Ћирилица Latinica
16.11.2020.
Култура

Удружење из Бара објавило четири књиге Војина Тривуновића

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

У Међународном удружењукњижевних стваралаца и умјетника “Неказано” са сједиштем у Бару не сједе скрштених руку ни у доба короне. Наиме, они су у сарадњи са Књижевном заједницом “Васо Пелагић” из Бања Луке, објавили  четири књиге Војина Тривуновића, аутора из Бања Луке.

Ријеч је о збирци афоризама ”Бомбе и упаљачи”, збирке “Вршај” и “Читачи трагова”, те књига прилога за критику политичке економије друштва у транзицији “Пролетери свих земаља, разиђите се”.

Поводи за ова издања су 45 година појављивања у књижевности и 35 година књижевног стваралаштва Тривуновића који је лани у крипти Храма Светог Јована Владимира у Бару имао своје књижевно вече, у организацији “Неказаног” чији је почасни члан.

"Изузетно ми је драго да је и "Неказано" издавач ових мојих изабраних књижевних радова у четири књиге. Захвалан сам издавачу "Неказано", Лабуду Н. Лончару и његовим сарадницима који су имали слуха за овај пројекат и несебично се трудили да се све заврши на најбољи начин.

Удружење Неказано је већ израсло у озбиљног издавача. Чините све што можете да помогнете младим ствараоцима, али и афирмисаним писцима. Вјерујем у вашу будућност. и желим најбоље резултате у раду и писању-описао је сарадњу са “Неказаним” Тривуновић, уз жал што због пандемије неће бити промоције у Бару и другим црногорским мјестима.

Књижевник и предсједник удружења “Неказано” Лабуд Н. Лончар захвалио је аутору на лијепим ријечима и истакао да ће Књижевна заједница”Васо Пелагић”и у будућности “бити пријатељска кућа, ово је тек почетак једне лијепе сарадње”.

"Изражавам наше задовољство што смо баш ми суиздавачи у овом јубиларном пројекту, посебно када је ријеч о ствараоцу таквог калибра какав је Војин Тривуновић.

Ми смо већ прешли бројку од 50 издатих наслова, и радује нас чињеница да смо препознати у региону као озбиљно удружење и издавач, те да смо увијек спремни на сарадњу, све из жеље за ширењем лијепе писане ријечи.

Надам се да ћемо у скоријој будућности у сличном ангажману објавити дјело и неких аутора из Црне Горе" -закључио је Лончар.

Коментари
Baranka
Baranka: Ko ste vi i odakle ste došli
16.11.2020 11:17
Za Branku
Za Branku : Izgleda irvasi neki. Oće da skrajnu vas Crmičane i starosjedioce. Branka stopiraj ovo odma... Ne daj Banjo da se šire došljaci...
17.11.2020 17:42
Љутко
Љутко: Одговорно тврдим да су ови дошљаци дошли из Доње Локне. Као и ова „Baranka". Схватите да вас је свијет пронашао и једини нсчин да останете „своји" је да понађете неко пусто острво. Ако га данас има у читавом свијету. А било би стварно пожељно да изађете мало вани и видите да има још неког осим вас на овом бијелом Свијету. Малограђани...
18.11.2020 12:40
Baranka
Baranka: Hahahaha Ljutko ne vidimo vas niste za nas ćao
18.11.2020 20:09
За Baranka
За Baranka: Vidim. Samo Vi izgleda morate posjetit očnog ljekara. Ćao...
21.11.2020 00:07
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
14.10.2020.
8
Владика
01.10.2020.
10
Капела
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar