Ћирилица Latinica
09.12.2019.
Култура

Четврти број часописа посветили легенди новинарства Бошку Милошевићу

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

 

Своју бројну читалачку публику Међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника „Неказано” из Бара обрадовало је четвртим бројем часописа за културу и умјетност који је промовисан у Дворцу краља Николе.

Према, сада већ устаљеном правилу, сваки број часописа је посвећен сјећању на једног од преминулих стваралаца из Бара, Црне Горе и шире, а овај број почившем суграђанину  Божидару Бошку Милошевићу, доајену новинарства и публицисти, који је свој нарочити новинарски и људски траг оставио у београдској "Политици".

Током промоције, Владимир Милошевића, син покојног Бошка, обратио се на дирљив начин публици, објашњавајући како је протекло његово одрастање уз оца који је био до краја предан својој професији.

Он се захвалио  удружењу „Неказано” на пажњи и осврту на живот и рад његовог оца на двадесетпетој годишњици његове смрти, показујући да су једни од ријетких који га нијесу заборавили.

Госте, који су за ову прилику дошли из многих крајева Црне Горе, поздравио је књижевник Лабуд Н. Лончар, предсједник удружења „Неказано” и главни уредник часописа.

Млада Анастасија Добрковић је на клавиру извела Етиду од С. Хелера, док је средњошколка Милана Томовић прочитала текст о Божидару Бошку Милошевићу. У наставку програма су ученице средње економско-угоститељске школе Анђела Бујић, Андреа Марковић и Санела Шкретовић говориле своје пјесме, након чега су наступиле и ученице музичке школе Анастасија Добрковић и Катарина Радевић.

Свој допринос овој величанственој вечери дали су пјесници који су заступљени у овом броју: Наталија Новаковић, Аника Вулетић, Данијела Нела Јовановић, Илија Вуковић, Олга Дабовић Кликовац, Милојка Бандука - Јововић, Марин Чавелиш, Сања Величковић, Војин Вулетић, Мишо Кубуровић, Раде Петричевић, Бато Крковић, Веселин Вујовић Вивет, Драгана Лутовац, Славка Божовић, Горан Радичевић, Младен Бабовић, Маја Мишнић, Триво Золак, Наташа Лечић, Василије Јанковић, Александар Јовановић, Марко Гиљача и Лазар Минић.

„Неказано” је поклонило седамдесет примјерака свог часописа и најавило следећи број на прољеће идуће године. Тај број ће бити посвећен стваралаштву Недељке Цице Павловић, пјесникиње и новинарке из Бара, која је преминула прије годину и по дана.

Коментари
Aleksandra
Aleksandra : Divno da ste se setili cika Boska. Poznavala sam ga kao i teta Nadu. Pozdrav za Vanju!
11.01.2020 08:31
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar