Ћирилица Latinica
03.10.2018.
Култура

Шушањ: Дружили се ликовњаци из Србије, Републике Српске, Канаде...

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

У Бару је окончано међународно Ликовно саборовање "Шушањ 2018"., 12. ликовна колонија коју је овдје организовала Снежана Чајетинац из Трстеника.

У инспиративном шушањском амбијенту десет дана су се дружили и стварали Маја Василев, Иван Миленковић и Марија Здравковић из Београда, Живко Шушњица и Зоран Сувајац Зограф из Бања Луке, Ратка Ђидер и Јасна Апатовић из Сремских Карловаца, Македонци Владимир и Сандра Котевски, те Даглас Едвардс из Канаде.

 “Као и увијек на колонијама, екипа која ради даје енергију, упознајете нове људе, нове начине и приступе сликању, ту је синергија и та позитивна енергија једноставно натјера да стварате много боље него када сте сами. Овдје сам десетак година, инспирација је непресушна, увијек долазим у Бар као да се враћам кући”, рекао је Зоран Сувајац Зограф.

Едвардс, један од познатих канадских пејзажиста, казао је да у Црну Гору долази на колоније већ годинама захваљујући препоруци својих комшија и пријатеља из Торонта, Живка Церовића и Ђура Лубарде.

Захваливши се пансиону Деспотовић на гостопримству, Чајетинац је рекла да је специфичност овогодишње колоније њено “укрштање” са руском сликарском колонијом у Пљевљима коју води Белис Појатић.

У Бару су тако са члановима Саборовања три дана боравили и сликали чланови Савеза ликовних умјетника Русије Виктор Татаренко, Татјана Калин, Ирина Мелихова, Валентин и Светлана Скачкова, те Олга Копејна која води велики сликарски пројекат “Балкански мостови”.

(Вијести)

Коментари
KKK
KKK: E pa divno dosli su Srbi u nas Bar i nasu CRNU GORU da organizuju koloniju, divno, mogli su pozvati nekog naseg Crnogorca kad su vec dosli kod nas u goste, vidite kako ih privlaci CRNA GORA i Crnogorci, a i uzivali su u pansionu '' domaceg '' Baranina Despotovica koji je sa s'evera stigao u nas Bar, kako se samo s'evernjaci brzo priviknu na more i jos pocnu da se bave turizmom, svasta.
03.10.2018 10:38
Olga
Olga: Dosadan si bre ti dezurni dispiceru
03.10.2018 11:05
za olgicu
za olgicu: Otkudeka si ti '' bre'' Olgice
03.10.2018 15:34
Za portal
Za portal: Bravo redakcijo ovo je mnogo vazna novost za bar i barane ovdje covjek svasta moze saznati sto ima veze sa srbijom srpstvom rusima kinezima indijancima a najmanje o baru i novostima iz bara samo naprijed dok vam nedosadi valjda cemo i mi doci na red evivaMONTENEGRO.
03.10.2018 22:03
ZA KKK
ZA KKK: Sve sto si napisao ziva istina dosli srbi u CG pa bar da pozvase jednog umjetnika iz CG kad ono sipak nisu ga mogli naci pa bar da nestavise takav naslov ali njima na obraz. a sto se tice ovih katunjana sto su se dobro adaptirali na ovu nasu klimu svaki dan ih sve vise i vise nekad je u bar bilo vidjeni sto bi rekli staro barani filjan ljudi i ako je bilo stani pani uvijek si mogao da im se obratis za bilo koju uslugu a sad moras hvatati vezu BELO POLJE ROZAJE MOJKOVAC KOLASIN pa ako sto zavrsis u BAR TUZNO I RUZNO.
04.10.2018 19:06
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar