Ћирилица Latinica
10.06.2019.
Култура

Милаковићев "Последњи плотун" у београдском Дому Војске

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

У организацији Српских православних појаца, у београдском Дому Војске у сриједу 12. јуна одржаће се промоција  ЦД-а "Трилогија са Кошара" и књиге "Последњи плотун" Невена Милаковића Ликоте, из Бара.

"Последњи плотун" је збирка поезије у којој се налази сонетни венац о Јасеновцу, пјесме посвећене јунацима са Кошара, руском добровољцу, родољубива и духовна поезија, али и неколико лирских записа. 

Невен Милаковић Ликота рођен је у Подгорици 1963.године.Са поносом истиче своје личко поријекло, одакле је и „извукао" надимак. Готово двије деценије живи и ствара у Бару.

Признати српски књижевник из Црне Горе, Момир Војводић, говорећи о Ликотином стваралаштву казао је да се пој Милаковића у данашњој духовној лирици издваја оригиналношћу, знањем и страшћу вјере у свеце којима лирски служи, славећи им имена и дјела. Војводић је Милаковића назвао игуманом српске духовне поезије новијег доба.

Коментари
DJURO
DJURO: Svaka cast Nevene. Samo hrabro koracaj u tvojoj bozanstvenoj poeziji.
10.06.2019 22:11
Pero
Pero: Kad tolko volis Srbe I Ruse sta ces ovdje po buvljaku idi kod njih PA pisi do mile volje. Cus junaci sa kosara jes sio MI GA Djura vi ste obicni traktoristi a ne junaci.
11.06.2019 16:18
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar