Ћирилица Latinica
08.06.2019.
Култура

У славу и част Пушкина

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

У оквиру XI Међународног Књижевног фестивала, посвећеног Александару Пушкину и Дану руског језика,  КИЦ “Москва” у сарадњи са Културним центрoм Бар и међународним удружењем књижевних стваралаца и умјетника “Неказано” организоваo је Књижевни сусрет домаћих и руских књижевних умјетника и стваралаца.

У препуној сали Дворца краља Николе уз смјењивање руских и домаћих књижевника, као и уз два хора и пјевача достојно је прослављено 220 година од рођења Пушкина, као и Дан руског језика.

Нарочито запажен наступ имала је професорица Наталија Новаковић, пјесникиња и сликарка из Подгорице, која је без музике пјевала старе руске пјсме, у чему су јој се придружили одушевљени гости из Русије.

Ни гости нијесу остали дужни, па је тако Борис Шћеглов, пјесник и кантаутор, често прекидан аплаузима, са пуно емоција без даха остављао публику аизвођењем својих пјесама, уз гитару.

Програм су водили Јелена Медведева, директор КИЦ Москве у Подгорици и Лабуд Н. Лончар предсједник међународног удружења књижевних стваралаца и умјетника “Неказано” из Бара. Постигнут је договор да ови сусрети постани традиционални и да се од сада састају сваке године у Бару. Захвалили су се Културном центру Бар на помоћи при реализације овог лијепог сусрета.

У плану је и објављивање заједничке књиге поезије.

Руси су представили два дјечја хора и десет књиженика док је у име “Неказаног” наступило десетак чланова и пријатеља те књижевне асоцијације. За ову прилику чланови “Неказаног” су у Бар допутовали из Канаде, Београда, Рисна и Подгорице.

Коментари
Montenegrin
Montenegrin: Pliva patka Pliva guska na vasu veliku zalost C G nece biti ni Srpska ni Ruska.Dosadili ste I bogu I narod sjasite vise samo vrtite jednu te istu pricu Srbija Rusija pa krenite bre tamo dje vas vole ako vas vole. Kakav Pushkin I bakraci vi ste obicna mraka zivite ko paraziti u CG a velicate Srbiju I Rusiju pa idite tamo boje vam se nevidjelo dosli Kad MI dodjemo za vas. Eviva Montenegro.
10.06.2019 22:29
Љутко
Љутко: За Montenegrina: Непосмени олоши који у свему културном видиш зло да те мало описменимо.. 220 година је од рођења Пушкина!!! То цио Свијет обележава! Кога би ти да ти доведемо? Хусеина из Турске или Раму из Албаније? Изгледа да за боље нијеси! А задња се броји.... Полакоте! Идиоте!
13.06.2019 14:39
Za. Ljutka
Za. Ljutka: LJutko ja TEBE nisam komentarisao dabi se ti MENI na ovaj nacin obracao zato nemoj da jedes Ono sto se nejede I bez prdnjave Blavoru jedan. Jebali te Husein I Rama I Taci I svi Turci I Poturice neznam sta ja imam s njima.
13.06.2019 22:28
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar