Ћирилица Latinica
24.02.2018.
Култура

Отворена изложба сликарке Станковић - Дробњак и представљен Културни календар

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Како је „Барски портал“ и најавио, изложбом академске сликарке Данијеле Станковић - Дробњак синоћ је у хотелу "Корали" у Сутомору почео културно-умјетнички програм НВО "Ново и љепше Сутоморе" за ову годину.

Изложбу је отвроила Анастазија Мирановић, историчар умјетности, казавши поред осталог да пејзажи Данијеле Станковић - Дробњак нису пуке реминисценције стварности или ухваћени кадрирани сегменти реалног свијета, већ су ухваћени детаљи сјећања “који с драматичним, епским заплетима хорорвакуовски запосиједају простор”.

Станковић – Дробњак завршила је Факултет ликовних умјетности на Цетињу у класи професора Смаја Караила, а ради као ликовни педагог у О.Ш. "Југославија" у Бару.
Изложена су њена 23 рада из циклуса "Морске приче".

„Дјетињство је нешто што у свима нама оставља траг, мене је као "приморско" дијете увијек фасцинирало море, плаже, морско дно, његова тишина и хармонија. То је неки паралелни свијет сличан нама и данас такође, тражим инспирацију у томе“ –казала је Данијела Станковић - Дробњак , о чијем ликовном стасавању је говорио уредник "Културног календара Сутоморе 2018 ." публициста Владимир Лукшић.

Он је уједно најавио серију занимљивих манифестација у овој години, укључујући и валоризацију манастирског комплекса Марије Ратачке, на морском рту између Бара и Сутомора. Програм је водила Тијана Вукчевић.

Изложба Данијеле Станковић Дробњак у хотелу „Корали“ траје до понедјељка, 26.02. када се сели у барску галерију "Велимир А Лековић".

Вече у „Коралима“, бриљантним наступом на гитари употпунила је мр Ивана Цикић.

Коментари
Pravo Sutomore
Pravo Sutomore: Ovaj Lukšić postade nekakav stručnjak veliki...pričaju stariji mještanu da kad je bio u osnovnoj crtao je kukaste krstove po klupi...a Slobodanka nam se u sve razumije...umjetnost,politika,sport,turizam...dje je krila sve te talente 50 godina...
25.02.2018 09:03
Toni
Toni: A moze li neki fini dogadjaj da prodje bez sujete iskomleksiranih komentatora, koji od dokolice i ljubomore mrze prvo sebe pa cijeli svijet
25.02.2018 10:52
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar