Ћирилица Latinica
15.11.2019.
Култура

Печурица одушевио, публика није жалила дланове

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Пред бројном публиком, у којој је било пуно младих Баранки и Барана, у Дворцу краља Николе у Бару одржана је промоција књиге “Комета туге” младог пјесника Данила Печурице, који се недавно представио и на Београдском Сајму књига. Организатор промоције било је Удружење "Неказано", које је уједно и издавач остварења младог ствараоца.

“У времену реалитија и других сумњивих вриједности, друштва обавеза број један сваког удружења које се бави стваралаштвом требало би да је рад са младим ствараоцима. Ми смо крунисали наш скоро трогодишњи рад са Данилом Печурицом и резултат тога је ова дивна књига.

Данило је са осамнаест година објавио прву књигу, учествовао са нама на Сајму књига у Београду и продао прве примјерке”, рекао је Лабуд Лончар, предсједник удружења “Неказано”, а публиканије жалила дланове аплаузима награђујући дјело млађаног аутора.

Гроздана Лучић Лалић је, испред Удружења књижевника Србије, поздравила присутне и говорила о њеном раду са Данилом. Ускоро ће, како је најавила, бити потписан Меморандум о сарадњи Удружења књижевника Србије и Међународног удружења књижевних стваралаца и умјетника “Неказано” из Бара.

Стихове из књиге “Комета туге”, поред аутора говорили су Гроздана Лучић Лалић, Лабуд Н. Лончар, Владимир Церовић, Стеван Стијовић и Светозар Ђуришић. Посебан угођај донијеле су младе пијанисткиње – ученице Музичке школе “Петар II Петровић Његош“: Ксенија Ђаловић, Лана Милановић и Николина Лукшић, из класе професорице Јелене Добрковић.

Коментари
Љутко
Љутко: Браво“Неказано”! Тако се ради са младима! Честитке младом Данилу! “Неказано” - казује!!!
17.11.2019 13:09
Stanica/ Ćaka
Stanica/ Ćaka: Bravo!!! " Nekazano" ! Bravo Labud N. Lončar i svi koji činite da se ODRŽI knjiga, čita i piše (štampa)!!! Bravo za Pečuricu i sve mlade na putu književnosti i umjetnosti! A i za starije, naravno!!!
17.11.2019 13:49
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar