Ћирилица Latinica
25.04.2021.
Култура

Промоција часописа "Неказано" уз уручење признања "Божидар Филиповић Фићо"

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Нема предаха за прегаоце из Међународног удружења књижевних стваралаца и умјетника "Неказано" из Бара. Они су у овдашњем Дворцу краља Николе приредили промоцију новог броја свог часописа за културу и умјетност „Неказано“.

Тиме је истовремено обиљежен и Свјетски дан књиге и ауторских права, послије паузе у јавним наступима од скоро годину и по дана.

"Исказујем посебну захвалност нашим пријатељима пјесницима који су за ову прилику допутовали из Београда, Ниша, Бијелог Поља и Подгорице, као и свим посјетиоцима, жао нам је што је ово вече под маскама, али, важно је поштовати мјере заштите Министарства здравља.

На помоћи у реализацији промоције и дугогодишњој сарадњи на опште задовољство захваљујем ЈП Културни центар Бар, Средњој економско угоститељској школи (СЕУШ) и барској Школи за основно музичко образовање “Петар II Петровић Његош”-казао је Лабуд Н. Лончар, предсједник удружења “Неказано”.

 Он је подсјетио да су чланови Удружења од посљедица пандемије изгубили многе своје пријатеље, чланове породица и колеге из удружења, након чега су учесници и посјетиоци промоције минутом ћутања одали почаст свим жртвама пандемије вируса короне.

Признање за допринос књижевном стваралаштву за 2020. “Божидар Филиповић Фићо” коју је установило “Неказано”, додијељено је ученицима СЕУШ.

Ранка Филиповић, супруга покојног Божидара, уручила је признање наставници Ивани Кецојевић која је награду примила у име ученика школе.

У програму прославе и промоције учествовали су пјесници и пјесникиње Славка Војиновић Масоничић из Ниша, Гордана Срећковић из Холандије, Душко Недовић из Бијелог Поља, из Подгорице Аника Вукетић, Милојка Јововић, Зоран Мићовић, Милуша Милошевић, из Бара Ана Спасић, Наташа Лечић, Сенка Растодер, Василије Јанковић, Марко Гиљача и Ранко Вујачић.

Из СЕУШ су наступили наставница Ивана Кецојевић и ученици Енеса Сукић, Марија Никотић и Шпиро Огњеновић.

Музичку школу су представљале ученице IV разреда у класи професорице Јелене Добрковић-Анђела Николић која је освојила I мјесто на онлајн такмичењу “Piccolo Piano Talents” – Удружења за креативн развој дјеце “Piccolo” из Сремске Митровице и Катарина Кукић која је освојила I мјесто у I категорији клавира на интернационалном фестивал музике “Примавера” у Етно селу “Станишићи” код Бијељине.

Послије уручења признања и захвалница за допринос прослави Дану књиге, ученицима ових школа пјесници су казивали по једну своју пјесму. Удружење је поклонило својим гостима педесет примјерака часописа Неказано бр.7 и још педесетак примјерака часописа и књига из свог издаваштва.

Програм је завршен ријечима наде да се пандемији стало на крај “и да нас очекују нова књижевна дружења и успјеси”

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar