Ћирилица Latinica
18.04.2018.
Култура

Представљена Матица српска

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Српско културно друштво „Слово љубве“ из Бара организовало је у понедељак, 16. априла у малој сали барског Дворца краља Николе представљање Матице српске Друштва чланова у Црној Гори.

У промоцији Матице српске учествовали су проф. др Јелица Стојановић, предсједник, доц. др Драго Перовић, члан Извршног одбора, мр Милорад Дурутовић, члан Извршног одбора, као и аутори који су издавали књиге у окриљу овог Друштва протојереј Слободан Бобан Јокић, Јанко Јелић и Радинко Крулановић.

Промоцију је употпунила пијанисткиња Душанка Јарамаз.

Матица српска, Друштво чланова у Црној Гори основана је као научно и стручно невладино удружење 17. јула 2010. године у Подгорици.

Одлуку о оснивању Друштва донијели су чланови Матице српске који живе у Црној Гори, што је подржано од стране Управног одбора Матице српске из Новог Сада.

Друштво је основано у циљу његовања духовног и културног живота, развијања и промовисања књижевности, умјетности и науке.

Друштво његује, развија и проучава језик и културу српског народа, без обзира на то у којим државама његови припадници живе, као и његове културне, научне и друге везе са словенским, сусједним и другим народима у свијету.

Коментари
kkk
kkk: Koliko vidim po prezimenima sve Niksicani.
18.04.2018 09:36
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar