Ћирилица Latinica
14.05.2020.
Култура

„Неказано“ расписало нови конкурс за заједничку збирку љубавне поезије

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника „Неказано“ расписало је конкурс за заједничку збирку љубавне поезије „ПЈЕСНИК – СВЕТИОНИК“ Број 3, а за потребе „Трећег фестивала љубавне поезије Пјесник – Светионик“.

Заинтересовани аутори могу послати по једну љубавну пјесму дужине до 28 редова.
како је саопштено из те асоцијације, радове је потребно слати искљућиво као Wорд документ, у фонту Times New Roman, величине 12...

Радови могу бити већ објављиване и необјављиване пјесме, а шаљу се на ћириличном и латиничном писму, и на свим језицима региона и свијета.

Аутори који шаљу радове на матерњем језику (македонски, словеначки, енглески, француски, бугарски, руски...) морају бити квалитетно преведени на српски језик. Котизација се наплаћује у висини од 10,00 € (уколико се у међувремену обезбиједи спонзор неће се наплаћивати, а о чему ће учесници бити благовремено обавијештени).

Достава књига ће се вршити по завршеном Фестивалу, а по одржаној промоцији, и то на територији Црне Горе поштом, а за друге земље региона и иностранства по градовима (преко овлашћених чланова Удружења).

Рок за слање радова је од 15. до 29. маја 2020. године. Радове слати на е- маил: nekazano@yahoo.com

Они радови који су пристигли а који нијесу по условима конкурса неће се узети у разматрање.
Најбоља пјесма по избору жирија (који ће се накнадно одредити) наградиће се продуженим викендом у Бару, за двије особе. Остали аутори ће добити захвалнице или дипломе за учешће на Фестивалу.

Промоција и Фестивал љубавне поезије „ПЈЕСНИК - СВЕТИОНИК“ одржаће се у Бару, у времену од 25 до 29. јуна 2020. године, уколико дозволи ситуација са вирусом Ковид -19. У супротном, биће одређен термин у септембру ове године, саопштено је из Међународног удружења књижевних стваралаца и умјетника „Неказано“.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar