Ћирилица Latinica
29.03.2018.
Култура

У славу књиге

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Поводом обиљежавања Свјетског дана књиге и ауторских права, Културни центар Бар и Народна библиотека и читаоница “Иво Вучковић” организују 23. априла манифестацију намијењену свим профилима поштовалаца књиге, са циљем да и на овај начин допринесу подстицању, нарочито младих нараштаја на читање и њихово широко образовање. У оквиру акције Бесплатно учлањење, Библиотека ће тога дана вршити бесплатан упис нових чланова у периоду од 07:00 до 19:00 часова.


У дневном дијелу програма, насловљеном Сви путеви воде до књиге, који почиње у 10:00 часова у Парку маслина на платоу Дома револуције, а наставља се у просторијама Библиотеке, учествују полазници дјечјих вртића, ученици основних и средњих школа, професори књижевности, писци, научници, уредници, родитељи. У 19:00 часова у балској дворани Дворца краља Николе, промоцијом књиге првијенца Сава Маркоча “Кула од сјећања и друге приче”, почиње централна манифестација Ноћ књиге, која се на националном нивоу у нашој земљи одржава пету годину заредом. Од 20:00 часова,у биоскопској сали Дома културе, одржаће се јавно читање уз учешће бројних афирмисаних књижевних стваралаца, младих писаца и поета, чланова књижевних удружења, драмских умјетника, рецитатора, чланова литерарних и драмских секција барских школа, као и љубитеља писане ријечи, који ће читати или говорити своју поезију или прозу, цитирати омиљене пјесме или дијелове прозних текстова.


Позвани су сви заинтересовани да се придруже у славу књиге,у јавном читању и да, у трајању до пет минута, представе своје литерарно стваралаштво или прочитају пјесму/цитат из омиљене књиге. Рок за пријаве је 15. април, а е-маил адреса је: dragisasimovic@yahoo.com
Реализацијом овог цјелодневног програма, барска Библиотека истрајава у популаризацији и афирмацији читања, указујући на значај и добробит књиге, као и на пружању подршке стваралаштву младих или оних који тек ступају на књижевну сцену-саопштили су из барске Библиотеке.

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar