Ћирилица Latinica
27.06.2018.
Култура

Промоција књиге "Испод коже" Неранџе Костић

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Дворац краља Николе је прексиноћ био мјесто окупљања љубитеља писане ријечи.

Међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника „Неказано“ из Бара направило је уз помоћ Културног центра Бар промоцију књиге „Испод коже“ пјесникиње из Србије, Неранџе – Нене Костић.

На почетку вечери, предсједник Удружења“Неказано“ Лабуд Н. Лончар је поздравио пјесникињу, многобројне госте и посебно се захвалио НВО „Жене Бара кувају“ и „Удружење жена Зете – Госпојине“, као и представницима удружења „Визија“, „Горске виле“ и „Зенита“, истичући ћињеницу да „Неказано“ као мост спаја пјеснике из читавог свијета, као и Удружења а све у циљу популизације лијепе, писане ријечи.

 Говорећи о издаваштву напоменуо је да је „Неказано“ објавило седамнаест књига за годину дана рада и потенцирао да је вечерас присутна пјесникиња Милојка Јововић једна од аутора заступљених у првом Хаику часопису, којој је уручио неколико примјерака истог.

 Представница НВО „Жене Бара кувају“ Марија Маја Радовић је поздравила пјесникињу Костић, „Неказано“ и госте и укратко представила друштво „Жене Бара кувају“ које се баве хуманитарним радом кувајући и помажући социјално угрожене становнике Бара а поред тога се баве умјетничким рукотворинама које су излагале на Барским манифестацијама, на дочеку крузера када уплове у Луку Бар – као и вечерас украшавајући салу гдје се одржавало вече са сјајним радовима Јасне Брњаде.

 Снежана Вулин, представник НВО „Удружење жена Зете – Госпојине“ такође је поздравила и упознала пјесникињу и госте са „Госпојинама“ и њиховом жељом да сачувају старе занате са подручја Зете и овом приликом пјесникињи Костић и НВО „Жене Бара кувају“ на поклон уручила по један свој рад тј. умјетничку слику. А испред „Неказано“ поклон пјесникињи у знаку добродошлице је уручила Наташа Лечић, и то свој ручни рад.

 Модератор ове вечери била је сјајна пјесникиња из Подгорице Аника Вулетић која је говорила о пјесникињи Неранџи Костић, набрајајући све манифестације на којима је пјесникиња учествовала, као и освојене награде на тим манифестацијама.

Неранџа Костић се захвалила удружењу „Неказано“ и присутним гостима на дивној вечери и атмосфери, после чега је Гордана Сарић читала пјесме из збирке „Испод коже“ ауторке Костић, на опште задовољство публике.

 Затим су се смењивале пјесникиње Аника Вулетић и Неранџа Костић говорећи стихове из књиге „Испод коже“.

 На задовољство публике Наталија Новаковић, пјесникиња, сликарка и соло извођач, отпјевала је без пратње музике двије староградске пјесме са југа Србије.

 Пред сам крај вечери гошћа је изразила жељу да чује стихове својих гостију, чему су домаћини изашли у сусрет. По први пут, нова чланица удружења „Неказано“ Данијела Нела Јовановић , а на задовољство присутних је одрецитовала једну своју пјесму. После ње присутнима једну своју пјесму говорила је Сања Величковић.

 Представници „Визије“ и „Зенита“ Славка Кликовац и Милан Рајовић поздравили су присутне и укратко упознали са својим удружењима.

На крају Лабуд Н. Лончар се у име „Неказано“ захвалио гостима и пјесницима и пожелио свима срећу и успјех у даљем раду.

Након тога је Неранџа Костић потписивала своје књиге а гости су се окрепљивали са домаћом лозом, вином и соковима.

Пише: Зоран Тодоровић

Коментари
Љутко
Љутко: За вријеме давања представе у току Барског љетописа окупити оволику публику је успјех. Респект!!!
27.06.2018 17:17
za LJutka KKK
za LJutka KKK: A znas koliko vas je culo za tu Kosticku, 5, ali postpo je ona iz srbije onda veljesrbi navalise da prisustvuju toj velicini pjesnickoj haaaaaaaza L
30.06.2018 13:42
Љутко одговара непознатом:
Љутко одговара непознатом:: Чуло је за њу више него за тебе “анонимусе побачени” а за оне из Загреба и Рожаја који се шире на “Барском” љетопису су чули???? 3,14!!!!
20.07.2018 00:14
Љутко за ККК
Љутко за ККК: Да то преведем твоје “име”? ККК?
20.07.2018 00:16
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar