Ћирилица Latinica
22.04.2018.
Култура

"Неказано" прославља годишњицу издаваштва: Објавили 14 књига, промовишу барски туризам...

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Поводом обиљежавања Свјетског дана књиге и ауторских права, Културни центар Бар и Народна библиотека и читаоница “Иво Вучковић” организују у понедјељак 23. априла манифестацију намијењену свим профилима поштовалаца књиге, са циљем да и на овај начин допринесу подстицању, нарочито младих нараштаја на читање и њихово широко образовање.

У оквиру акције "Бесплатно учлањење", Библиотека ће тога дана вршити бесплатан упис нових чланова у периоду од 07:00 до 19:00 сати.“

Међународно удружење књижевних стваралаца „Неказано“ из Бара прославља годину дана издаваштва па ће у склопу ове манифестације у поподневним часовима испред Дворца поставити штанд са својим књигама које ће по симболичним цијенама продавати или поклањати.

За годину дана издаваштва удружење је објавило четрнаест књига. Од тога један роман, двије стручне књиге, једну књигу прича и десет књига поезије.

Само у овој години су објављене четири књиге, а у припреми за штампу су три књиге.

Проблеми са финансирањем удружења су стално присутни, кажу у овој организацији, најављујући скоро издање и првог хаику часописа.

"Удружење ради на афирмацији младих пјесника.

Једино је књижевно удружење које је статутом и праксом дефинисало као своју активност  - промовисање туризма Бара и барске општине, као и Црне Горе, на међународном плану.

Удружење има своју фејсбук групу са око 2500 чланова, као и сајт који се свакодневно ажурира и промовише писана ријеч" -  подсјећа извршни директор "Неказаног" Лабуд Лончар.

 

Чалнови и пријатељи "Неказаног" који ће наступити у програму 23.априла у биоскопској сали Дома културе Бар од 20 часова су:

 

Лабуд Н. Лончар

Светозар Ђуришић

Младен Бабовић

Срђан Лековић

Александар Јовановић

Срђан Бајић

Наташа Лечић

Милица Кнежић

Бранка Кнежић

Жељана Поповић

Жарко Маровић

Данило Печурица

Данило Лековић

Горан Радичевић

Наталија Новаковић

Илија Вуковић

Славка Кликовац

Олга Дабовић Кликовац

Маринко Павићевић

Милица Аранитовић Паповић

Божидар Драшковић

Мирослав Јовановић Тимотијев

Милица М. Вукмановић

Виолета Жудић

Анто Баковић

Невен Милаковић

Коментари
Бранко Мијатовић
Бранко Мијатовић: Желео бих у едицији " Неказано " штампати књигу поезије . Материјал лекторисан , Ваша рецензија и прелом . Колико бих за 200 примерака требао уплатити и на који рачун . Шта је са учешћем за ХАИКУ ?
22.04.2018 14:49
Branka
Branka : Дивно .хвала ! 23.о4.2018 , Биоскопска сала Дома култууре - Бар ,у колико часова ???
22.04.2018 15:24
Љутко
Љутко: “Nekazano” ће од 17.00 до 19.00 испред Дворца бити са барским ауторима а у 20.00 ће бити вече у Биоскопу, на коме ће учествовати и њихову чланови. Тамо на лицу мјеста можете договарати оно што Вас интересује...
22.04.2018 20:26
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar