Ћирилица Latinica
08.09.2019.
Култура

Промоција књиге "Част и власт" Вука Вујовића

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

У Парохијском дому код цркве Светог Николе у Старом Бару, вечерас (недјеља) у 19 сати биће промовисана књига "Част и власт" аутора Вука Вујовића.

У свом остварењу које је својеврсни научни рад, Вујовић, иначе дипломирани правник, нарочито обрађује историју  Црне Горе XVI., XVII. и прве половине XVIII. вијека.

Како Вујовић потенцира, на овај корак се одлучио црпећи бројне историјске изворе, јер се, као намјерно у највећем дијелу јавности прећуткује истина да је између Црнојевића и Петровића за два и по вијека Црном Гором владала племенита лоза (која потиче од Немањића).

"Нит' је тада било теократије, нити је тачно да Црна Гора није била слободна, каже на једном мјесту аутор књиге која је већ завриједила озбиљну пажњу јавности.

Вук Вујовић рођен је у Бару 1985.године, гдје је завршио основну школу и гимназију, док је Правни факултет Универзитета ЦГ завршио у Подгорици.

 

Коментари
Taki
Taki: Svaka cast Vuce. Zelim uspjesnu promociju. Neka se zna istina, Nemanjici su ponos Crne Gore i drugih srpskih zemalja.
08.09.2019 09:52
Viki
Viki: Opet Srbovanje po Baru pa posle kuku lele. Manite se tih skupova dje falsifikujete istoriju Crne Gore. Koji Nemanjici i bakraci, oni su nas okupirali, ovo je NATO zemlja ponosna, bastinimo zapadne vrijednosti, i hocemo u porodicu civilizovanih naroda.
08.09.2019 11:05
Zdravko D.
Zdravko D. : Bravo! Pozitivno sam izbenađen a i to je i očekivati od Vuka! Momak na mjestu koji je viđen u gradu, da je sreće da se su takvi na čelu Bara a ne koje kavi...
08.09.2019 11:11
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar