Ћирилица Latinica
31.08.2018.
Култура

Ревија пјесника и "Економско пропали подрум"

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

У организацији Mеђународног Удружења књижевних стваралаца и умјетника „Неказано“ синоћ је одржана  промоција књиге прича сатире аутора Мирослава Ћосовића, из Београда.

У присуству пјесника Бара, Подгорице, Рисна, Београда и специјалног госта Ранка Радовића, пјесника из Канаде, о књизи сатиричних прича  Ћосовића под називом „Економско пропали подрум... и још понешто“ говорио је Лабуд Н. Лончар, предсједник удружења „Неказано“.

Осврћући се на оштру сатиру која исмијава данашњи начин живљења и свакодневне рекламе и занимања Лончар је истакао да га је читање књиге на почетку „нервирало“, да би касније пронашао смисао и успоредио са чувеном „Групом ТНТ“ тј. начин казивања у књизи је као код живота чланова поменуте , легендарне групе.

Ћосовић је говорио своје приче са коментарима, да би на крају све  "зачинио" својим афоризмима.

У наставку вечери, пјесник из Канаде, иначе „љетњи“ становник Бара, Ранко Радовић, почастио је публику са неколико својих пјесама.

Говорили су потом пјесници из Рисна Славица Шешум и Горан Радичевић, из Подгорице Војин Вулетић, Наталија Новаковић, Милојка Јововић, Илија Вуковић, Данијела Нела Јовановић, Санај Величковић и Драгана Петрић Ђокић, из Вирпазара пјесници Светозар Ђуришић и Срђан Лековић, као и писац Жарко Маровић, а из Бара пјесници Младен Бабовић, Наташа Лечић, Сенка Растодер, Рајко Јоличић, Мишко Вучинић и Лабуд Н. Лончар.

Завршавајући програм  Лончар је у име Удружења „Неказано“ најавио скоро штампање првог часописа „Неказано“ –  за књижевност и умјетност, напомињући да је први број намијењен покојном пјеснику и пријатељу Рајку Шћепановићу из Подгорице. Обавијестио је колеге и публику да је сазано да их је ових дана такође прерано напустио пјесник Бојан Касаповић, иначе члан удружења „Неказано“.

За крај је прочитао пјесму „Кад се пјесник и птица сударе на небу“намијењену Спасоју Коменићу – Зису, пријатељу Удружења који је такође преминуо ове године. Напоменуо је да  "пријатеље не смијемо заборавити већ их пјесмом требамо чувати од заборава".

Дружење је традиционално настављено у кафеу „Дукља“ уз  црмничкоп вина из Годиња, поклон пјесника Срђана Лековића.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar