Ћирилица Latinica
10.09.2019.
Култура

"Част и власт" (ВИДЕО - промоција књиге Вука Вујовића)

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

У организацији Издавачке куће "Јерусалим", Удружења "Умјетност без граница" и Православне Црквене општине Бар, у Парохијском дому код цркве Светог Николе у Старом Бару прексиноћ је одржана  промоција књиге "Част и власт", аутора хаџи Вука Вујовића.

О Вујовићевом остварењу које свједочи о мање познатим историјским фактима који се тичу Црне Горе од 16. до прве половине 18. вијека,  говорили су професор Драгиша Шоћ хаџија и отац Никола Радовић, а програм промоције у пуној сали Парохијског дома водио је пјесник Миладин Трифовић.

Вујовић, иначе дипломирани правник,  у књизи која заправо представља својеврсни научни рад, позива се на веома релевантне и кредибилне историјске изворе.

"Као намјерно у највећем дијелу јавности прећуткује се истина да је између Црнојевића и Петровића за два и по вијека Црном Гором владала племенита лоза Војиновића (која потиче од Немањића) старином из Вучитрна, са Космета, од којих Вујовићи воде поријекло", казао је Вујовић поред осталог.

Вашој пажњи препоручујемо видео запис са промоције одржане у Старом Бару.

 

 

Коментари
Милан
Милан: Поштовање, волео бих да купим књигу "Част и власт" аутора хаџи Вука Вујовића. Може ли ко да помогне при куповини? Живим у Србији. Поздрав и свако добро!
08.03.2020 18:06
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar