Ћирилица Latinica
16.03.2018.
Култура

Сликар Горан Ћетковић о својој изложби у Дворцу: Једна од мојих најбољих поставки

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

У барском Дворцу краља Николе синоћ је отворена изложба слика „Гласови тишине“ признатог умјетника Горана Ћетковића, у оквиру зимске сцене „Барског љетописа“.

Како је на отварању казала историчар умјетност др Анастазија Мирановић, ријеч је о сликама чији центар запосиједају фронтално импостиране главе, које својом изражајном гестикулацијом, мимиком, погледом, криком, јауком прекидају тишину из које израњају, као авети и опомене, као подсјетници и сјећања...

Аутор није крио импресије.

„Искрено речено, мени се чини да је ово једна од најбољих поставки везаних за моје изложбе. У овом су се простору слике једноставно и максимално добро уклопиле.

Стварно сам презадовољан. Ово је наставак приче која је почела прије више од пет година, када сам дао назив циклусу „Гласови тишине“.

Тог назива се нисам одрекао ни сада, јер максимално одговара самој идеји и поставци од првог дана, када сам кренуо у ову причу.

Ово, вечерас изложено, представља најновију поставку радова и задњу серију у циклусу „Гласови тишине“, и ово су буквално најновији радови, које премијерно представљам овдје, казао је Ћетковић.

Поставка слика црногорског сликара Горана Ћетковића у Дворцу краља Николе ће бити до 15.априла.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar