Ћирилица Latinica
21.01.2023.
Култура

Чегровци одржали промоцију часописа Неказано

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Удружење писаца “Чегар” из Ниша одржало је промоцију часописа за културу и умјетност “Неказано” који објављује Међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника “Неказано” из Бара.

На промоцији су уручени примјерци часописа ауторима који су заступљени у овом издању, а који су иначе чланови "Чегра", као и почасни чланови и чланови удружења "Неказано".

Као промотери овог чаосписа истакли су се Мирјана Светозаревић и Мирослав Мишо Бакрач,  а своје стихове и приче из часописа говорили су: Љубинка Буба Вранић – предсједница удружења "Чегар", Марина Адамовић,  Поповић Живкица,  Мирјана Светозаревић,  Милорад Мића Цветковић , Светлана Илић,  Тања Трашевић, Сузана Тасић  и Мирослав Мишо Бакрач, почасни доживотни предсједник удружења Чегар.

“Удружење писаца Чегар из Ниша је веома познато, добро и плодно удружење са којим ми из Неказано од постанка удружења сарађујемо. Многи наши чланови су чланови Чегра и обратно. У зборницима и часописима које уређујемо међусобно се помажемо објављујући своје радове и правећи промоције. Ми смо већ објавили три књиге аутора из Ниша и то Марине Адамовић, двије књиге, и Славке Војиновић, једну књигу, У припреми за штампу је књига поезије сјајне пјесникиње Сузане Тасић, која је члан оба удружења. Такође, очекујемо рукопис од драгог и сталног госта, иначе нашег почасног члана Мирјане Светозаревић. Искрено сам обрадован од стране пријатеља из Ниша промоцијом часописа Неказано бр.10. Колико сам обавијештен, ових дана ће одржати и промоцију мог књижевног стваралаштва у Дому Војске у Нишу, на чему сам им бескрајно захвалан. Сарадњу настављамо на обострано задовољство оба удружења!” – ријечи су Лабуда Н. Лончара, предсједника удружења "Неказано" који је главни уредник овог издања часописа.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar