Ћирилица Latinica
26.01.2019.
Култура

Са академије у Бару: Свети Сава свих нас слава (ВИДЕО)

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Светосавска академија која је под покровитељством Православне црквене општине Бар организована у великој сали Културног центра на Тополици започела је синоћ тропаром Светом Сави који је извео хор при Саборном храму Светог Јована Владимира, под вођством професорице и диригента Маје Басарб.

Након што је поздравно слово изговорио протојереј-ставрофор Слободан Зековић, о Светом Сави и значају који светитељ има у Црној Гори говорио је  професор и историчар са Цетиња Предраг Вукић.

На бину је потом поново изашао хор и из свог богатог репертоара отпјевао пјесме: „Молбе Светом Сави“ и „Српска слава“. Млади барски ствараоци - трио на виолини - Сара Ковачевић, Ана Николоска и Вук Мастиловић, у класи професора Ватрослава Симића, извели  су „Адађо“ од Волфганга Амадеуса Моцарта, први став.

Пјевачка група „Дарови Светог Јована Владимира“ отпјевала је двије пјесме, по једну из Србије и Црне Горе: „Да сам извор вода ладна“ и „Ком планина“.

Наступио је потом млади састав КУД „Свети Јован Владимир“ који се представио игром из Црне Горе. Дјечји хор кији води професор Александар Саша Басараб  отпјевао је двије композиције: „На Светога Саву“ и „Дјело Светог Саве“. 

Дјеца која похађају православну вјеронауку извела су игроказ по пјесми о Светоме Сави.

На крају Светосавске академије сви учесници заједно су отпјевали химну Светом Сави.

Дејан Вукић

www.mitropolija.com 

Коментари
Каћа НК
Каћа НК: Браво за барске Светосавце. Без Светог Саве и Светог Василија Црној Гори нема спаса. Отуђени и заблудели да им се врате, враћајућ'се тиме и својим прецима.
26.01.2019 12:08
Za Kacu
Za Kacu: Ko si bre ti vrano jedna da sudis ko je otudjen i zabludeo gledaj svoja posla i svoje dvoriste pusti druge da sami misle i donose odluke.
26.01.2019 12:23
SOS
SOS: Posrbica svih zemalja ujediniti se.
26.01.2019 12:26
SrbIN
SrbIN: Bravo!🔴🔵⚪️
26.01.2019 13:45
crmnicki
crmnicki: kako je ovo tesko gledati ovim Montenegrinima i Rasbicama, jer ste Vi svjedoci njihove SRAMOTE, i njihovog Kukavicluka, jer ih podsjecate da se nisu Svi prodali i na kosti pradjedovske pljunuli za saku mekinja. Zato vas i mrze jer dok postojite Vi ima ko i da ih podsjeca koji su Moralni sljam . Zivi bili jos 100godina i ostali NESALOMIVI.
27.01.2019 23:36
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar