Ћирилица Latinica
05.11.2018.
Култура

Часови јоге у наставку Фестивала "О чемпресима и људима"

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

У наставку Фестивала „О чемпресима и људима“ који је минулог викенда окупио  у Бару грађане свих узраста, присутни су уживали у необично лијепом времену, у дворишту барске Гимназије, гдје су се дружили с на часовима јоге које је одржала Дада Зуловић.

Ријеч је о инструкторки са стажом од три и по деценије, веома популарној широм планете.

Како организатори кажу у импресијама, енергија и снага којом зрачи ова жена, "права су инспирација да јој се придружите на јога простирци".

У суботу је одржана и Радионица Покрета са нашом познатом глумицом Весном Вујошевић Лабовић.

Учесници су добили разне задатке, од којих је један био да својим покретом испричају причу одабраног чемпреса.

„Радионица је била више него успјешна јер су сви учесници, којих је било различитих узраста, били окупљени око исте идеје и на крају сви били повезани међу чемпресима“, рекла је једна од учесница.

Заинтересовани су у недељу могли да се опробају и у шаху. У амфитеатру Гимназије организована је шаховска симултанка са ФИДЕ мајстором Милошем Печурицом, вишеструким кадетским и омладинским прваком Црне Горе. Учесници су махом били дјеца и својим веселим и такмичарским духом оживјели су простор око себе.

"Фестивал настоји да докаже изузетну потребу за очувањем школског дворишта и парка у коме се фестивал одвија. Овај простор у центру Бара, има нарочит социјалан, функционалан, а за много нас и емотивни значај. Фестивал ће трајати до 12.новембра, када је заказана сједница СО Бар ради расправљања о грађанској иницијативи којом је преко 2700 грађана тражило проналажење друге, адекватне локације за изградњу предшколске установе и јаслице, јер би грађење на предвиђеној локацији значило уништење школског дворишта и сјечу више од 80 стабала чемпреса" - подсјећају организатори.

У уторак , 06. новембра са почетком у 12 сати, биће одржана ликовна радионица „Текстура чемпреса“ коју ће водити Неда Поповић, спец.графичког дизајна. 

Коментари
Milentije
Milentije: Bravo omladino,ispravljajte greške starih!Podrška !
07.11.2018 15:48
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar