколико активности које је ово удружење организовало.

Учесници дружења били су професорица енглеског језика и књижевности Сања Гачевић, професорица матерњег језика и књижевности Валентина Дробњак, чланови рецитаторске и новинарске секције, младе пјесникиње.

Испред удружења “Неказано” учествовали су Лабуд Н. Лончар, предсједник удружења, Александар Јовановић секретар удружења и чланови Наташа Лечић и Стеван Стијовић.

Како је Лончар истакао, у трећем броју часописа за културу и умјетност “Неказано“ објављене су пјесме пет ученица ове школе, а исте ученице учествовале су на хуманитарној књижевној вечери као и на промоцији чаописа бр. 3 и 4. Позвао их је на даљу сарадњу тако што ће слати своје пјесме за следећи пети број часописаа и за портал “Неказано“.

Анђела Бујић, Андреа Марковић и Санела Шкретовић ученице и младе пјесникиње чији су радови већ објављивани у часопису “Неказано“ говориле су овом приликом своје пјесме.

Из поштованај према госту ученици првог и другог разреда говорили су на енглеском језику стихове Мајкла Дадлија.

После чега се Мицхаел Дудлеy одушевљено видно задовољан обратио ученицима и говорио о свом путу од њиховог прошлог виђења.

У даљем току сусрета ученици су канадском пјеснику постављали питања о његовом путу, искуствима на њему и посебно какве су његове импресије са Грном Гором и Баром. Посебно са Старом маслином.

 

 

Коментари
Dzigi
Dzigi: Mogao je ovaj ćelo da se ljepše obuče a u trenerke ka na dzoging. Tako mi njegovog pjesništva.
18.12.2019 15:40
Љутко
Љутко: За Dzigija: Џиги, није све у одјећи. О мозгу је ријеч а очигледно је да га ти немаш, а имаш одијело? Мора да си га неже изџигерисао ;)
19.12.2019 16:16
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar