Ћирилица Latinica
27.06.2022.
Култура

Пјесник Лончар у Охриду освојио прво мјесто међу 40 страних пјесника

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

На VII Међународној поетској манифестацији ,,Охридски поетски бисер” – 2022 Лабуд Н. Лончар, пјесник из Бара, је у категорији 40 страних аутора освојио прво мјесто.
Манифестацију "Охридски поетски бисер” организује по седми пут Удружење за књижевност и културу „Охридски песнички бисер” из Охрида. Лончар је ово признање добио за пјесму “Облачиш кишу” док је друго мјесто освојила Мирјана Светозаревић, из Србије, за пјесму “Жедне несанице” а треће мјесто је заузео Адемир Адо Халиловић, из БиХ, за пјесму “Води ме”.

“Постоје манифестације и мјеста на које желите поћи али се нешто по неписаном правилу испријечи. Овог пута кривац мог неодласка на Охридсеке поетске бисере, у Охриду је један мали паук . Тачније његов ујед који се претворио у бурну алергијску рекацију. Иначе сам планирао да заједно са пјесницима из Србије, из удружења "Чегар" и "Бранко Миљковић", отпутујем у Охрид и тамо натавимо дружење са нашим пријатељима, пјесницима, из Сјеверне Македоније.

Обрадован сам што је стручни жири одабрао баш моју пјесму "Облачиш кишу" - међу пјесмама многих познатих пјесника из региона и читавог свијета. Моја пријатељица, сјајна пјесникиња, Мирјана Светозаревић, из Ниша, иначе почасни члан нашег удружења "Неказано" освојила је друго мјесто и ја јој овим путем на заслуженом признању искрено честитам. Мирјана је и у моје име подигла признање за освојено прво мјесто, које ће ми бити уручено на V међународном фестивалу љубавне поезије “Пјесник – Светионик”, у септембру, на којем ће бити присутни и представници Удружења "Охридски поетски бисер". Пјесницима Македоније који су награђени искрене честитке, а посебно најмлађим учесницима - ријечи су Лабуда Н. Лончара, пјесника и предсједника Међународоног удружења књижевних стваралаца и умјетника “Неказано”.

Мирјана Светозаревић, нишка пјесникиња је казала да се осјећа почаствовано што је баш она пред окупљеним песницима из Македоније и из земаља у окружењу, два пута преузимала награду.

Први пут - за најбољег на овогодишњој медђнародној манифестацији "ОХРИДСКИ ПОЕТСКИ БИСЕРИ"- Охрид 2022 - првонаграђеног Лабуда Лончара, чије стихове изузетно, каже, воли, и други пут - за себе.

"Необично ми је жао што Лабуд, мој велики пријатељ и велики црногорски пјесник, са великим разлогом овога пута није био у Охриду, међу македонским и српским пријатељима који су се радовали да га сретну и чују, али сам срећна да ћу му ово признање и освојени охридски бисер - баш ја моћи да предам у Бару, на V Меđународном фестивалу љубавне поезије "ПЈЕСНИК - СВЕТИОНИК", чији је он оснивач, и заштитни знак"- казала је Светозаревић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar