Ћирилица Latinica
17.12.2019.
Култура

Нобеловац почасни члан "Неказаног": Бар и Црна Гора раширених руку чекају Хандека

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

Међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника "Неказано" саопштило је да је за свог почасног члана прогласио добитника Нобелове награде за књижевност Петера Хандека, и упутило му јавни позив да буде гост ове асоцијације у Бару и Црној Гори.

***

 "Несвакидашња нам је част да смо у прилици да честитамо Петеру Хандеку аустријском писцу и знаменитом свјетском ствараоцу Нобелову награду за књижевност.

Својим књижевним, али и животним дјелом, свједочећи најфинију могућу писану ријеч, али и свједочећи истину, овај доказани пријатељ свих слободољубивих народа свијета, одавно је завриједио највеће књижевно признање које један писац и интелектуалац може да добије" - стоји у саопштењу "Неказаног" које потписује предсједник Лабуд Н. Лончар.

"Честитајући му Нобелову награду за књижевност, Петеру Хандкеу упућујемо и јавни позив да у најскорије вријеме посјети Црну Гору и Бар, гдје изражавамо жељу да му Међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника "Неказано" буде домаћин.

У исто вријеме обавјештавамо јавност да је Управни одбор овог Удружења донио одлуку да Хандкеа прогласи својим почасним чланом, што нас чини додатно почаствованим и срећним" - стоји у саопштењу.

Готово истовремено, Хандека је за свог почасног члана прогласило и Удружење књижевника Црне Горе.

Коментари
Poštovanje
Poštovanje: Svaka čast, moje duboko poštovanje za sjajnog književnika i čovjeka!
19.12.2019 14:57
Baranin 100%
Baranin 100%: Jedno pitanje za cijenjenu redakciju. Koji je razlog sto mi ne objaviste komentar, niti nas je sve jedna majka rodila niti moramo svi isto da mislimo ja sam za partizane vi za cetnike ja za Partizan vi za Zvezdu i sta je tu sporno ovaj portal postoji da svako iznese svoje misljenje vi vjerovatno mislite drugacije ali pustite i nase komentare ako mozete pustiti komentar zankovica koji hoce da presjedniku zabode glogov kolac pa sta vi onda stitite ovu protuvu od toboze nobelovca. U nadi dacete objaviti taj komentar hvala.
20.12.2019 23:44
Baranin 100q
Baranin 100q: Opet ja lijepo i kulturno sam vas zamolio da mi objavite komentar o ova dva smrada ali kako vi taj nezik ne razumijete onda vam moram reci vasim koji cete vjerovatno razumjeti. J... vas peter handek i labud loncar i vi njih da se razmnozavate da vam se ne zatre to sjeme pogano. Nema ljutnje pa u buduce ili objavljujte sve ili nista razumjeste li ili da vam crtam. UIPPPPP.
22.12.2019 00:40
Љутко
Љутко: За Baranin100g : Изедеш нашем Лабуду “оно” од Лабуда!!! Мислиш да си паметнији од Нобеловог комитета? Ај да формираш ти твој комитет или питај двој комитет или питај газде кога прво да прпгласиш за Хајвана године! Колико знам Лабуд нема газде!!! Нити ће имати! Можете само сањати да имате .... од Лабуда!!!
23.12.2019 07:32
Za. BLJUTKA
Za. BLJUTKA: Dobro Bljutko hajvanu za 2o19 godinu. Sto ti mislis na jednu stranu Haski tribunal kaze bio genocid a komisija za dodjelu nobelove nagrade to zanemaruje i ta bitanga dobija nobelovu nagradu kome vjerovati Bljutko. Sto rece castis me labudovim mudima, ti i on umjesto toga imate filter vrecice za caj. A ti i on meni naduvate muda kroz mirasa. Pockem se na vas dvoicu i ovog gada i njegovu nobelovu nagadu. Razumjeli bljutko Hajvanu.
23.12.2019 15:11
Љутко
Љутко: Мајмуме од мајмуна! Нико не спомиње Хаг! Чињеница је да синти угитиљип у ту болесну главуџу да си паметнији од Нобеловог кпмитета, Академије наука и сл. Може бит! Има оних што мисле да су Наполени и сл. Сачмана Руждија да доведе човјек у Бар и то би ти сметало! А кажеш да сам Бљутко? Мора да си ми га лизнуо ;) трпи и гутај! Сматрам ову “академску” преписку завршеном јер не желим да ометам тај твој болесни мозак, ако га омаш. И не желим се спуштати на тај глибави ниво! Доста би обога за 2019! Опрем добро!
23.12.2019 23:32
XXL
XXL: Sta je bilo bljutko bre sta si se uspandrcao pa kolko si pravopisnih gresaka napravio u bre sto se glupiras magarcino jedna avetna. Popusis mi mirasa gljibo gljibavi, fuj, fuj.
24.12.2019 14:02
Љутко
Љутко: За XXL: Гљибо ти сестру огљибао! Грешке у куцању нијесу ништа непознато у коментарима али ме узнуњуке помисао да си ми га и ти опробао па ти је познат тај бљутави укус! А нијесам вам га давао нити би га дао у ваша прљава уста! Јаки сте ми ви Нобеловци! Идите сад питајте газде шта још да ланете! Празник је данас глибочи! Зар вам ништа није свето?
24.12.2019 17:19
Za. Gljiba
Za. Gljiba: Pa ti da imas praznik i da znas sto je to nebi lajao ko pasce kus bre dzukelo.
24.12.2019 20:12
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar