Ћирилица Latinica
15.07.2019.
Култура

Сутоморски фестивал културе у знаку пјесника

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

"Дани Заграђа", фестивал културе и забаве који се сваког љета одржава у Заграђу крај Сутомора, у наставку овогодишњег програма, угостио је синоћ бројне културне посленике и љубитеље писане ријечи на платоу "Виле Ћетковић".

Изузетно посјећено вече, након благослова пароха спичанско-мишићког Марјана Петковског, почело је наступом популарног хора КУД-а "Свети Јован Владимир" из Бара. 

Традиционално, уз бројне пјеснике из Црне Горе, Србије, али и из Русије и Холандије, наступили су и гуслари Љубо Милић и Милован Мишо Кубуровић, стални учесници сутоморског фестивала ћирилице.

Организатори вечери били су НВО "Дани Заграђа" и Међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника "Неказано" из Бара, чији предсједник Лабуд Лончар је најприје и поздравио присутну публику.

Након тога услиједио је својеврсни пјеснички маратон, а своја остварења за микрофоном су говорили -  Славица Шешум, Горан Радичевић, Вера Артемјева, Надица Илић,  Светлана Тодоровић, Мишко Прелевић, Гордана Срећковић, Никола Ненезић Чудесни, Сања Величковић, Данијела Нела Јовановић, Милојка Јововић, Радован Хаџи Радовић, Мишо Кубуровић, Веселин Вујовић Велвет, Божо Вучић, Олга Дабовић Кликовац, Снежана Вулин говорила је пјесме Анике Вулетић (која је била спречена да присуствује вечери), Светозар Ђуришић, Жарко Маровић, Лабуд Н. Лончар, Мишко Вучинић, Владимир Церовић,Васко Јанковић и Марко Гиљача

Дружење прожето емоцијама испровоцираним бираним стоховима већине пјесника, настављено је неформално, према лијепој традицији, уз пјесму на тераси “Виле Ћетковић”.

Коментари
Drndoje
Drndoje: Dani Zagradja redovno imaju bolji program i vise publike od Barskog ljetopisa. Uz pomoc stapa i kanapa, a stotine hiljada koje se ulazu u prokazani Ljetopis, bolje da se ovamo ulože. Nego ne odgovara vlastima što Sutomore njeguje tradiciju i kulturu sojske i čojske Crne Gore.
15.07.2019 09:08
Brko
Brko: Vi ste četnička skupina raznih olupina
15.07.2019 11:11
Za Drndoja
Za Drndoja: Ajde Drndoje ne drndaj vise samo palamudis uporedjujes Barski letopis i taj vasar u zagradje sto organizuje Cetkovic to je jedna bulumenta s konca i konopca koja promovise veliku srbiju tu nemozes naci jednog normalnog covjeka iz Bara ili Sutomora bio sam i sve vidio zato drndoje no prding.
15.07.2019 13:53
Vlado
Vlado: Sto fali Velikoj Srbiji? Vama milogorcima i dukljanoduvačima cemo dati status nacionalne manjine u ovoj srpskoj pokrajini od Ulcinja do manastira Morača, mozda vas priznamo i za naciju. Ostalo je sve Prirodna Srbija.
15.07.2019 14:42
tabija
tabija: Treba ve prskati ka komarce,mars u vasu srbu,sikter
15.07.2019 16:16
Љутко
Љутко: Неки ипак воле да иду и Улцињ.. на избор за Мис Албаније! Ствар укуса.
15.07.2019 16:38
Goran
Goran: Da i mislio sam da su zastupnici Barskog ljetopisa puni čojstva...Gosti koji dođu u vašu opštinu su bulumenta sakupljena sa koca i konopca i pročetnička skupina.Bolji rečnik i kulturnije ponašanje od vas nijesam ni očekivao.Hvala vam do neba što me nazvaste članom bulumente, dijelom rulje i pročetnikom.Da je od ljudi i zamislio bih se.
15.07.2019 16:59
Љутко
Љутко: За tabiju: попрскам ти ја знаш кога!
15.07.2019 19:29
tabija
tabija: Imas pravo ime ti ga daje(ljutko bljutko)
16.07.2019 12:59
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar